Vissza a helyes útra!

2014.02.13, 21:54 Kosárlabda
Több mint egy hónap után ismét hazi pályán lép pályára az Atomerőmű SE, mégpedig azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az elmúlt időszak vesszőfutását maguk mögött hagyja. Az ellenfél ezúttal a Szeged lesz, nézzük, mi várható a találkozón!

Remekül kezdte a bajnokságot az ASE, azonban a kezdeti lendület mintha megtörni látszana az utóbbi időben. Sérülésektől sújtott csapatunk több kellemetlen vereséget is begyűjtött az elmúlt időszakban, elég csak a Pécs elleni bajnokira, vagy a Sopron ellenni kupaelődöntőre gondolni. A teljes képhez persze hozzátartozik, hogy gyakorlatilag hónapok óta nem tudott teljes kerettel készülni a gárda, bár szerencsére most már „csak” Medve Máté hiányzása okoz fejfáját Dzunics mester számára. A könnyed, lendületes, közönségszórakoztató játék elmaradt az utóbbi időben, ám a bajnokágban azért az igazán fontos meccseket hozni tudtuk, így jó pozícióból kezdhetjük majd a középszakaszt.

A Szeged együttese a hetedik helyről várja az összecsapást, eddigi mérkőzésein hét győzelem mellett tizenkét vereséget begyűjtve. Nemrég edzőváltáson esett át a csongrádi gárda, a szakmai munkáért lassan három hete Nikola Lazics felel. Az ő neve ismerősen csenghet a hazai kosárrajongók számára, korábban többek között a Falco és a ZTE edzője is volt a szerb származású szakember. A csapat két legjobb dobója a két amerikai légiós, a tavaly Pakson is megforduló Jonathan Levy, valamint Jerrell Williams, ők egyaránt 16 pontot átlagolnak mérkőzésenként. Rajuk kívül az irányító Branko Jeremirov, valamint a korábbi válogatott center Csorvási Milán, és az utóbbi időben egyre inkább játékba lendülő Horváth Ákos is 10 pont fölött átlagol a bajnokságban. Stabil alapokon nyugszik tehát az ellenfél játéka, és akkor még Csorvási Leventéről, vagy a korábbi paksi kedvenc Kiss Zsoltról még nem is ejtettünk szót. Pedig „Kolti” nem egy fontos triplát süllyesztett el a hazai közönség szeme láttára a piros-kékben eltöltött évek során…

Nem vár egyszerű mérkőzés a csapatunkra, veszélyes a Szeged, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy idegenben verte a Körmendet és a Jászberényt is, nem szabad tehát félvállról venni a meccset. Most jött el annak az ideje, hogy visszataláljunk a győztes útra, és újra felépítsük azt a játékot, amellyel elkápráztattuk a riválisokat a bajnokság korai szakaszában. Hátra van még három találkozó az alapszakaszból, rendet lehet tenni a fejekben, ki lehet javítani a hiányosságokat, aztán megújulva nekiugrani az újabb kihívásoknak! A találkozót szombaton 18 órakor rendezik az ASE sportcsarnokban.

Korábban
2013.11.22.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE
74-86
(19-12-,23-26,13-24,19-24)
Szeged, Városi sportcsarnok
V.: Pálla Z., Szabó G., Vida B. (Bodrogváry)

Szeged: Jeremirov 17/9, Wirth 4, Levy 12, Williams 16/3, Csorvási M. 8. Csere: Kiss Zs. 11/9, Csorvási L. 4, Vida 2, Varga D., Varga Z.
Csere: Vida 2, Kiss Zs. 11/9, Csorvási L. 4, Varga Z. -, Varga D. -. Vezetőedző: Bonifert Domonkos

ASE:  Vaughn 16, Medve 3/3, Körtélyesi 10, Szabó 5, Tóth 5.
Csere: Eilingsfeld 11/3, Jones 12, Kovács 7/3, McGruder 14, Baki 3/3. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%