Vereséggel kezdtük a 2023-as évet

2023.01.09, 07:39 Kosárlabda
Edwin dupla-duplája is kevés volt a sikerhez.

Alapszakasz – XV. Forduló
Budapest Honvéd – Atomerőmű SE
73 – 69
(17-20, 17-14, 20-17, 19-18)

Honvéd: Mijovics 12/3, Tanoh 12/6, Simon 13/3, Demeter 10, Peringer -
Csere: Kopácsi 9/9, Völgyi 2, Hajdu -.

ASE: Edwin 21, Pajor -, Buckingham 14/6, Eilingsfeld 12, Atkinson 22
Csere: Grubor -, Taiwo -, Karosi -.

Eilingsfeld tempójval indult a találkozó, a másik oldalon Buckingham faultját követően Simon hagyott ki két büntetőt. Pontatlanul kezdte a mérkőzést mindkét gárda, apró hibák csúsztak be mindkét oldalon. Három és fél percet kellett várni a Honvéd kosarára, ekkor Tanoh Dez András talált be a vonalon túlról, azonban Atkinson Jr. jóvoltából a válasz hamar érkezett a túloldalon. (3-6) Buckingham triplájával folytattuk a pontgyártást, majd az egyre aktívabban játszó budapesti gárda kapcsolt rá a negyed második felében, Kopácsi hárompontosával előbb 1 pontra zárkóztak fel a hazaiak, majd Sherman jóvoltából átvették a vezetést a mérkőzésen először. (12-11) Eilingsfeld pontjaival tudtuk tartani magunkat az utolsó két percben, a magyar válogatott játékos pontjai nagyon kellettek ebben a periódusban. Az utolsó másodpercekben Sherman triplázott, a másik oldalon pedig Edwint faultolták a hárompontos vonalnál, így három büntetőt értékesített a negyed végén az amerikai légiósunk. (17-20)

Milos Grubor remek gólpasszából Eilingsfeld János szerzett kosarat a negyed elején, majd Deon Edwin volt eredményes. Szinte végig tartani tudtuk a 4-5 pontos előnyünket, kiegyenlített harc folyt a pályán, a Honvéd azonban folyamatosan a sarkunkban volt. A mérkőzés első időkérése a második etap hatodik percében érkezett, a taktikai egyeztetés után Kopácsi triplájával, majd Sherman két büntetőjével lépett közelebb hozzánk a hazai gárda, időt kért Csirke Ferenc. (29-31) De’Monte Buckingham 2+1-es akciójával folytatódott a találkozó, majd Kopácsi harmadik tripláját is bevágta, Simon Kristóf pedig kiegyenlített a félidő előtt. (34-34)

Buckingham eladott labdáját követően Mijovic juttatta előnyhöz a hazai gárdát, Atkinson Jr. válasza azonban hamar érkezett a túloldalon. A küzdés 100%-ig meg volt a csapatban a mai napon is, jól lepattanóztunk és több gólpasszt oszottunk ki, mint a Honvéd. A negyed felénél azonban Simon maradt üresen a sarokban, be is vágta a triplát, ezzel ismét átvette a vezetést a hazai együttes. (43-42) A következő percek nem nekünk kedveztek, Edwin beütötte a negyedik személyi hibáját, pontatlanul játszottunk, a Honvéd pedig Mijovic és Völgyi játékának köszönhetően 4 ponttal lépett meg, időt kért Csirke Ferenc. (46-42) Nem működtek a kinti dobásaink sem, az utolsó két perchez közeledve 1/10-es volt a mutatónk, eközben a fehér mezesek Mijovic jóvoltából megdobták a hetedik triplájukat is.

Atkinson Jr. kettese, majd egy értékesített büntetője nyitotta meg az utolsó etapot. Deon Edwin megállíthatatlan volt, a tizenkilencedik pontját is megszerezte, ezzel az előny ismét nálunk volt. (54-56) Feléledt a Honvéd, és percek alatt 63-59-re módosította az állást, időt kért Csirke Ferenc vezetőedzőnk. Öt perc volt vissza a találkozóból, amikor Tanoh Dez András kosarával növelni tudták a hazaiak az előnyüket, egyre nehezebb helyzetben voltunk. Rendkívül rosszul büntetztünk a mai napon, 10 kihagyott kísérletünk volt a 37. percben. Edwin a tizenkettedik lepattanóját is leszedte, majd egy tempót dobott a túloldalon, ezzel négy pontra zárkóztunk fel. (67-63) Atkinson kettese után Buckingham triplája is jó volt,1:37-el a vége előtt ismét megfordítottuk az állást, időt kért a Honvéd. Sherman a vonalon túlról válaszolt az ASE kosarakra, 39 másodperccel a végső dudaszó előtt kettővel ment a Honvéd, mi támadhattunk. (70-68) Atkinson Jr-t faultolták a palánk alatt, Paul egy büntetőt értékesített, ezzel az előny maradt a hazaiaknál. Innen már nem tudtuk megfordítani a meccset, a Honvéd győzőtt. (73-69)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%