Megint bevettük a fővárost!

2017.03.04, 14:46 Kosárlabda
Kiváló negyedik negyedünknek köszönhetően a MAFC után a Vasas otthonából is győztesen távoztunk! 

NB1 - Alapszakasz, 20. forduló
Vasas - Atomerőmű SE
82-89
(24-21, 18-19, 22-17, 18-32)
Budapest, 2017.03.04
V.: Kapitány G., Tőzsér D., Bagi B. (dr. Páli K.)

Vasas: Taylor 13/3, Katona 9/6, Horváth 14/9, Pacher 20, Wright 16.
Cs.: Thompson 10/6, Moravcsik -, Garamvölgyi -, Andrássy -, Faragó -, Peringer -.
Vezetőedző: Sárosi Bulcsú

ASE: Battle 17/3, Kovács 5, Samenas 7/3, Tiby 17, Watkins 6.
Cs.: Gilbert 18/9, Will 19/15, Illés -,
Vezetőedző: Teo Cizmic

Kipontozódott: Katona (39.) ill. Samenas (28.), Gilbert (40.)

Felforgatott kezdővel léptünk pályára a Vasas otthonában, ám a dolog nem sült el túl jól, hamar komoly előnybe került a hazai csapat. A zárkózást Samenas és Tiby dupláival kezdtük meg, de a védekezésünk nagyon messze volt az ideálistól. Kaptuk is a pontokat rendesen, ráadásul kintről és bentről egyaránt, ami nem sok jóval kecsegtetett a meccs kimenetelére nézve. A védekezés a negyed második felére sem javult fel igazán, viszont támadásban elkezdtek bejönni a dolgaink, és főként Battle agresszív és jó játékának köszönhetően három pontra felzárkóztunk a negyed végére.

A második negyedben kicsit visszavettek a ponttermésből a felek, de ami a lényeg, többször utolértük ellenfelünket, sőt a negyed derekán még a vezetést is megszereztük. Persze a mérkőzés a hazaiaknak is nagyon fontos volt, be is vetették minden tartalékukat, látszott, hogy nagyon nyerni akartak. Leginkább Wright volt elemében, az idény közben igazolt centert nem igazán tudtuk tartani, tizenkét pontot jegyzett az első húsz percben. A mezőny legeredményesebb játékosa így sem ő volt, hanem a remek dobóformát kifogó Will Tamás, aki mindössze egy rontott dobással jutott el tizenháromig a nagyszünetre, nagyban hozzájárulva, hogy csak kettő volt a hátrányunk.

Thompson duplájával ebből rögtön négy lett, majd Samenas egy hármassal el is tüntette a nagyját. Ennél az egy pontnál aztán megrekedtek a felek, sem a Vasas nem tudott jobban ellépni, sem mi egyenlíteni. A jeget végül a Vasas törte meg, pontosabban Katona, aki második hármasát emelte be a meccsen. Ettől erőre kaptak a hazaiak, Horváth is beszórt egy távolit, majd kipontozódott Samenas, ráadásul egy technikait is kiharcolt magának, meglehetősen nehéz helyzetbe hozva csapatunkat. A 28. percben jártunk ekkor, nyolc pont volt közte, így érthető volt, hogy Cizmic mester időt kért. Sajnos ettől sem ébredtünk fel igazán, attól azonban már igen, hogy a kispadunkat is megszórták egy technikaival, miután a szakmai stáb kifejtette véleményét a sípmesterek tevékenységével kapcsolatban. A negyed végére kicsit keményítettünk a védekezésünkön, és feljöttünk hét pontra, így bár könnyű helyzetben a nem voltunk, de legalább az esélyünk megmaradt a fordításra.

A hibáink a záró felvonásra sem szűntek meg, szerencsére azonban Will hármasai is megmaradtak, ezzel együtt pedig a remény is. Rutinos bedobónk szenzációsan célzott a vonalon túlról, ötödik trojkájával három pontra kapaszkodtunk fel. Közben gyűltek a négy faultos játékosok, a hazaiaknál Thompson, Moravcsik és Katona, nálunk Gilbert és Watkins járt a kipontozódás szélén. Ennek ellenére a védekezésünk egész összekapott volt, több hazai támadást is kibekkeltünk, ebből pedig Tiby és Battle is eredményesen indult. Fel is kapaszkodtunk egy pontra, majd egy újabb jó védekezést követően Gilbert hármasával már nálunk volt az előny! Sőt, hiába kért időt a Vasas, az előző jelenet megismétlődőtt, és már öt volt ide! A végére Battle egy kicsit túlpörgött, így kellett neki egy kis pihenő, de a helyére beállt Kovács Ákos is odatette magát, roppant fontos 2+1-es akcióval jelentkezett, amivel kézzelfogható közelségbe került a siker. Innen már nem is baltáztuk el a dolgot és végül nagy küzdelem árán, de a negyedik negyedet nézve megérdemelten húztuk be a győzelmet.

Szép volt fiúk!

Fotó: Molnár Gyula (archiv)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%