Veszélyes csapathoz látogatunk

2015.01.24, 00:30 Kosárlabda
Ezúttal a hazai pályán jól szereplő Szeged otthonában kell helyt állnunk. Luka Markovic sajnos bokasérülést szenvedett a Szeged ellen, rá nem számíthatunk, valamint Szabó és Antóni is kihagyja a mérkőzést. 

NB1 - Alapszakasz, 19. forduló
Naturex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE
2015.01.24. 18:00  (U21 15:00)
Szeged, Városi Sportcsarnok
V: dr. Vígh P., Frányó P., Rácz Zs. (Bernáth)

Várható kezdőcsapatok

Szeged: Jereminov - Molnár A. - Kiss Zs. - Ciric - Balaban.

ASE: Dugat - Wise - Baki - Eilingsfeld - Jones

A MAFC elleni magabiztos győzelmet követően ezúttal Szegedre látogatunk, ex-játékosunk és közönségkedvencünk, Kiss Zsolt csapatához. Szellőn úgy tűnik nem fog az idő, hiába tölti áprilisban a harminchatot, még mindig csapata alapemberének számít. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a novemberi Nyíregyháza elleni idegenbeli meccs, ahol 33 ponttal, köze 10 triplával terhelte meg a nyírségiek gyűrűjét, és vezette győzelemre a Szedeákot. Pedig az idegenbeli sikerek nem igazán jellemezték idén őket, a Nyíregyháza mellett mindössze Jászberényben sikerült nyerniük, ám otthon veszélyesek, többek között a Falco és a Kaposvár is fejet hajtott Szegeden.

Ősszel kiütéses, 90-51 arányú győzelmet arattunk a hazai pályán ellenük, akkor nem volt egy súlycsoportban a két gárda:

{youtube}QqA3ttGTGY8|525|400|0{/youtube}

Ami a mi sérültjeinket illet, jó hír, hogy Körtélyesi Gergely után vélhetően Medve Máté is beöltözik a mérkőzésre. Rossz hír azonban, hogy Luka Markovic bokasérülést szenvedett a MAFC ellen. Azóta természetesen már járt kivizsgáláson, vélhetően három hetet kell kihagynia. Szabó Zsolt felépülése még odébb van, bár úgy tűnik a műtétje rendben volt, és a tervek szerint halad a rehabilitációja. Antóni Csanád pedig diákolimpián szerepel majd, így ő is kihagyja a találkozót.

A két vezetőedző a következőképpen nyilatkozott a BB1.hu portálnak:

Nikola Lazic: "A Paks megérdemelten áll a tabella első helyén, a jelenlegi magyar mezőny legerősebb együtteséről van szó, Dzunic Branislav kollégám munkájáról csak az elismerés és a tisztelet hangján lehet beszélni. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, már csak azért sem, mert a paksiak az európai kupaszereplés miatt a szerda-szombat ritmushoz is hozzászokhattak, és sokkal bővebb a rotációjuk. Soros ellenfelünk rendkívül agresszív kosárlabdát játszik, a keret tagjai fizikálisan roppant erősek, amit védekezésben és támadásban egyaránt kamatoztatnak. Belőlünk nagyon sokat kivett a Falco elleni győzelem, persze a szerdai bravúr önbizalmat és lendületet is ad. Igyekszünk a tőlünk telhető legjobb teljesítménnyel előrukkolni, és megpróbáljuk a lehetőségeinkhez képest a legtöbbet kihozni a mérkőzésből."

Dzunic Branislav: "Egy olyan ellenféllel találkozunk, akivel szemben muszáj jól játszani. Úgy érzem, hogy az utóbbi időben kicsit keményebben játszunk, és remélem, hogy a Szeged is ellen is be tudjuk mutatni ezt a játékot. Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A hazaiak az egész bajnokságban megmutatták már, hogy főleg hazai pályán bárkire veszélyesek. Az elveszített meccseiken is csak a végjátékban maradtak alul, szóval egy jó meccset várok. Mint minden csapatban, a Szegedben is vannak egyéniségek, de mindenkire oda kell figyelnünk. A statisztika alapján a Csirics-Balaban duó dobja a legtöbb pontot, de a kosárlabda több összetevőből áll, és van hét-nyolc olyan játékosuk, akikre vigyáznunk kell. A Szeged letisztult kosárlabdát játszik, amelynek van rendszere. Szabó Zsolt biztosan nem tud pályára lépni, Antóni Csanád diákolimpián vesz részt a hétvégén, Luka Markovics pedig az utolsó meccsen összeszedett egy bokasérülést, így rá sem számíthatok. Medve Máté a rehabilitációjának a végén tart, de mivel kevesen vagyunk, valószínűleg át fog öltözni."

Forrás, kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%