Visszavágunk?

2014.02.20, 22:22 Kosárlabda
Folytatódik tovább az alapszakasz, amelynek utolsó előtti mérkőzésén Sopronba látogat az ASE. Bár az alapszakasz győzelem már zsebben van, a kupaelődöntőben elszenvedett vereség és a tévé nyilvánossága egyaránt elég nyomós okot szolgáltat arra, hogy alaposan odategye magát a csapat. Lássuk, mi várható a mérkőzésen!


Döntetlenre állnak a felek eddig a 2013/2014-es szezonban, az eddigi két találkozásból ugyanis egy paksi, egy pedig soproni sikerrel zárult. A 10. fordulóban a Gesztenyés úton futottak össze a felek, és bizony a Sopron elég komolya vesét kapott. 84-57 arányban győztük le akkor a mostani ellenfelet, szinte földbe döngölve őket. Azonban a Pécsett rendezett magyar kupa elődöntőjében már a túloldalon lehetett ok az örömre, ugyanis ha szoros csatában is, de ők kerültek ki győztesen abból a párharcból, és jutottak be a fináléba. Az ellenfélnek egyértelműen jót tett, hogy a magyar állampolgárrá avanzsáló Thomas "üresen hagyott" légiós helyére le tudták igazolni a hármas és négyes poszton egyaránt bevethető Milos Borisovot. A montenegrói légiós - honfitársával, Filip Baroviccsal együtt - húzóembere együttesének, eddigi öt mérkőzésén közel 18 pontot és 7 lepattanót átlagolt. Az ő érkezése volt az, ami igazán veszélyessé, és talán a végelszámolásnál amolyan sötét lóvá is tette az SKC-t, amely évek óta ott toporog a siker kapujában, azonban hiába rendelkezett folyamatosan jó kerettel, valami mindig hiányzott. Az idén aztán végre minden adott, hiszen vannak jó légiósok (Borisov, Barovics), rutinos magyarok (Trepák, Dénes), fiatal hazai húzóemberek (Ruják, Tóth Gergely), akiket a jó nevű Sabáli-Patonay edzőpáros dirigál. Hogy ez mire lesz elég, az még kérdéses, de az biztos, hogy bármelyik csapatra veszélyesek, főleg otthon.

Ami a mieinket illeti, a sérült Tóth Ádám játékra jelentkezik, sajnos azonban akad "helyettese" a maródiak listáján, Eilingsfeld János ugyanis nem utazhat a csapattal, térdsérülése miatt. Az ő állapotáról többet majd a vizsgálatok után lehet majd tudni, remélhetőleg nem kell huzamosabb időt kihagynia. Medve Máté továbbra is sérült, ám ha minden igaz, a közeljövőben már ő is elkezdheti a teljes intenzitású edzéseket. A héten igazolt Justin Robinsont vélhetően még nem nevezi Dzunics mester, így a megszokott légióstrióval vágunk majd neki a mérkőzésnek. Ennek ellenére az új fiú hatása már meglátszódhat a játékosok teljesítményén, érkezése ugyanis mintha egy kicsit megtörte volna az edzések monotonitását, és megkavarta egy kicsit az állóvizet. Reméljük ez a meccsen is megmutatkozik majd, amelyet pénteken este hattól a SportKlub is műsorra tűzött.

Korábban
2013.11.30.

Atomerőmű SE - Sopron KC
84-57
(19-14-,14-14-,24-15,27-14)
Paks, ASE sportcsarnok
V.: Kapitány G., Gorka Sz., Török R. (Téczely)

ASE:  Vaugnh 7/3, McGruder 15, Körtélyesi 12, Jones 17, Tóth 8.
Csere: Medve -, Eilingsfeld 14, Kovács 11/3, Baki -.  Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Sopron: Ruják -, Thompson 14/9, Dénes 4, Tóth G. 2, Barovics 15.
Csere: Thomas 12/6, Trepák -, Takács 8/6, Molnár 2.  Vezetőedző: Sabáli Balázs

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%