Alapszakasz értékelő

2016.03.23, 12:59 Kosárlabda
Vezetőedzőnk, Schmidt Béla értékelte röviden a bajnokság eddig eltelt időszakát, illetve beszélt az előttünk álló feladatokról.

"Úgy gondolom, ha az idény előtt arról beszélgetünk, hogy így fogunk állni az alapszakasz végeztével, azt mindenki elfogadta volna. Persze ez azért általában nem ilyen egyszerű, hiszen idény közben rengeteg pozitív és negatív dolog történik a csapat körül, melyek hatással vannak a teljesítményre. Összességében úgy érzem, elégedettek lehetünk a bajnokság első szakaszával, de azért nyilvánvalóan voltak olyan meccseink is, amelyeken nem nyújtottunk megfelelő teljesítményt, és az ott beszedet vereség elkerülhető lett volna. Ha az elvárásoknak megfelelően azokat is hoztuk volna, akkor még jobb pozícióból kezdtük volna a középszakaszt. A sportban azonban nincsen ha, ez már megtörtént. Szerencsére az ellenfeleinknek is becsúszott néhány hasonló hiba, így sikerünk az elsővel holtversenyben a második helyen végezni.

Ha a teljesítményt nézzük, az már más történet, összességében nem vagyok teljesen elégedett a csapattal., Voltak olyan meccseink, ahol védekezésben és támadásban egyaránt imponálóan  és összeszedetten játszottunk, de én úgy gondolom, a bajnokság egészét tekintve ezt nem mondhatjuk el. Ebben nyilvánvalóan közrejátszottak a távozók és az új igazolások esetei is, de ettől függetlenül talán ezeket az időszakokat hamarabb le kellett volna zárni, hamarabb átlépni a problémákon és nehézségeken. Ez nyilvánvalóan nem sikerült, vannak még megoldásra váró problémák, melyeken a csapattal közösen dolgozunk.

A középszakasz kezdetével olyan szakaszába jutott a bajnokság, ahol már közel play-off szinten kell játszani, a védekezés tekintetében legalábbis mindenféleképpen. Nyolc kemény mérkőzés vár ránk, négy nagyon jó ellenféllel szemben, melyek közül bárki bárkit bárhol megverhet. Mi azért a tendenciánkat szeretnénk folytatni és a hazai pályán eddig hibátlan mérlegünket, veretlenségünket megőrizni, de ahhoz, hogy a pozíciónkat is megtartsuk, vagy esetleg javítsunk rajta, biztos, hogy szükség lenne idegenbeli bravúrokra is."

Fotó: Molnár Gyula

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%