Völgyi Péter az első interjú

2011.06.03, 12:30 Kosárlabda


-          Három évet töltöttél el Zalaegerszegen. Ez olyan időszak volt az életedben, amit soha nem fogsz elfelejteni. Megnyertétek a Magyar-Kupát Székesfehérváron, utána pedig nálunk Pakson a bajnokságot. Milyen emlékeid vannak erről az időszakról?    

-          Mindig jó érzés lesz visszagondolni arra a szezonra, tökéletes év volt, ahol minden összejött a csapatnak. Főleg annak fényében volt ez nagy eredmény, hogy senki nem tartott bennünket esélyesnek. Mérkőzésről-mérkőzésre javult a játékunk, mindenkinek meg volt a helye, ennek köszönhető talán a hosszú veretlenségi sorozat is.

-          A következő szezonban már a piros-kék csapatnak leszel a vezetőedzője. Nagy terveket szövöget a többszörös Magyar bajnok, hiszen a bajnokságon és kupán kívül, újra próbálkozunk a nemzetközi szerepléssel.  Mi a célkitűzésed saját magad előtt a következő szezonban?   

-          Szeretnék egy nagyon egységes, látványos kosárlabdát játszó és persze eredményes csapatot kialakítani, amiben a rutinos játékosok mellett a fiatalok is kiharcolhatják a játék lehetőséget. Pakson minden feltétel adott lesz a nyugodt munkához, a többi már csak rajtunk, és a szurkolóinkon fog múlni.

-          Egy szurkolónak ebben az időszakban mindig az a legelső kérdése, hogy kik lesznek az új játékosok. Annyit már tudni lehet, hogy Kámán Tamás is hozzánk igazolt. A magyar magot fogja még erősíteni Vojvoda, Körtélyesi, Tóth, Kovács és Morgen.  Milyen magyarokra illetve légiósokra lehet számítani a 2011-12 bajnoki szezonban? Elképzelhető, hogy lesz olyan külföldi játékosunk, aki már játszott Magyarországon?     

-          A három légiós közül egy biztosan ismerős lesz a szurkolóknak és  a magyar keretben is lehet még változás. Több fronton is helyt kell, álljunk, ehhez pedig erős csapatra van szükség.

-          Kicsit beszéljünk rólad. Augusztusban újra elkezdődik a felkészülési szezon, de addig még van bő két hónap. Terveztek nyaralást a családdal belföldre vagy akár külföldre? A nyári szünet végeztével egyedül vagy a családdal költözöl le Paksra?   

-          Pár napos családi nyaralásra biztosan sor kerül, majd párommal és kislányommal költözünk Paksra. Rögtön utána június 15-én kezdem az U-20-as válogatottal a felkészülést, a boszniai EB döntőre. A Paksi alapozás amit már nagyon várok, augusztus első napjaiban fog elkezdődni.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%