ASE játékosok az U16-os válogatottban

2021.12.27, 09:23 Kosárlabda
Izgalmas összecsapásra készül két paksi fiatal

Megkezdte a felkészülést az U16-os korosztály a 2022-es Európa-bajnokságra. E korosztály válogatottjai minden év decemberében a két ünnep között az Olympiai reménységek tornáján találkoznak. Idén a torna helyszíne a lengyelországi Katowice lesz, ahol a hazai gárda mellett, a magyar, cseh és szlovák válogatott vesz részt. 
A paksi U16-os csapatból ketten is kaptak meghívót a felkészülési edzőtáborba, Kékesi Kolos és Pavlík Botond. Utóbbit két országból (Cseh és Magyar) is behívták és mivel Bobó már korábban megkezdte a felkészülést a cseh edzőtáborban, így a cseh válogatottban való szereplést választotta.
A tornát megelőző felkészülés során mindketten kiharcolták az utazó keret tagságát, így az ASE-nak erős nyoma lesz Katowicében és egyesületünk szempontjából az utolsó, CZE : HUN mérkőzés lesz nagyon izgalmas (12.29. 14:30).

A mérkőzéseket a lengyel kosárszövetség youtube csatorna közvetíti majd: https://www.youtube.com/c/PolskiZwiązekKoszykówki
A torna részletes programja:

Sok sikert kívánunk a fiúknak, szurkolunk, hogy harcoljanak ki maguknak stabil helyet a válogatottban! Mind a ketten a legjobb korosztályos kosarasok közé tartoznak, így remélhetjük azt, hogy a közel jövőben akár a paksi felnőtt csapatban is láthatjuk őket. 


Hajrá Kolos, hajrá Bobó, hajrá ASE!