Végig partiban voltunk az Olaj ellen

2019.02.02, 20:03 Kosárlabda
Az utolsó etapra elfogyott az erőnk

NB1. – 18. forduló
Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK
63 - 76
(18-14, 15-23, 15-18, 15-21)
Paks, 2019.02.02.

ASE: Kovács Á. 11/3, Ruják 9/3, Faust 15/6, Eilingsfeld 9/3, Jevtovic 8.
Cserék: Kalmár -, Henton 11/3

SZOLNOK: Rowsey 16/12, Vojvoda 15/3, Benke 12/9, S. Milosevic 3, Andric 10.
Cserék: N. Milosevic 8, Tóth Á. 6, Kovács P 6/6

 

Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, előbb Nick Faust talált be, majd miután a Szolnok 2 perc elteltével beütötte a 4. csapathibát is, két büntető következett, amit Kovács Ákos értékesített. (5-0) A hangulatra nem lehetett panasz, a vendég és hazai szurkolók is kitettek magukért. Folyamatosan nyomás alatt tudtuk tartani a vendégeket, kinntről és a palánk alól is eredményesek voltunk, így 8 perc elteltével is tartani tudtuk az 6 pontos előnyünket. Végül az első negyedet 18-14-re nyertük meg.

A második negyed elején hamar kiegyenlített a vendég együttes, majd Benke Szilárd hárompontosával át is vette a vezetést. Henton erre szintén egy kinti dobással válaszolt, majd egy labdaszerzés után Nikola Jevtovicot indítottuk, aki befejezte a támadást. (25-21) A negyed folytatásában hol az egyik csapat, hol a másik vette át a vezetést 3-5 ponttal, igazi kiélezett párharcot hozott ez a 10 perc. A lendületünkből nem veszítettünk a negyed végére sem, több vitatható bírói ítélet mellett is kőkeményen küzdöttünk, a félidőre 33-37-es állással mehettünk.

A második félidő első perceiben egyik csapat sem tudta ”megtörni a jeget” a palánkokon, 4 perc elteltével még csak egyetlen kosár született. A kosárcsendet követően Faust hármasával előbb két pontra zárkóztunk fel, majd Kovács ziccerével egyenlítettünk. A harmadik negyed is brusztolós játékot hozott, a játékosaink koncentráltan és fegyelmezetten játszottak, aminek az eredménye az volt, hogy a negyed végéig tartani tudtuk a lépést az Olajjal. Az utolsó percekben rákapcsoltak a vendégek, Benke, Andric és Rowsey kosaraival 9 ponttal lógtak meg, de Ruják kétpontosával szépíteni tudtunk, így 48-55-ös állással kezdhettük meg az utolsó etapot.

Az utolsó felvonást rendkívül döcögősen kezdtük, az Olaj 10-2-es rohamot mért ránk, ekkor jött Schmidt Béla időkérése. A technikai szünet sem segített rajtunk, hasonlóan a szombathelyi mérkőzéshez itt is láthatóan elfáradtunk a negyedik negyedre, semmi nem jött össze. Végül 63-76-ra diadalmaskodott a tavalyi bajnok.

Dragan Aleksic: Pontosan ilyen mérkőzésre készültünk, tudtuk, hogy fizikális lesz, plusz örülök, hogy Milosevic is játszani tudott. Az elmúlt mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogyan mi elképzeltük, de hamarosan egészséges lesz a keret és megfelelően tudunk készülni a kupára is. Gratulálok a Paksnak, nagyot küzdöttek ma és bízom benne, hogy a jövőben sikeresek lesznek.

Tóth Ádám: Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan elkísértek minket, jó volt ilyen hangulatban játszani. Fizikális meccset játszottunk, a második félidőben meg tudtuk valósítani azokat a feladatokat, amiket a vezetőedzőnk kért tőlünk, továbbá örülök, hogy Milosevic visszatért hozzánk. Gratulálok a Paksnak is.

Schmidt Béla: Először is abszolút pozitívan értékelem Kalmár Viktor teljesítményét, úgy gondolom, hogy a maximumot hoztuk ki a mérkőzésből. A második félidőre kezdtük fáradni, üres helyzeteket hibáztunk, külső dobások sem mentek be és a végére kidomborodott a két csapat közti különbség. Gratulálok az ellenfélnek, ez egy jó kiindulási alap lehet a jövőre nézve.

Kalmár Viktor: Számomra óriási élmény volt, hogy Tóth Ádámmal szemben pályára léphettem, egészen kicsi korom óta tanulmányoztam a játékát, úgyhogy nekem ez egy nagy megtiszteltetés volt, köszönöm a vezetőedzőmnek.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%