Veretlen maradt az ASE

2011.10.22, 21:48 Kosárlabda
Donald Wilson nagyszerűen játszott

 

90:82-re győzött az Atomerőmű SE a legutóbbi játéknapon hazai pályán a Falco-Szova KC Szombathely együttese ellen. Völgyi Péter együttese három fordulót követően továbbra is veretlen a 2011-2012-es szezonban.
A veretlen csapatok csatája előtt ünnepélyesen köszönt el az Atomerőmű SE egykori kiváló irányítójától Mészáros Zalántól, akivel négy bajnoki arany és ugyanennyi Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett a piros kék klub. A találkozó első perceiben talán még a korábbi 110-szeres válogatott  klasszis emléke előtt tisztelegtek az együttesek, ugyanis nehezen lendültek játékba a felek. A negyed közepén 13-7-re megugrott a hazai egylet, melyre Bencze edző időkéréssel válaszolt. A sárga feketék fejében hamar sikerült rendet tenni, melyet az mutat, hogy a nyitó szakaszt követően 3 egységgel már a vizitálók tartottak előrébb. A folytatásban Timberlake pontjainak köszönhetően tartotta pár pontos előnyét a Falco, majd 27:34-nél Völgyi edző kért időt.  A megbeszélés után sikerült ugyan megállítani a különbség növekedését, de a sárga feketék így is megérdemelten vezettek a nagyszünetben 40:35-re. A félidőig Timberlake már 14 pontig jutott, míg a házigazdánál Wlison 10 pontja mellett Kámán két triplája érdemel említést. A fordulás után Szabó és Pantelics is beszállt a pontgyártásba a túloldalon, a vendéglátóknál pedig Williams ragadta magához a vezér szerepét valamint Morgen alakításai után tapsolhatott a publikum. Egyre nehezebben ugyan, de tartotta minimális vezetését a vasi gárda, a záró felvonás előtt 63:60 volt oda. Az utolsó periódusban Williams, Vojvoda és Wilson is hárompontosokkal fújt riadót, a közönség azonnal tűzbe jött és egy emberként űzte hajtotta övéit. Átvette a vezetést az Atom, de Kálmán László és Szabó kosaraival próbálta tartani a lépést a Falco. Williams ellen azonban nem volt gyógyszere a Bencze tanítványoknak, a paksi hetes végül 30 pontot dobott, Timberlake pedig már csak kozmetikázni tudta az eredményt. Összességében ha nehezen, de a sérült amerikai center Nailon nélkül küzdő ASE újabb győzelmet aratott és továbbra is veretlen az idényben. Atomerőmű SE- Falco-Szova KC Szombathely 90:82.

Atomerőmű SE – Falco-SZOVA KC Szombathely
90-82
(15-18, 20-22, 25-23, 30-19)
ASE Sportcsarnok
1000 néző
Vezette.: Földházi T., Győrffy P. A., Hegedűs T.
ASE: L. WILLIAMS 30/6, D. WILSON 20/3, VOJVODA 13/3, Kámán 9/6, Tóth Á. 3. Csere: Kovács Ák. 2, MORGEN 8, Körtélyesi 5.
Falco: KÁLMÁN 12, TIMBERLAKE 25, Simon L. 7, Szabó Zs. 16/3, PANTELICS 11. Csere: Jarosevits 3, Szanati 8, Will -, Harazin -.
Kipontozódott: Simon L., a 35. percben.

Völgyi Péter: Ilyen mérkőzésre számítottam. Nehezen hoztuk ezt a fontos győzelmet.
Bencze Tamás: Amiért jöttünk, azt megtettük, olyan meccset akartunk játszani, amelyik a végén dől el. Ez a negyedik negyedben meg is történt. Míg a Paks tudott újítani, mi ezt nem tudtuk lekövetni, ezért nyertek. Gratulálok nekik.