Pécsen kezdjük meg a szezont

2014.10.10, 07:11 Kosárlabda
Mindenki egészséges, fontos lenne a jó rajt


NBI, Alapszakasz 1. forduló

PVSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE

2014.10.10. 18:30

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

V.: Vígh P. dr. Papp P. Tõzsér D. (Faidt)

Várható kezdőcsapatok:

PVSK: Nelson - Stojanovic - Pahlmbad - Budimir - Horti

ASE: Roberson - Dugat - Körtélyesi - Szabó - Jones

Végre ez a pillanat is elérkezett, több mint négy hónap után ismét tétmeccs vár a mieinkre! Utolsó éles találkozónkat június hetedikén vívtuk, ahol bár tisztességgel helyt álltunk, a győzelem nem jött össze, így ezüstéremmel kellett beérnünk. Azonban ez már a múlt, most már előre tekintünk, mégpedig az előttünk álló, reményeink szerint sikerekkel teli szezonra, amelynek első - és éppen ezért igen fontos - állomása a PVSK-Panthers elleni idegenbeli találkozó.

Csapatunk nagyjából egyben maradt a tavalyi szezon után, a csapat magja egyben maradt.  Magyarjaink közül egyedül Kerpel-Fronius Balázs távozott, ő a több játéklehetőség reményében Jászberénybe tette át székhelyét. Ezúton is sok sikert kívánunk Kerpi, reméljük, látunk még piros-kékben! Ami az amerikai kontingenst illeti, ott már nagyobb volt a lemorzsolódás, Deonta Vaugh, Rodney McGruder és Justin Robinson sem maradt Pakson, helyükre John Roberson és Henry Dugat érkezett. Személyükben két apró termetű, ám annál jobban dobó és gyorsabb játékossal lett gazdagabb a csapat, akik a tavaly látott játéktempón jelentősen gyorsíthatnak. Mivel rajtuk kívül egyben maradt a gárda, így az összeérési folyamatunk gyorsabb lehet, mint tavaly, és bízhatunk benne, hogy három hét múlva, mire a nemzetközi porondon is megkezdjük szereplésünket, már gördülékenyebb lesz a csapatjáték.

Ami a Pécset illeti, náluk már nagyobb volt a mozgás, hiszen a horvát Sarlija mellett Kovács Péter, Csabay Ádám, Nagy Krisztián és Pascu Norbert is távozott. A két palánk alatti embert, Sarliját és Nagyot a korábban Pakson is megfordult Horti Bálinttal, valamint Harazin Tamással pótolták, míg a külső sorba a svéd válogatott Martin Pahlmbad és a honosított Srdjan Stojanovic érkezett. Nem rossz névsor, így azt mindenképpen megállapíthatjuk, hogy gyengülni biztosan nem gyengült a mai ellenfél a rájátszásban látott önmagához képest, amikor is 3-0-ás összesítéssel léptünk tovább rajtuk. Főként annak tükrében állja meg a helyét ez a kijelentés, hogy a távozók közül a legnagyobb név, Kovács Péter több, mint fél évet hagyott ki sérülés nélkül, így a szezon érdemi részében nem állhatott csapata rendelkezésére. A csapat legveszélyesebb játékosa Veljko Budimir, aki tavaly 19 pontot és 6 pattanót tett be a közösbe, az ő semlegesítése kulcskérdés lesz a mai találkozón. Érdekes lesz John Roberson és Martin Pahlmbad találkája is, akik az idei szezont megelőzően két éven át csapattársak voltak Svédországban.

Egy biztos: nem vár ránk könnyű meccs a mai napon Baranyában, de ha komoly célokat tűztünk ki magunk elé a szezonban, akkor ma be kell húzni a győzelmet!

Fotó: Fekete Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%