Első felkészülési győzelem

2010.09.16, 21:00 Kosárlabda
Győzelem a Göcsej Kupán.

A román csapat hozta el a feldobás után a labdát, de a mérkőzés első kosarát Jan Pavlik szerezte. Fej-fel mellett haladtak a csapatok. Winter és Körtélyesi hárompontosai és Jan 2+1-ese után, 8:16-nál Déri Csaba időt kért. Tovább tartotta tíz pont körüli előnyét az Atomerőmű SE és az első negyed végén 17:24-re vezetett.

Ismét Pavlik volt eredményes, majd Lapuste. Megingott az ASE védelme így Horváth időt kért. Morgen zsákolása és ziccerei majd Pavlik hármasa után újra időt kért a román csapa edzője. Két perccel a vége előtt egált mutatott a kijelző. Mészáros duplája majd újra a fiatal, de nagyon tehetséges Morgen Ferdi hárompontosával növelték az Atomerőmű SE előnyét. Így 39:44-es eredménnyel ért véget a félidő.

A harmadik negyed román kosárral indult. Morgen újabb három pontost dobott! A 4. percben kiegyenlített a Mures, majd Lapuste sikeres büntetői után átvette a vezetést. Mind a két csapat idegesen játszott. Winter duplájával újra az ASE vezetett. Az negyed utolsó két percében dobóversenyt rendezett mind a két csapat, de sajnos sikertelenül. 54:53-ra vezetett az utolsó 10 perc elején a román gárda.

Mészáros triplájával indult a záró negyed.  Winter újra eredményes volt így 5 ponttal vezetett a piros-kék csapat. Horváth Imre időkérése után Brendan mindkét büntetőjét értékesítette.  Morgen hárompontosával újra meglépet a paksi csapat és időt is kért Déri. Pavlik duplájára a románok egy 3 pontossal válaszoltak majd kikérték utolsó idejüket. Egy paksi büntető és Pavlik hármasa eldöntötte a mérkőzést. Ez pedig azt jelentette, hogy a felkészülés során először nyert az Atomerőmű SE.   

 

 

BC Mures - Atomerőmű SE
67:75
(17:24, 22:20, 15:9, 13:22)

 

BC Mures: Liviu 5, Forte 21/9, Mladenovic 10, Sirutavicius 6, Mayfield 6/3, Cserék: Lapuste 12, Cooley 5, Jakab -,  Pora 2,

Atomerőmű SE: Mészáros 5/3, Pavlik 16/9, Winter 14/6, Körtélyesi 5/3, Sales 16, Cserék: Kovács 3, Tóth -, Morgen 16/9, 

Déri Csaba: Borzasztóan rosszul dobtunk ma. Persze ez nem csoda, hiszen egy tizennégy órás út van mögöttünk. Bár tegnap már megérkeztünk, és ma reggel átmozgató edzést tartottam, de így is kiütközött játékosaimon a fáradtság. Jövő héten már Román Kupát játszunk, ez a torna egy remek főpróbája az első tétmeccsünknek.

Horváth Imre: Nagyon örülök az első győzelmünknek. Remélem, ez a játékosoknak is ad egy kisebb löketet a folytatásra. Időnként belementünk egy adok-kapokba, látszik, hogy ez a kapkodás hova vezet.