Változás az élen

2014.12.05, 13:35 Kosárlabda
A 8. fordulóig tartott a Judoplasztika veretlensége  

 

Judoplasztika – Face Kings 44-53

 

Ahogy az egy listavezetőtől elvárható, magabiztosan kezdett a Judoplasztika. 10 perc alatt ellépett riválisától. Ekkor 17-9 állt a jegyzőkönyvben, és úgy tűnt ezen az estén sem lesz változás a tabellán.

Nem így gondolták viszont a Face Kings-esek, akik szigorítottak a védekezésükön, és pontosabb játékuknak köszönhetően a második negyedben pillanatok alatt utolérték a Judot. Sőt miután 11-0-val kezdték ezt az etapot, már a vezetést is sikerült átvenni, amit a félidőig meg is tartottak. (21-23)

A térfélcserét követően egy ideig szoros maradt a küzdelem, igazi triplapárbaj alakult ki a felek között, majd a harmadik játékrész derekán hirtelen elapadt a „hazai” góltermés. A Face Kings ekkor egy 15-3-as szakasszal komoly előnyre tett szert.

A záró 10 perc már nem hozott újabb változást. A Judo ugyan mindent megtett, hogy felzárkózzon, de nem sikerült közelebb kerülniük a Face Kings-hez, akik végül magabiztos győzelmet arattak és letaszították a trónról ellenfelüket.

 


 

Nyenyekek – Vak Baglyok 81-37

 

A Nyenyekek pontgazdag mérkőzésen, sima győzelmet arattak.

 


 

Alibi KC – Street Boys 38-35

 

Hetedik fogadta a nyolcadikat, mégis a korábbi eredményeket tekintve az Alibi KC volt a mérkőzés esélyese. Nem így gondolkodtak viszont a Street Boys-os játékosok, akik már a meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. Előbb 2-7-re elhúztak, majd a negyedet is megnyerték 8-12-re. A folytatásban is a narancs mezesek irányították a találkozót, és a félidőre még növelni is tudták a különbséget. (12-18)

A fordulás után szorosabbá vált a csata. Az Alibi többször is felzárkózott 1 pontra, de a negyed vége megint csak a Boys-é lett, akik ezúttal 7 ponttal lógtak meg ellenfelüktől. (20-27)

Sőt a záró játékrész elején még egy ponttal meg is tudták toldani a vezetésüket, de ekkor nagy fordulat következett be. A „vendégek” eddig jól működő játéka hirtelen összeomlott, az Alibi pedig ezt kihasználva 17-1-es játékrészt produkált, amivel nemcsak megfordították az állást, de a mérkőzést is megnyerték.

 


 

 

Zóna-kosár – Ultra Violák 67-38

 

A Zóna-kosár minden negyedet megnyerve aratott, magabiztos győzelmet.

 

Az Old Boys – Puszta 5 City mérkőzés későbbi időpontban kerül lejátszásra.

A mérkőzések statisztikáját megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program menüpont alatt!

 

Tabella:


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%