A második félidő döntött

2011.11.26, 19:06 Kosárlabda
- 86 : 71

86:71-re győzött az Atomerőmű SE a honi kosárlabda bajnokság legutóbbi fordulójában. Második félidei jó játékának köszönhetően Völgyi Péter csapata a Nyíregyházát verte.
A piros kék csatáját az Atomerőmű SE kezdte jobban, 8:2-re meglépett ugyanis Völgyi Péter alakulata, de Ferenczi Tamás fiai nem hagyták magukat, és nyolc nullás rohanással átvették a vezetést. A hazaiak is beleerősítettek ekkor, elsősorban Vojvoda és Tóth Ádám jeleskedett a pontgyártásban és a nyitó negyedet jelző dudaszó pillanatában már 19:15 állt az eredményjelző táblán. A második etapban végig felváltva vezettek a felek, a vendégek Miskovic és László találataira alapoztak, míg a vendéglátók szekerét Körtélyesi tolta. A hajrában két paksi legény is megsérült, Tóth Ádám tudta folytatni a későbbiekben a játékot Williams kiválása azonban nem jött jókor Völgyi mesternek. 36:36-ról kezdődött a második félidő, melyben fokozatosan lerázta riválisát az ASE. Tóth Ádám, Cole és Körtélyesi továbbra is hatékonyan dolgozott az ellenfél palánkja alatt, az NYKK egyletéből Miskovic és a Stefan Fekete emelkedett ki. 10 egységgel nyerte ezt a periódust az Atom, melynek köszönhetően nyugodtabb várhatta a záró felvonást. Melyben semmi váratlan fordulat nem történt, az ASE tartotta 10-12 pontos fórját, a látogatók bár küzdöttek, nem tudtak közelebb kerülni. A három ex-paksival Siskával, Djogoval és Sitkuval felálló nyírségiek végül csak megnehezíteni tudták a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes dolgát, a meglepetés részükről elmaradt. Völgyi Péter gárdája második félidei hatékonysága pedig győzelmet ért. Atomerőmű SE- Marso-Vagép Nyíregyháza 86:71.

 

 

Atomerőmű SE - Marso-Vagép NYKK
86:71
(19:15,17:21,28:18, 22:17)
Paks, Atomerőmű Sportcsarnok 1000 néző
Játékvezetők: Kapitány G., Bognár T., Vétek F., Ellenőr: Parádi P.,

 

ASE: Williams -, Vojvoda 18/6, Kámán 3, Cole 15, Tóth 12,
Cserék: Morgen 7, Wilson 8, Körtélyesi 15/3, Kovács Ákos 5/3, Bus 1,

NYKK: Fekete 19/3, Polyák 3, Mohácsi 6, Sitku 7/3, Miskovics 20,
Cserék: Pap 8/6, László 8, Nagy K. -,

Völgyi Péter: – Túl azon, hogy az első félidőben nagyon okosan játszott a Nyíregyháza, számunkra rémisztően ért véget ez az időszak, de két sérültünk közül végül „csak” Lorenzo Williams dőlt ki a sorból. A második félidőben már megvalósult azt, amit kértem, vagyis agresszívabbá vált a védekezésünk, ennek köszönhetjük a győzelmet.

Ferenczi Tamás: – A harmadik negyedben szétesett a támadójátékunk, ezt könnyű kosarakkal büntette a Paks. Ekkor dőlt el a mérkőzés.

{morfeo 127}