Harmadik helyen az alapszakaszban

2011.04.03, 11:52 Kosárlabda


 

Harmadik helyen zárta a 2010-2011-es élvonalbeli kosárlabda bajnokság alapszakaszát az Atomerőmű SE. A záró fordulóban hazai pályán a Zalaegerszeget 85:56-ra verte Horváth Imre együttese.

Az Atomerőmű SE számára egyszerű volt a képlet a záró fordulóban. Ha győz az egylet harmadik, ha veszít negyedik helyen zárja az alapszakaszt. Az ellenfél a tavalyi bajnok, mára nagyon meggyengült ZTE volt, így minden esély megvolt arra, hogy a képzeletbeli dobogó harmadik fokán végezzen az Atom az első kör végén. Az összecsapás elején lassan melegedtek bele a felek, álmosan kezdődött a bajnoki. Johnson, Sales és Vojvoda révén azonban hamar tudtára adta a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes riválisának, ezen az estén csak piros kék győzelem születhet. A túloldalon erőtlen támadások jellemezték a kék fehéreket, dobásaikat is rendre elrontották. A nyitó negyedet 17:9-re nyerte az ASE. A folytatásban maradt a képlet. Jó védekezés, pontos befejezések Horváth Imre együttesénél, így tovább nőtt a különbség a csapatok közt. Tóth Gergely és Kinter emelhető ki ebben a periódusban a vendégeknél, míg a hazaiak Kovács, Pavlik és Sales kosaraival hizlalták az előnyt. A nagyszünetben 40:28-at mutatott az eredményjelző tábla. A fordulást követő játékrészt is az Atom nyerte, ezúttal 21:14-re. Völgyi Péter folyamatos cserékkel próbálta felrázni tanítványait. A paksi tréner is „forgatta” övéit, az Atomosoknál a kulcsjátékosok pihentetése volt a fő cél. Johnson, Vojvoda és Körtélyesi erejéből már a közönség szórakoztatására is futotta ekkor. A záró etapot 61:42-vel kezdték a gárdák. Melyben újabb 10 pontot tett rá a már meglévő differenciára az ASE. Kovács és Körtélyesi nagyon belelendült a végére, a publikum tapsa jelezte, tetszik a paksi előadás. A ZTE játékosai és vezetői lassan beletörődtek a vereségbe, látszik, az idei bajnokságban nincs egy súlycsoportban a két együttes. Atomerőmű SE- Zalakerámia ZTE KK 85:56. Győzelmével az Atomerőmű SE harmadik lett az alapszakaszban.

(statisztika)

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK
85:56
(17:9, 23:19, 21:14, 24:14)

Atomerőmű Sportcsarnok, 800 néző 
Játékvezetők: Hartyáni Zs., Makovsky Sz., Jurák K., Ellenőr: Bodrogváry I.,


ASE:
KOVÁCS Á. 13/3, Hodges 2, VOJVODA 15/9, JOHNSON 14/3, Sales 10,
Cserék: Tóth P. 7/3, Morgen 3/3, Pavlik 6, Faragó 2, KÖRTÉLYESI 11, Horti 2,

ZTE: Vertetics 4, BAKI 10/6, Tóth G. 11/6, Gáspár 5/3, Tóth Á. 10,
Cserék: Kinter 11/3, Délity 3/3, Takács A., Kerkai 2, Gáll, Mészáros M,

Horváth Imre: Úgy érzem, enerváltan kezdtünk, igazából az utolsó 15 percben játszottunk jól. Gratulálok a csapatnak az alapszakasz harmadik helyhez.

Völgyi Péter: Gratulálok a Paksnak, amíg bírtuk erővel helyenként jól játszottunk. A sok eladott labda miatt reális a különbség.

A rájátszás első mérkőzését április 9.-én szombaton 18 órakor rendezik a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Az Atomerőmű SE ellenfele a Zalaegerszeg lesz, a párharc az egyik fél 3 győzelméig tart. A találkozót vasárnap 19 és kedden 17,30-tól felvételről láthatják a Paksi Kistérségi Televízióban.

{morfeo 96}