Watkins is a fedélzeten a JKSE ellen

2015.11.13, 17:48 Kosárlabda
A papírforma hazai győzelmet ígér. A héten igazolt amerikai centerünk is pályára léphet a mérkőzésen.

 

NB1 - Alapszakasz, 8. forduló
Atomerőmű SE - JP-TOP COP Jászberény
Paks, 2015.11.14. 18:00
U21 - 15:15
V.: Földházi Tamás, Török Róbert, Praksch Péter (Várhalmi Zsolt)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Kovács - Medve - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

JKSE: Caffey - Horváth Á . - Soós - Dramicanin - Cseh

 

A Kecskemét ellen kijött az, amit a Körmend ellen még sikerült "elrejteni", két játékos bizony nagyon kevés a palánkok alá. Különböző okok miatt sajnos korábban nem sikerült megoldani a magasember-kérdést, ám a héten végre megérkezett az erősítés: a Szegeden eddig remek szezont futó Ryan Watkins tette át a székhelyt Paksra. Érkezésével jelentősen bővülnek a variációs lehetőségek, arról nem is beszélve, hogy a három éve dupla-duplát átlagoló center várhatóan Tóth Ádámot és - közvetve - Eilingsfeld Jánost is tehermentesíteni tudja majd.

A túloldalon is megy a variálás a légiósokkal, ráadásul pont a magasakkal. Ők Nebojsa Dukic szolgálatait köszönték meg a héten. Helyett Ivan Krolo, egy rutinos horvát center érkezett próbajátékra. Hogy ő pályára léphet-e ellenünk, majd holnap kiderül.

Tavaly két alkalommal találkoztunk, mindkétszer miénk volt a győzelem. Hazai pályán októberben csaptunk össze, akkor 82-67 arányban diadalmaskodtunk ellenük. Paksi oldalon öten is eljutottak tíz pontig, közülük is John Roberson volt a legjobb, ő húsz pontot szórt a találkozón.

{youtube}agX_RV73Szw|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Nem szabad, hogy bárkit megtévesszen a Jászberény tabellán elfoglalt helyezése. Volt néhány olyan mérkőzése, ahol erős csapatok ellen is remekül helyt állt, és nagy küzdelemre késztette ellenfelét. Lényegesen jobb teljesítményre lesz szükségünk, mint a legutóbbi meccsünkön, feltett szándékunk, hogy hazai pályán kijavítsuk azt a vereséget. Csapatjátékra lesz szükség védekezésben és támadásban is, illetve úgy gondolom, hogy fizikális játékra kell késztetnünk a Jászberényt. Ryan Watkins megérkezett hozzánk, a csütörtök esti edzésen már részt is vett. Úgy tudom, hogy a játékengedélyével nem lesznek gondok, tehát bevethető lesz szombaton, Zsarko Rakocsevics viszont továbbra is harcképtelen.

Forray Gábor: Nehéz mérkőzésre számítok. Érkezett hozzánk egy próbajátékos, akit valószínűleg éles helyzetben is tesztelhetünk, de így kicsit felborult az egész, hiszen őt be kell építeni. A többi játékosunk hadra fogható, de kérdéses, hogy a betegségek után milyen állapotban lesznek. Tudjuk, hogy a Paks egy nagyon erős játékosállománnyal rendelkező csapat, ráadásul erősítettek egy kiváló centerrel, Watkinssal. Nem titok, hogy mi is szerettük volna leigazolni, de különböző okok miatt sajnos nem hozzánk került, amit nagyon-nagyon sajnálok, mert számítottunk rá. Most megpróbáljuk más személlyel pótolni. A célunk, hogy egy kemény, férfias csatára késztessük az Atomerőműt. Nyilván a paksiak az esélyesek, de feltett szándékunk, hogy megnehezítsük a dolgukat.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%