Törlesztettünk a Szegednek

2018.04.14, 21:24 Kosárlabda
Megtörtük a negatív szériát

NB1. Középszakasz – 3. forduló
Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák
68-59

(24-15, 17-16, 14-17, 13-11)
Paks, 2018.04.14.

ASE: Hinds 14/6, Ruják 8, Barnies 3/3, Eilingsfeld 14/6, Guinn 6/3.
Csere: Tarrant 12/6, Garamvölgyi -, Medve 9/6, Gulyás 2.
Vezetőedző: Schmidt Béla

Szedeák: Boltic 5/3, Wirth 8/6, Ciric 6, Juhos 16, Sulovic 12.
Csere: Vágvölgyi 12/6, Kovács Á. -
Vezetőedző: Andjelko Mandic

A feldobásnál Eilingsfeld hozta el a labdát, de sajnos a – Fortune nélkül felálló - Szeged szerzett belőle pontot, majd gyorsan még kettőt. Nálunk Hinds szórt be egy triplát, amivel gyorsan fel is zárkóztunk. Majd Hinds újabb kosarával át is vettük a vezetést. Idegesen, kapkodva játszott mind a két együttes, a 6. percben 10-9-re vezettünk. A negyed második felében elkaptuk a fonalat, a csapattársak csatlakoztak Hinds-hoz, jól védekeztünk, 10 pontos előnyt szereztünk a1,5 perccel a negyed vége előtt. Eilingsfeld triplájával 24-15-ös állással fejeztük be a negyedet.

A második negyed Sulovic és Guinn dupláival indult, majd Medve trojkájával folytatódott. Az etap elején stabilan tartottuk a 10 pontos különbséget, Schmidt Béla lehetőséget is adott Gulyás Milánnak. 3 perccel a vége előtt úgy tűnt, hogy közelebb tud férkőzni a szeged, de gyorsan észbe kaptunk, és nem adtunk lehetőséget nekik. Mindeközben a vendégek legeredményesebbje, Juhos, begyűjtötte a harmadik személyi hibáját. A félidőre is maradt közte a tíz, 41-31-es állással fejeztük be a félidőt.

A második félidő Juhos könnyen szerzett ziccerével indult. A harmadik percben Hinds duplájával és Guinn triplájával törtük meg a csendet. Majd Ruják szerzett egy gyönyörű akcióból két pontot. Eközben a szegedi oldalon nem ültek a dobások, illetve a jó védekezésünknek köszönhetően továbbra is tartottuk tízpontos előnyünket. A negyed vége előtt 2 perccel agresszív védekezésre váltott át a Szeged, ami meglátszott a faultarányon is. 

Harminc perc után, 55-48-as vezetéssel vágtunk neki az utolsó játékrésznek. Amit rögtön egy kivédekezett szegedi támadással indítottunk, sajnos utána már nem sikerült tartanunk a vendégeket, miközben nekünk nem sikerült pontokra váltanunk a kidolgozott támadásainkat. 8 perccel a vége előtt pont egy triplányi előny volt a kezünkben. Ekkor érkezett Medve, és faulttal együtt értékesített egy közelit, majd egy triplát, 61-54. Az utolsó negyed igen pontszegényre sikerült mind a két oldalon, 3 perccel a vége előtt 8-8 pontig jutottak a csapatok. A Szedeák nem tudta behozni a hátrányát, végig vezetve, 68-59-re nyertünk.

Szép volt fiúk!

Kiss Zsolt: Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyertek! Gyakorlatilag egész meccsen futottunk az eredmény után. Volt, hogy felzárkóztunk, de ilyenkor mindig meg tudott újulni az ASE. Ha őszinte akarok lenni, akkor nem volt benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset, pedig nagyon akartunk. Ettől függetlenül dicséret illeti a csapatunkat, mert többször úgy tűnt, hogy eldőlhet a meccs, de ilyenkor vissza tudtunk kapaszkodni. 

Schmidt Béla: Természetesen örülünk a győzelemnek, valóban fizikális mérkőzés volt, ahogy RT is mondta. Ezt is kértem a csapattól, mert tudtam, hogy a szegediek is keményen fognak játszani, főleg a palánk közelében. Valóban rossz dobóformát fogtak ki a vendégek, mi pedig kontrolláltuk a lepattanókat. Azt hiányoltam, hogy a harmadik negyedet nem tudtuk kontrolláltabban, felpörögve játszani, ezt el is vesztettük. Még mindig hiányzik a csapatból, az a gyilkos ösztön, ami kellene ahhoz, hogy megnyugodjunk. Így tényleg egy szoros mérkőzést játszottunk, egy nagyszerű ellenféllel szemben. Nagyon jól esett nekünk ez a győzelem!


Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%