Veretlenül lett torna győztes U18-as csapatunk a paksi nemzetközi felkészülési tornán

2013.09.12, 14:56 Kosárlabda


 

Szeptember első hétvégéjén az ASE Sportcsarnokban került megrendezésre szlovák ( Léva ), horvát ( Dárda ) és szerb ( Szabadka) csapatokkal az ASE felkészülési kosárlabda tornája.

A tornán az 1996/97-es korosztály játszott és csapatunk számára remek felkészülés volt az országos selejtezőre (ami szeptember 13-15 között lesz majd ) és folytatása volt az ostravai túrán elkezdett mérkőzés sorozatnak.

Még pénteken délután edzőmérkőzést játszottunk a Léva ellen. Itt a kezdő csapat nem játszott és Miholics Bence sem tudott betegség miatt játszani (csak vasárnap), így azoknak jutott lehetőség elsősorban akik  eddig még kevesebbet játszottak ill. nem voltak Ostraván. Itt az elején jól és harcosan játszottunk a fiatalabb 97/98-as , de magas Léva ellen, akik fokozatosan elhúztak tőlünk, majd simán nyertek. Mindenki tapasztalhatta hol tart, mennyi mindenben kell fejlődnie, milyen a nemzetközi „légkör”.

Másnap délelőtt az első mérkőzésen újra a Léva volt az ellenfél. Immár majdnem teljes csapattal játszottunk és szerettünk volna visszavágni a kinti és a pénteki vereségért. Célunk nem volt más, mint az, hogy mindenben mi domináljunk. Ez sikerült is, főleg az első és harmadik negyedben, így magabiztos győzelemmel „állítottuk helyre a renomét.”

 

 

Atomerőmű SE – SBK Levice
95:70
(26:11, 19:21, 31:18, 19:20)

 

ASE: Papp 26, Antóni 25/6, Kollár 16, Sterczer 12/6, Meixner 2,

cs.: Fazekas 6, Gombos 4, Dávid 2, Oláh 2, Sánta -, Bacs -, Lenger -,


 

Ezután a magas Dárda és a gyors és erőszakos Szabadka csapott össze ( 64:79 ) élvezetes mérkőzésen és láttuk, hogy nem fogunk unatkozni a továbbiakban sem.

 

Az esti mérkőzésünk előtt a Léva szoros mérkőzésen az utolsó 5 percben vesztett

( 84:93 ) a kevesebbet pihenő Szabadka ellen.

 

Este 19.00-kor kezdődött a Dárda elleni mérkőzésünk és két ellentétes félidőt láthattunk.

Remekül kezdtünk kiváló és agresszív védekezéssel, szemet gyönyörködtető lerohanásokkal ill. akciókkal elhúztunk és ez kitartott a második félidőre is ( 43:26 ). Ha nem lettek volna a mezeken feliratok, egy idegen betévedő szurkoló nem tudta volna megmondani melyik a délszláv csapat a játék képe alapján. Sajnos a harmadik negyed érthetetlenül gyengére sikerült ( igaz elkezdtünk cserélni ), egyre többet hibáztunk, eladott labdákból és rossz dobásokból most minket indítottak le és kaptuk a könnyű kosarakat, csapatjáték helyett egyéni megoldásokat erőltettünk. Ezekkel sikerült lendületbe hoznunk kissé kába ellenfelünket és amint az lenni szokott felpörögtek , magabiztossá váltak míg mi fokozatosan elbizonytalanodtunk. 55:55-ös eredménnyel vágtunk neki az utolsó negyednek, és a játék képe csak abban változott, hogy némileg jobban védekeztünk újra, de a támadások továbbra sem mentek, sőt kulcsembereink is sorozatban hibáztak a közeli dobásoknál ill. ziccerekben. Így fordultunk az utolsó percre, ahol ellenfelünk 63:69-re vezetett és úgy látszott ezt a mérkőzést már nem tudjuk megnyerni. Ekkor a semmiből egy Csaszi tripla élesztette a pislákoló reményeket, majd egy jó védekezést követően gyorsan még egy, így 69:69 lett néhány másodperc alatt. Ezt követően a lélektani előny adta lendületet kihasználva újra sikerült kivédekezni az ellenfél támadását , majd az ellenakcióban faltolták Meixner Márkot aki két büntetőből egyet értékesített. A visszatámadásra már nem maradt sok idő, és már pont sem esett , így ha nehezen is de mi nyertünk. Az első félideji játékért le a kalappal és a győzelemért is amit végül kicsikartunk, de a tanulságokat levonva, végig mindenkinek  jobban kell koncentrálnia és fegyelmezettebben kell játszania. A vert helyzetből történő mérkőzés nyerést is kell gyakorolni, de ha lehet, ne túl sűrűn.

Az érmekért kialakultak a másnapi párok, bronzmeccs Léva-Dárda, a döntő pedig  ASE – Szabadka.

 

Atomerőmű SE – Dárda
70:69
(23:13, 20:13, 12:29, 15:14)

 

ASE: Antóni 18/6, Papp 17, Meixner 13/3, Fazekas 8, Kollár 8

cs.: Gombos 4, Sterczer 1, Sánta -, Dávid -,


 

Vasárnap délelőtt a szimpatikus és lelkes Léva egységesebb csapatmunkával győzött

( 87:68 ) a pontatlanabb Dárda ellen és harmadik helyen végzett.

 

A döntő előtt több sérültünk volt, de mindenki vállalta a játékot, és Miholics Bence is megpróbált játszani a két hetes betegsége után. A mérkőzésen végig vezettünk, helyenként jó játékkal. Bár egyes szakaszokban feljött ellenfelünk, de sikeresen vertük vissza felzárkózási kisérleteiket és még az is belefért a küzdelmes mérkőzésbe, hogy a végjátékban egy kicsit kiengedve felzárkózzon ellenfelünk. Így mindenki örömére és ellenfeleink elismerésére megnyertük a tornát (!) és 11 nap alatt 10 nemzetközi mérkőzéssel (!!!!!) reményeink szerint kellő mértékben felvérteződtünk  az országos selejtezőre.

A torna ALL STAR ötösébe tőlünk Papp Márk és Kollár Zsombor került, míg a legponterősebb játékos díját Antóni Csanád nyerte 76 ponttal.

 

 

Atomerőmű SE – Spartak Subotica
97:86
(24:18, 26:19, 23:20, 24:29)

 

ASE: Antóni 33/6, Papp 29, Kollár 14, Meixner 9, Sterczer 3/3

cs.: Fazekas 8, Gombos 1, Miholics, Veisz

 

Szeptember 13-15 között Budapesten az ASE, az Eger,a Honvéd, a Kiss Lenke KS, és a Falco csapatai közül kettő jut be a kiemelt bajnokság 12 fős mezőnyébe.

 

Edző: Nagy Gábor

{morfeo 211}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%