U14 - országos főtábla, IV. forduló

2015.05.13, 15:34 Kosárlabda
Jól szerepeltek a fiatalok, egy szoros vereség mellett az egri csapatot sikerült elkapni a hazai pályán rendezett tornán.

 

Április végén került megrendezésre az U14-es országos bajnokság utolsó fordulója, következzék most a csapat edzőjének, Jan Pavliknak beszámolója az eseményről:

"Április végén rendeztünk az országos főtábla utolsó fordulóját, ellenfeleink Kaposvár "A", Soproni SI "A" és Egri KOK VSI voltak. Célunk természetesen minél jobb elhelyezés volt, de azt is akartunk mutatni hazai közönségnek, hogy mennyire javult a játékunk az elmúlt szezonban. Ezzel, hogy ország legjobb csapatok ellen több meccset játszattunk, sok tapasztalatot szereztünk és láttunk, hogy még van hova fejlődni.

Kaposvár "A" : ASE 81:62 (27:16, 20:15, 17:14, 17:17)
ASE : Apró 7, Gárdai 2, Pajor 11, Menyhei 9, Vértes, Jakab 13, Strasszer, Tóth, Mukli 2, Tell 8, Renkecz, Berger 10.

Kaposvár csapatából nem sikerült védekezésben egy játékost megállítani, akitől 25 pontot kaptunk. Pedig ha meccs eleje-óta oda figyeltünk volna, sokkal jobb lehetett az eredmény. Sajnos ezzel a problémával már többször kellett foglalkozni és pár játékosnak mintha szüksége lenne egy kis ébresztőre, legfőképpen a torna első meccsen. Kaposvár elleni meccsen  voltak szép egyéni és csapat megoldások, második félidő miatt meg lehet dicsérni a srácokat.

Soproni SI "A" : ASE 63:54 (12:15, 17:21, 13:12, 21:6)
ASE : Apró, Pajor 13, Menyhei 4, Vértes, Jakab 13, Strasszer, Krízer, Tóth 6, Mukli 6, Tell 6, Magyar, Berger 6

Szerintem többen nem tudtunk ez a meccs miatt aludni, mivel majd nem megnyert meccsről lehetne beszélni. Sajnos a mentális hibák miatt, amiket 4. negyedben követtünk el, elveszítettünk a találkozót. Első 3 negyeden keresztül szép és okos játékkal ellenfélnél jobbak voltunk. 4. negyed elején párszor hibáztunk, ami miatt elindult a lavina, amit sajnos nem sikerült megállítani. Utolsó negyed eredménye magától beszél. Meccsek előtt szinte mindig erről beszélünk, hogy egy kosár meccs 40 percig tart és 40 percig kell oda figyelni és koncentrálni. Első 3 negyed miatt le a kalappal fiúk előtt, látszott, hogy harcolnak, betartják az utasításokat, odafigyelnek, de sajnos ettől még jobban fáj a vereség.

ASE : Egri KOK VSI 56:54 (18:25, 7:11, 15:10, 16:8)
ASE : Apró, Gárdai, Pajor 9, Menyhei 1, Jakab 14, Krízer 2, Tóth 2, Mukli 9, Tell 10, Renkecz, Magyar, Berger 9

Szombati meccsek alapján lehetett látni, hogy Eger ellen nagy esélyünk lesz a győzelemre. DE!!! újra előjött a problémánk, hogy elaludtunk a meccs elején, szinte egész első félidőben, aminek az eredménye a 36:25 ellenfél vezetése volt. Szerencsére sikerült a fiúkat félidőben felébreszteni és második játék részben már ezzel a játékkal pályára léptünk, amelyre képesek vagyunk és még a maximális koncentrálás és harciasságot tettünk hozzá. Soha nem szabad erre várni, hogy mivel jön az ellenfél, hanem a saját játékunkat játszani meccs eleje óta, maximális koncentrálással, nagyon kemény védekezéssel.

Az egész tornát összefoglalva azt mondhatom, hogy sajnálom mind két vereséget, mert 100% teljesítménnyel tudtunk volna jobb eredményt is elérni. Volt pár játékosunk, akinek nem az elvártak szerint sikerült a torna, voltak viszont olyanok is, akik nagyon jól teljesítették. Nagy problémánk továbbra is a magas ember és pár alap kosárlabda dolog (legfőképpen a gyenge kéz használata, labdavezetés emelt fejjel, ...) hiánya. Nagy optimista vagyok jövőt nézve, fiúk nagyon szeretik a kosárlabdát. Ami még mindig egy picit hiányzik - a komolyság! ha szeretnénk jobb játékosok lenni, jobb eredményeket elérni, akkor ebben a korosztályban is komolyan kell venni az edzéseket, ami sajnos nem minden játékosról mondhatom.

Ezzel a torna eredménnyel (ha minden információm stimmel) az országban 21.-24. csapat vagyunk, sikerült jó csapatokat megverni, de sokszor azt is lehetett látni, hogy az ASE U14 csapat és a legjobb ország csapatai között van még mindig nagy különbség és van hova fejlődni. Egyelőre nem nagyon ismerem a magyar serdülő mezőnyt, azért is nálam fontos, hogy milyen fejlődés látom a játékosokon és ilyen szempontból nem teljesen, de elégedettek lehetünk. Nyilván van előttünk még nagyon sok kemény munka, amit már jövő szezont nézve el is kezdtünk, de gratulálok az U14-es csapatnak az idei teljesítményhez!

Köszönöm a játékosoknak, szülőknek és mindenkinek, aki segített nekünk az edzéseken és pályán kívül is! Jan"

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%