Újabb siker a csarnokban

2019.03.09, 21:38 Kosárlabda
Ezúttal a ZTE-t győztük le hazai pályán.

NB I. – Alapszakasz – 21. forduló
Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK
93 - 81
(30-25, 10-24, 30-13, 23-19)
Paks, 2019.03.09.

ASE: Kovács Á. 19/3, Ruják 2, Faust 22/9, Eilingsfeld 8/3, Henton 19/6.

Csere: Jevtovic 11, Medve 2, Williams 2, Norfleet 3/3, Horváth K. 5

 

ZTE: Ware 11/3, Thompson 18/3, Gulyás 9/3, Szabó Zs. 13/3, Agafonov 16/3.

Csere: Green 12/6, Doktor -, Bagó -, Durázi 2.

 

Fontos mérkőzéshez érkeztünk a Magyar Bajnokság 21. fordulójában, hiszen a hatodik helyen álló Zalaegerszeg csapatát kellett legyőznünk ahhoz, hogy tovább növeljük a rájátszásba jutási esélyünket. A mérkőzés első kosarát az egerszegiek paksi nevelése, Gulyás Milán szerezte. Jó lendületben folytatódott az első negyed, a ZTE magabiztos játéka 4 perc elteltével 4 pontos vendég vezetést eredményezett. Hamar fel tudtuk venni a ritmust és a remek támadójátékunk meghozta az eredményt: az utolsó két percre kanyarodva már 10 pont volt a két csapat közti különbség, az ASE javára. Végül a negyed egy ZTE ziccerrel ért véget, így az első két perces pihenőnket 5 pontos előnnyel kezdhettük meg. (30-25)

A második etap egy Henton labdaszerzéssel és blokkolással kezdődött, az amerikai légiósunk jól fel tudta venni fizikálisan a küzdelmet a vendégekkel. A 10 pontos előnyünk azonban hamar elfogyott, 7 perc elteltével még csak 5 pontot sikerült értékesítenünk ebben a játékrészben, ráadásul a védekezésünkben is voltak hiányosságok, így a második negyed felétől fej-fej mellett haladt a két gárda. A negyed végére teljesen beragadtunk, sorra maradtak ki a dobások, a kulcsszituációkban pedig rossz döntéseket hoztunk. A vendégek könyörtelenül kihasználták a hibáinkat, az első félidőt 40-49-es állással zártuk.

A harmadik negyedet Faust triplájával indítottuk, amire Gulyás Milán válaszolt a másik oldalon szintén egy hárompontossal. A támadójátékunk továbbra sem volt eredményes, Dzunic mester többször kifejezte nemtetszését az oldalvonalnál. LaDontae Henton tartotta bennünk a lelket, aki két hárompontost is bevágott, ezzel fel tudtunk zárkózni a vendégekhez. A hetedik percre kanyarodva érezhetően feszült volt a hangulat a két csapat között, a játékunk viszont kezdett feljavulni: Eilingsfeld János büntetőjével majd ziccerével sikerült átvennünk a vezetést a szemmel láthatóan fáradó Zalaegerszeg ellen. Végül a negyedet 70-62-es állással zártuk.

Az utolsó felvonásban folytatni tudtuk az erőszakos és energikus játékot, aminek meg is lett az eredménye: 4 perc elteltével 11 ponttal voltak a vendégek lemaradva. Az egyre jobban kimerülő ZTE azonban végig küzdött, de érdemben már nem tudtak a fiúk hozzátenni a mérkőzéshez. Az utolsó három percre magabiztos 12 pontos előnnyel fordulhattunk. Végül Faust tette fel az i-re a pontot egy kinti dobással. Hasonlóan, mint az előző hazai meccsen ma is remek negyedik negyedet produkáltunk, így 93-81-re diadalmaskodtunk a ZTE felett.
Ezúton szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak, hogy kilátogattak a mai mérkőzésre is és bíztatták a csapatot.

 

Branislav Dzunic: Elég hullámzó volt a játékunk, sok energiát tettünk bele a mérkőzésbe, ugyanakkor sok hibával is játszottunk, főleg a védekezésben voltak hiányosságaink. Azt vettem észre, hogy amikor megtaláltuk a ritmust a védekezésben több dobóhelyzetünk is akadt, amiket jobb százalékkal fejeztük be, mint az első félidőben. Szeretnék gratulálni a fiúknak, mert óriási energiával játszottak.

Nick Faust: Azt gondolom, hogy az egerszegi csapat az első félidőben jól játszott, jó dobószázalékkal dolgoztak. Mi ugyanakkor nem tudtuk bedobni az üres helyzeteket, amiket kidolgoztunk. A második félidőre feljavult a védekezésünk és azokat a dobásokat, amiket kihagytunk sikerült pontra váltanunk. Örülök neki, hogy sikerült nyernünk.

Bencze Tamás: Gratulálok a Paksnak, megérdemelten győztek. Úgy gondolom, hogy részsikereket értünk el a mérkőzésen, az első célunk egyértelműen az volt, hogy a védekezésünket javítsuk. Az első negyedben és a harmadikban is 30 pontot kaptunk, azt lehetett észrevenni, hogy amikor nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk akkor azt ki tudta használni az ASE. Pontatlanul játszottunk és az agresszív védekezésük felgyorsította a játékot. Köszönjük a szurkolóknak, hogy elkísértek minket és végig bíztatták a csapatot, javulni fogunk, ez biztos.

Bellott-Green Tyrell: Rosszul sikerült kezdeni a mérkőzést, az első negyedben nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna, a második etapban azonban sokat javult a játékunk, viszont a második félidőben visszaesett a teljesítményünk, ami végleg eldöntötte a mérkőzést.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%