Úgy akarunk növekedni mint egy csapat

2011.11.04, 09:23 Kosárlabda
"Nagyon sok jó dolgot hallottam erről a csapatról"

 

Az oldalon elindított szavazáson ezúttal Zo Williams kapta a legtöbb szavazatot. Zo az idei piros-kékek egyik legjobb játékosa. Minden meccsen 20 pont fölött teljesít és hat gólpasszt oszt ki társainak.

- Az NBA D-ligában kezdted meg a karrieredet. Az első profi éveidet Szlovákiában Prezinok városában kezdted meg ahol 2 év alatt bajnok és kupa győztes lettél. Hogy élted meg az elő éveidet távol Amerikától?

- Nem tudtam, hogy mire számíthatok, amikor Európába jöttem ezért ngyon ideges vltam. Azonban amikor Szlovákiába kerültem nagyon megtetszett az ország és a csapat is. Szintén nagyon megtetszett az európai játékstílus is.

- Németországban egy évet játszottál és utána következett Zalaegerszeg. Egy bajnokcsapathoz igazoltál ahol úgy tűnt, hogy minden rendben van. De sajnos januárban minden játékos szabadon igazolható lett az anyagi háttér miatt. Nehéz időszak volt ez az életedben?

- Nagyon nehéz volt otthagyni a ZTE-t. Nagyon kedveltem a várost, a csapattársakat és a szúrkolókat is. Ez is üzlet és néha a dolgok nem úgy alakulnak. De nagyon boldog vagyok amikor a Zalaegerszegen eltöltött időre gondolok.

- Az idei szezonban kerültél hozzánk az Atomerőmű SE csapatához. Ha jól tudom, akkor több csapat is érdeklődött utánad, de te mégis hozzánk igazoltál? Miért döntöttél a Duna parti város mellett?

- Nagyon sok jó dolgot hallottam erről a csapatról azon játékosokról, akik korábban itt játszottak. Kamival, Vojaval és Buddy-val már a tavalyi szezonban is együtt játszottunk a ZTE-ben ugyan ezen edző gardírozásában. Donald Wilsonnal még Las Vegasban a táborban játszottam együtt, szóval tudtam, hogy jó játékosokkal és kíváló edzővel leszek egy csapatban. Ez nagyon megkönnyítette a döntésemet.

- Már lassan egy hónapja tart a bajnokság és jövő héten kezdődik az Eurochallenge is. Eddig három mérkőzést megnyertünk, egyet pedig elveszítettünk a Magyar Bajnokságban, szombaton pedig megyünk Körmendre, ami nagyon nehéz mérkőzés lesz. Mit vársz a szezontól a bajnokságban és nemzetközi kupában?

- Azt gondolom, hogy arra kell összpontosítanunk, hogy minden meccsen egyre jobbak legyünk. Úgy akarunk növekedni mint egy csapat és növelni a kémiánkat minden héten, hogy a legjobb csapattá tudjunk válni a a szezon végére. Amennyiben ezt megtudjuk valósítani, nagyon elégedettek és boldogok leszünk a bajnokság végére.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%