Zarko Rakocevic érkezett center posztra

2015.07.08, 11:11 Kosárlabda
A korábban Körmenden is pattogtató magasember Bulgáriából teszi át a székhelyét Paksra.  

Korábban már beszámoltunk róla, hogy bár a szakvezetés elégedett volt a legutóbbi két szezonban nálunk játszó Jarrod Jones teljesítményével, az ő megtartására kevés volt az esély, jobb bajnokságba vágyott. Miután eldőlt, hogy Jones nem nálunk folytatja pályafutását, a vezetés nem tétlenkedett sokáig, és hamar gondoskodott minőségi pótlásról. Zarko Rakocevic (Mansfield Sports Agency) neve nem cseng idegenül a hazai kosárszurkolók számára, két évvel ezelőtt sok örömet okozott játékával a körmendi drukkereknek. A 31 éves, 204 centis játékos négyes és ötös poszton is jól érzi magát, bár az utóbbi években inkább a gyűrű alatt, center pozícióban szorgoskodott.

{youtube}v0A7AhwAtP0|525|400|0{/youtube}

A korábban a Buducnostban, a Partizan Belgradban, az Igokeában, a Bosna Sarajevoban és a Valenciában is megforduló Rakocevic két évvel ezelőtt a Körmend legjobbjaként 19.5 pontot,  8.6 lepattanót, 2 blokkot, 1.8 gólpasszt és 1.6 labdaszerzést átlagolt a bajnokságban, és ami még mérvadóbb, nagyjából ugyanezeket a számokat hozta a nemzetközi porodon is, a Körmend ugyanis - hozzánk hasonlóan - az EuroChallengeben is szerepelt. Év végén aztán továbbállt, és a bolgár Rilski Sportist Samokov játékosa lett. Az alapszakaszban harmadik helyen záró gárda játékosaként meccsenként 16.3 pontot, 7 lepattanót és 1.5 blokkot tett be a közösbe. A rájátszásban öt meccsen maradtak alul a Balkan ellen döntőbe jutásért vívott párharcban, végül a negyedik helyen zártak.

{youtube}SoWD5XgMC0g|525|400|0{/youtube}

A korábban a montenegrói válogatottban pályára lépő Rakocevic egy évre szerződött Paksra, ezzel a négy légiós helyből egy betöltésre került, Henry Dugat válaszára pedig továbbra is várunk. Ami a kettes és hármas posztot illeti, a szakvezetés folyamatosan nézegeti a jelölteket, vannak kiszemeltjeink is, de megegyezés még senkivel nem történt. Amint lesz fejlemény, természetesen azonnal beszámolunk róla.

Fotó: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%