Utánpótlás beszámolók Jan Pavlíktól

2022.11.03, 13:37 Kosárlabda
Jól szerepeltek a fiataljaink.

"U18-as csapatunk október 28. és november 1. között 5 nap alatt, 3 mérkőzést játszott, ebből kettőt NB1 B-zöld csoportos U20-as bajnokságban, egyet pedig a kiemelt U18-as bajnokságban. Mind a három mérkőzésen sikerült nyernünk, főleg az U18-as bajnokságban a DEAC elleni győzelem a nagyon értékes, mert a DEAC, mint államilag támogatott kiemelt akadémia az egész bajnokságnak az egyik favoritja.

Az első meccsen a Budafok U20-as csapata ellen túlzott nyugalommal kezdtünk, mivel nem ismertünk az ellenfelet, nem tudtuk az első félidőben a sebességbeli előnyünket kihasználni. Szerencsére a fiúk a félidőben megértették, hogyan kell a győzelem érdekében játszani, ezután gyorsabb sebességre váltottunk támadásban és védekezésben is és pár percen belül kiharcoltuk a 10 ponton feletti vezetést. Nagyon örülök, hogy ezen a meccsen mindenki sok percet tudott a pályára tölteni és élt is a lehetőséggel, ráadásul csapatként is jól működtünk, főleg második félidőben.

A szombati DEAC elleni U18-as mérkőzés előtt éreztük, hogy lehet keresnivalónk abban az esetben, ha minden fizikális és mentális erőnket a mérkőzésre összpontosítjuk. Ezt az első perctől kezdve sikerült megvalósítani, koncentráltan játszottunk mindkét félpályán. Az ellenfél csapatában voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, pár extra dobás is beesett a gyűrűbe a vendégeknél, de szinte mindig találtunk választ és szinte végig uraltuk a meccset. A csapategység szempontjából fantasztikus volt az a pillanat, amikor az egyik játékvezető 3 technikai hibát ítélt ellenünk 5 másodperc alatt, de a csapatunk nem esett össze, sőt még erősebb lett és remek hozzáállással kiharcolta a fontos győzelmet. Összesen 207 pontot láthattak a szurkolók, ami nem gyakori jelenség junior bajnokságban, nem mondható, hogy a védekezés gyenge lett volna bármelyik oldalon.

November 1-jén a Vásárhelyi Kosársuli U20-as csapata elleni mérkőzésen az ellenfél meglepett minket az egészpályás zóna letámadással, emiatt volt néhány eladott labdánk az elején, de miután abbahagytuk a kapkodást és inkább átpasszolni próbáltuk ezt a fajta védekezést, több könnyű kosarat is szereztünk és látszott, hogy rajtunk múlik a meccs eredménye. Mindenki hasznosan szállt be a meccsbe és kivette a részét a győzelemből.

Az utolsó időszak apropója: pár jó eredményt sikerül elérnünk az utóbbi hetekben, de nem lehet megállni, tovább kell dolgozni és minden edzésen és meccsen a maximumot kell kiadni magunkból. Egy dolog olyen szempontból nem volt jó, hogy ahelyett, hogy rögtön meccs elején elkezdenénk több mint 100%-on pörögni, inkább várunk arra, hogy mit mutat az ellenfél és erre próbálunk reagáluni. Én inkább azt szeretném látni, hogy az ellenfelünk alkalmazkodik hozzánk. Csapatszinten és egyénileg is tapasztalható volt a leírt probléma, de egy olyan problémáról beszélünk, amelyet szinte azonnal meg lehet szüntetni a megfelelő hozzáállással és koncentrációval.

Eredmények:
Budafok U20 : ASE U18 A 74:86 statisztika: https://hunbasket.hu/merkozes/x2223/hun2bu20/hun2bu20_674
ASE U18 A : DEAC U18 A 106:101 statisztika: https://hunbasket.hu/merkozes/x2223/hunu18/hunu18_176
ASE U18 A : Vásárhely U20 91:81 statisztika: https://hunbasket.hu/merkozes/x2223/hun2bu20/hun2bu20_675

Hajrá ASE!"


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%