Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE

2017.10.10, 19:51 Kosárlabda
Az irányítóját elküldő ZTE otthonában próbálunk javítani.

NB1 Alapszakasz – 3. forduló
Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE
Zalaegerszeg, 2017.10.11. 18.00.
V.: Cziffra Cs., Pálla Z., Frányó P. (Gincsai J. Dr.)

Várható kezdőcsapatok:

ZTE: Vaughn – Horváth – Benke – Szabó – Radic

ASE: Hinds – Allen – Medve – Eilingsfeld – Ogunyemi

 

Hát, nem ilyesmire számítottunk, ezt be kell ismerni férfiasan. Az első forduló parádéja után csak nézi, sőt inkább elszenvedői voltunk az újonc Debrecen bemutatta gálának. A tavalyi szezonhoz hasonlóan eddig az ideire is az mondható el, hogy erősen Janus-arcú a társaság, egy jó teljesítmény után derült égből villámcsapás módjára érkezett az összeomlás. Csak bízhatunk benne, hogy szombat óta Teo Cizmic mester rátalált a titok nyitjára és ez a leolvadás többet nem fog előfordulni.

Mert hogy a ZTE otthonában is piszok nehéz feladat vár ránk, az egyszer biztos. Az elmúlt két idényben remekül teljesítő zalaiak két méretes zakóval indítottak a Kecskemét és a Szeged ellen, melyes során összesen majd’ ötven ponttal dobtak kevesebbet ellenfeleiknél. A történetnek már az első áldozata is megvan, a ZTE vezetése ugyanis a mai napon megköszönte Rayshawn Simmons közreműködését, a folytatásban nem számítanak az amerikai irányítóra. Hogy ellenünk lesz-e már új játékosok, vagy három külföldivel állnak fel ez egyelőre még kérdés, de tekintve a játékengedély beszerzéséhez szükséges időt, utóbbira mutatkozik nagyobb esély.

Ez persze nem azt jelenti, hogy könnyű, vagy legalábbis könnyebb dolgunk lenne, hiszen pont ilyenkor szoktak összezárni a „túlélők” és megmutatni, hogy bizony valóban távozó társuk volt a gyenge teljesítmény forrása. Márpedig a három légióst, köztük a Pakson is megfordult Deonta Vaughn, valamint többek között korábbi (Horváth Ákos, Szabó Zsolt) és jelenlegi (Benke Szilárd) válogatottakat felvonultató kékek masszív játékerőt képviselnek még mindig, kiváló közönségük előtt pedig bárkire veszélyesek tudnak lenni. Egy biztos, az a minimum, hogy a Falco ellen látott jobbik arcunkat kell hát mutatnunk, ha el akarjuk hozni a két pontot Egerszegről, és még akkor sem garantált a siker.

A két edző így nyilatkozott a bb1.hu-nak:

Bencze Tamás:  A csapaton belüli kohéziót a vereségek nem igazán segítik, így messze állna a valóságtól, ha most azt mondanám, hogy minden rendben a hangulattal. De azt gondolom, hogy most már mindannyian látjuk, hogy hol hibáztunk. Ezen próbálunk javítani, de az sajnos nem segíti a dolgunkat, hogy ilyen közel esnek a meccsek egymáshoz. Szegeden már volt több jó periódusa is a meccsnek, ahol védekezésben és támadásban is már sokat javultunk. Sem ott, sem a Kecskemét ellen nem értük el azonban a hetven pontot, így pedig nem lehet meccset nyerni, annyira nem vagyunk jól védekező és összeszokott csapat. Az ASE ellen már a felkészülés során is játszottunk, jó együttessel csapunk össze, minőségi magyarokkal és jó légiósokkal. Mutatta az erejüket az első hazai találkozójuk, ahol a bajnoki címre pályázó Falcónak esélyt sem adtak, a debreceni vereségük viszont meglepő volt. Ezen a bajnokin nem dobtak jól, valamint párosult még hozzá egy közel ötvenszázalékos triplamutató a DEAC-tól. Mondhatnám, hogy remélem ellenünk is ezt az arcát mutatja majd az ASE, de ehhez nekünk kell nagyon sok mindent tennünk, legfőképpen lassítani a játékukat. Mindenképpen győznünk kell, ez nem lehet kérdés, de az eddigi játékunk ehhez kevés lesz. Kisebb sérüléseink vannak, de mindenki készen fog állni a szerdai játékra.

Teo Cizmic: Már az első fordulóban aratott győzelmünk után is említettem, hogy ez még csak a szezon eleje, nem szabad nagy következtetéseket levonni ennyi idő után. Minden csapatnál adódnak még ilyenkor problémák, mi még például nem találtuk meg Tim Williams helyettesét és a DEAC-nál is sok hibával játszottunk. A ZTE nem kezdte jól a szezont, de biztos vagyok benne, hogy hamar jönni fognak újra a győzelmek, ám bízom benne, hogy csak a szerdai meccset követően. Nem hinném, hogy számunkra is beválna az a recept a ZTE ellen, amit a Kecskemét és a Szeged is alkalmazott, hiszen mi más stílust képviselünk, más karakterű játékosok játszanak nálunk. Nekem is megvan az elképzelésem, hogyan győzhetünk, az biztos, hogy nagyon sok múlik majd az apró részleteken, a támadó lepattanókon, a tranzíciós játékon és a pick&rollokon. Elemeztük a DEAC elleni játékunkat, ahol sajnos a sok kihagyott dobás rontott a játékosok önbizalmán. E mellett nagyon nehéz volt úgy védekezni, hogy az ellenfél remek dobói a támadó idő lejárta előtt két-három másodperccel nagyon sokszor betaláltak a blokkoló kéz felett, ha jól számoltam ez tizenkétszer is előfordult. Nem volt szerencsénk, akár azt is mondhatnám, hogy jól védekeztünk, viszont csak az számít, hogy kikaptunk. Támadásban több hibánk is akadt, nagyon sok triplát kihagytunk és üres dobóhelyzeteknél sem voltunk pontosak. A héten több sérültünk is hiányzott, így nem volt egyszerű edzést tartani, de bízom benne, hogy kedd délutánra már nagyobb lesz a létszám a tréningen. Gulyás Milán biztos, hogy nem tudja vállalni a játékot, a többiek remélhetőleg igen.

Ruják András pedig így vélekedett a találkozü előtt:

Kép.: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%