ZTE siker egy héttel a középszakasz zárása előtt

2022.04.25, 19:00 Kosárlabda
Küzdelmes meccsen maradtunk alul.

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK
69 – 78
(15-23, 20-22, 15-10, 19-23)

 

Zalaegerszegi kettessel indult a találkozó, majd Taylor lecsorgott dobása után ismét a vendégek szereztek pontokat, majd Deshon Taylor két büntetőjével és egy ziccerével egálra módosítottuk az állást. Goins adta el a labdát, amiből DeCosey zsákolt egyet, majd Eilingsfeld faulttal együtt dobta be a betörés után a kétpontost. Sorra érkeztek a gyors zalaegerszegi kosarak, DeCosey és Parks is eredményesek voltak, Jan Pavlík időkérésénél 8-13 volt az állás. A „megbeszélés” után egy labdaszerzésből ismét a vendégek örülhettek, Barnett triplázott. Forró lett a hangulat a pályán, mindkét csapat agresszívan játszott, a játékvezetők a kezükbe vették az irányítást. Az első etapot a ZTE nyerte 15-23-ra.

Pajor Dávid triplájával nyitottuk a második 10 percet, elkezdtük ledolgozni a hátrányunkat, sok hibával játszottunk. Barnett középtávolija után Eilingsfeld tuszkolta be a játékszert a gyűrűbe, majd ismét Pajor Dávid volt eredményes a vonalon túlról. Időt kértek a vendégek. (23-25) ritmust tudtunk váltani és a mérkőzés folyamán először játszottunk nagy energiával és pontosan, Taylor és Eilingsfeld termelték tovább a pontokat, ezzel már nálunk volt az előny. (28-25) Ez azt jelentette, hogy egy 13-2-es rohanást produkáltunk a második negyed elején, ez óriási lendületet adott a csapatnak. Felébredtek a kék mezesek is, az utolsó percre kanyarodva Barnett maradt üresen a hárompontos vonalánál, az amerikai légiós a harmadik tripláját is bevágta, ezzel ismét a ZTE-nél volt az előny. (35-37) Az utolsó percre teljesen leblokkoltunk, Goins rengeteg hibát vétett, ezeket mind kihasználták Hortiék és afélidőre 10 pontos előnyt szereztek. (35-45)

Mislav Brzoja hárompontosával nyitottuk a második félidőt, ezt Holton kettese követte, majd Eilingsfeldet faultolták a gyűrű alatt, a magyar válogatott játékosunk mindkét büntetőt értékesítette, ezzel már 14 pontnál járt. DeCosey triplázott, Ken Brown pedig eladta a labdát, nem fókuszáltunk. Goins, Eilingsfeld és Taylor pontjaival kezdtünk el ismét felzárkózni, az egerszegi időkérésnél 47-51 volt az állás. Rengeteg büntetőt hagytunk ki, a triplamutatónk is gyengébb volt és lepattanózásban is eredményesebbnek bizonyultak Hortiék. Gyors DeCosey kosár következett, majd Taylor neve mellé jegyezhettünk újabb két értékes pontot. (50-55)

Öt pontos hátránnyal indítottuk az utolsó felvonást, Martynas Pacevicius kettese viszont jó volt. Kemény harc folyt a pályán Barnett kipontozódott egy technikai hibát követően, pár perccel később Holton is beütötte az ötödik személyi hibáját. Izgalmas percek elé nézhettünk. A vendégek tartani tudták at 5-6 pontos előnyüket, tulajdonképpen futottunk az eredmény után, sok hibázási lehetőségünk már nem volt ahogyan ráfordultunk az utolsó három percre. (62-67) Taylor hárompontosa a lehető legjobbkor jött, gyors zalaegerszegi válasz érkezett a másik oldalon, Mislav Brzoja kettesével egy kosárnyira zárkóztunk másfél perccel a végső sípszó előtt. Az idegek harca volt ez, Parks viszont nyugodt maradt és a második tripláját és bevágta, ezzel ismét öt pontos előnyhöz juttata a csapatát. A vége 69-78 lett.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%