Utánpótlás: Sikeres U18-as selejtező

2022.09.05, 17:27 Kosárlabda
Remek teljesítmény a fiúktól!

"Szeptember első hétvégéjén szerveztük az U18-as selejtező tornát, amely nagyon fontos volt a következő szezonra nézve. Mivel át lett szervezve az U18-as bajnokság és csak 12 csapat juthat fel a kiemelt csoportokba, az első selejtező körből csak a torna győztese juthatott oda. Ellenfeleink a MAFC, Zsíros Akadémia és Rátgéber Akadémia B voltak és a célunk természetesen a továbbjutás volt.

Nem volt sok információnk az ellenfeleink aktuális állapotáról, de az előző szezonokból kiindulva bátran lehetett mondani, hogy mi voltunk a favoritok, ezt a jelzőt természetesen néha nem egyszerű viselni.

Nagy dicséret jár a fiúknak, mert ezt a kisebb nyomást nagyon szépen megoldották és mind a három mérkőzést magabiztosan nyerték meg. Főleg a két eddig veretlen csapat összecsapásán (ASE vs RKA B) a mutatott játék minden szempontból magas szinten volt, annak ellenére, hogy különböző okok miatt csak két teljes létszámú edzésünk volt a selejtező előtt. Látszik, hogy nagyon jó irányba halad a csapat, természetesen keményen kell tovább dolgozni és minden percet minél jobb fejlődésre kihasználni.

Gratulálok az U18 A csapatnak, de ugyanígy az U18 B csapatnak is, amely az előselejtezőből könnyen jutott az országos selejtező második körébe, ahol még ki tudják harcolni az országos legjobb 24 csapat közé való jutást. Kiváló eredmény lenne ASE-nak, ha ebben a korosztályban a legjobb 24 csapat között 2 paksi gárda szerepelne.

Eredmények, statisztikák (D csoport): https://hunbasket.hu/utanpotlas/x2223/hunu18/

Hajrá ASE!“
-Pavlík Jan, vezetőedző


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%