Véget ért a 2019/20-as szezon.

2020.03.17, 18:04 Kosárlabda
Az MKOSZ döntött.

Tisztelt Szurkolóink!
A koronavírus (COVID-19) terjedésének a megelőzése érdekében az MKOSZ a mai napon úgy döntött, hogy a 2019/20-as szezon véget ér, nem avatnak bajnokot és kieső csapat sem lesz. Ez egy felelősségteljes és drasztikus döntés, ennek ellenére nehéz szavakba önteni azt, hogy mit érzünk most.
Óriási reményekkel és álmokkal vágtunk neki ennek a szezonnak, a nyáron Lóránt Péter és Kis Raul mellett amerikai játékosokkal is erősítettünk, ráadásul Shannon Evans és Nick Faust is visszatért az Atomvárosba. A felkészülési időszakban a IX. Orosz László Emléktornán második, majd a VII. Morgen Ferdinánd emléktornán első helyet értünk el, kezdett összeszokni a csapat és a megfelelő kémia is megvolt a szezonstartra.
Több szempontból is nehezen indult a bajnokság, Eilingsfeld János, Horváth Kristóf István és Kalmár Viktor is kidőlt a csapatból, mindegyikőjükre hosszan tartó rehabilitáció várt, sajnos a szezon befejezéséig nem tudtak már pályára lépni piros-kék mezben. A Kecskemét legyőzése után Székesfehérváron nem tudtunk sikert aratni, közben megérkezett Justin Jackson is a csapatba, ezután a JKSE már nem jelentett akadályt. A Körmend ellen sajnos nem tudtunk jó dobószázalékkal dolgozni, de a DEAC ellen fontos idegenbeli sikert arattunk a rákövetkező fordulóban, majd kezdetét vette a szárnyalás: a ZTE, a Kaposvár az OSE Lions, a Sopron és a Pécs legyőzése után 8-2-es mutatóval fogadtuk a Szolnoki Olajbányászt, akik a Gesztenyés úton leptek meg minket. Kovács Ákos mérkőzésről-mérkőzésre remekül teljesített, a VAL mutatója a PVSK ellen volt a legjobb a szezonban, ezen a mérkőzésen 11 pontot szerzett, emellett 4 lepattanót és 3 gólpasszt is kiosztott a csapatkapitányunk. Eközben Velkey János is csatlakozott a csapathoz és fordulóról-fordulóra bebizonyította azt, hogy helye van a csapatban. Ezután a tavalyi aranyérmes Falco KC csapatához utaztunk, a szombathelyiek azonban jobbnak bizonyultak, ám az év utolsó mérkőzésén Lóránt Péter remek teljesítményének köszönhetően a Szegedet hazai pályán győztük le.
A 2020-as évet extra energiával kezdtük, a KTE, az Alba Fehérvár és a JKSE sem tudott megállítani minket, de az Egis Körmend, a DEAC és a ZTE már igen. A válogatott szünetre 12-7-es mutatóval mentünk és a harmadik helyről várhattuk a szerda-szombat ritmusban történő folytatást. Azt a folytatást, ami mindösszesen két mérkőzésig tartott, időközben Omar Calhoun érkezett Orlando Coleman helyére. A Kaposvár ellen remekül működött a csapatjátékunk és a védekezésünk is pozitív változásokat mutatott, így az újonc és abszolút meglepetéscsapatnak számító OSE Lionshoz feltüzelve utaztunk el. Ekkor sajnos már Európában is óriási volt a készültség a vírus ellen, több országban bevezették a lakhelyelhagyási tilalmat, sporteseményeket töröltek, és Magyarországon is több fertőzött volt már. A közel két órás buszúton azonban aggasztó híreket kaptunk, szurkolók nélkül kellett megrendezni a huszonegyedik fordulót. Ekkor még nem tudtuk, hogy ez lesz a szezon utolsó mérkőzése. Lóri aznap este is megállíthatatlan volt, 23 pontot és 12 lepattanót szedett, Raphial Putney hatalmas zsákolásaival sokkolta a kispadot, Shannon remekül szervezte a játékot és a többiek is kivették a részüket a csapatmunkából, aminek a gyümölcse egy fontos idegenbeli siker lett a Krajnyik “Akác” András Sportcsarnokban.
A Sopron ellen hazai pályán már nem tudtuk megmutatni mire vagyunk képesek, véget ért a 2019/20-as szezon.
Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta a csapatot, kilátogatott a mérkőzésekre, volt pár kedves szava a játékosokhoz, bíztatta a fiúkat és együtt örült velük a meccs végén, amikor körbementek pacsizni.
Külön köszönet jár az Atomcity Brigade-nak az újraalakulásért, végre visszatért a szervezett szurkolás a mérkőzésekre, reméljük velünk tartotok a következő szezonban is!
Természetesen nem fogtok lemaradni a friss információkról, a játékosok helyzetéről, folyamatosan fogunk dolgozni azon, hogy mindenről időben tudjunk értesíteni benneteket.

Vigyázzatok magatokra és egymásra és tudjátok: CSAK A PIROS-KÉK!


KÖSZÖNJÜK ATOMCITY! from Atomeromu Basketball on Vimeo.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%