Törlesztettünk a Kaposvárnak

2018.05.01, 20:39 Kosárlabda
Végig kontrolláltuk a mérkőzést

NB1. Középszakasz – 7. forduló
Atomerőmű SE-Kaposvári KK
82-73
(25-16, 21-20, 20-13, 16-24)
Paks, 2018.05.01.

ASE: Hinds 24/9, Ruják 2, Barnies 10/6, Eilingsfeld 13/3, Guinn 7/3.
Csere: Medve 13/12, Tarrant 10, Gulyás 3, Ogunyemi -, Garamvölgyi -.
Vezetőedző: Schmidt Béla

Kaposvári KK: Gibbs 18/6, Baki 2, Ivosev 12/6, Hendlein 4, Spica 17.
Csere: Dunn 18/3, Papp -, Tóth 2.
Vezetőedző: Fekete Ádám

A feldobást követően a Kaposvár hozta el a labdát, azt a támadást nem tudták sikeresen befejezni, de a mérkőzés első kosarát így is Gibbs szerezte. Nálunk Hinds szerezte az első pontokat. 2 perccel a kezdő sípszó után 3-4-re álltak a csapatok. Guinn és Eilingsfeld csatlakoztak a pontszerzőkhöz, a 4. percben 8-6-ra átvettük a vezetést. Elkaptuk a fonalat, érkezett Barnies trojkája is. Idegesen játszottak a csapatok, mindkét oldalon több helyzet kimaradt. Nálunk ismét Hinds törte meg a jeget, 2,5 perccel a negyed vége előtt 17-11-re vezettünk. Ismét több kihagyott helyzet következett, Schmidt Béla magához intette a srácokat. Eilingsfeld szép mentése után, érkezett is Hinds duplája, majd triplája. 22-14-es paksi vezetésnél Fekete Ádám kért időt. Medve Máté utolsó másodperces triplájával zártuk a negyedet, 25-16-ra.

A második negyed Dunn duplájával indította a kaposvári együttes, nálunk Hinds-tól érkezett a válasz. Majd Tarrant szemfülességének köszönhetően egy labdaszerzés, és egy újabb Hinds ziccerének örülhettünk. Amit egy újabb Medve-tripla követett. Kaposvári oldalon Dunn tartotta tíz pont alatt az eredményt. Az ötödik percben Barnies volt ismét sikeres, ezzel 35-25-re növeltük az előnyünket. Medve újabb hármasának, majd Gulyással való szép összjátékának köszönhetően 14 pontra húztunk el. A vendégoldalon Gibbs kapta el a fonalat, gyorsan le is dolgoztak a hátrányukból 6 pontot, amikor érkezett Medve negyedik sikeres távolija. A kaposvári időkérés után példás védekezéssel tértünk vissza, amivel nem is tudott mit kezdeni a vendég együttes. Eilingsfeld duplájával és Ivosev hármasával, 46-36-ra zártuk a félidőt.

Sikertelen kaposvári támadással, és egy Guinn hármassal indult a második félidő. Ez után ASE-oldalon érkezett egy pár támadásos kosárszünet, aminek Eilingsfeld vetett véget, hozzá társult Hinds és Ruják is. Hinds triplája után 58-40-es állásnál, érkezett is a kaposvári időkérés. Kevés kosárral, nagyon fizikális játékkal, vitatható játékvezetői döntésekkel folytatódott a mérkőzés. Szerencsére nem tudták megtörni a játékunkat, továbbra is tartottuk az előnyünket, 2 perccel a negyed vége előtt 63-44 volt az állás. Ehhez képest nem történt nagy változás a végéig, 66-49-cel zártuk ezt az etapot.

Az utolsó tíz perc Dunn ziccerével és rendkívül fizikális kaposvári védekezéssel indult. Nálunk Eilingsfeld és Hinds voltak sikeresek, 7 perccel a vége előtt 69-55 ide. Ekkor ütötte be Ivosev az ötödik faultját. A negyed hátralevő részében a somogyiak elkapták a fonalat, és felzárkóztak 9 pontra. A kapkodós, sok támadásbeli hiba ellenére is végig tudtuk tartani a tíz pont körüli előnyünket, Medve és Eilingsfeld labdaszerzéseinek, illetve Hinds és Tarrant pontjainak köszönhetően. 5 másodperccel a vége előtt Tarrant is kipontozódott, ebből Dunn értekesített még két büntetőt. 82-73-ra győztünk!

Ezúton is nagyon köszönjük a szurkolóink biztatását!

Schmidt Béla: Gratulálok a fiúknak, nagyon örülünk a győzelemnek! Gratulálok az ellenfélnek is, egy nagyon kemény, fizikális meccset játszottunk. Végre azt láttam a csapattól, mind energiabevitelben, mind akaratban és koncentrációban, amit elvárok. Sikerült is összehoznunk 18 pontos előnyt, viszont értetlenül állok az előtt, hogy az utolsó negyedben hogyan tudtunk ennyire szétesni. Az ellenfél nagyon agresszíven védekezett, hibára kényszerítettek minket. Úgy érzem, hogy elfáradtunk a végére, több volt a hiba, de mi tudtunk nyerni. Megyünk előre, következik a Szeged.

Fekete Ádám: Az elmúlt hetekben, hónapokban a játékosok keresztül mentek mindenen, sorozatban jönnek a mérkőzések, és itt nincsenek könnyű mérkőzések, ahogy az egész szezonban nem voltak, ez már nem az a bajnokság. Sajnos ledarálódtunk, ezt be kell látni, ezen érdemes elgondolkozni. Mind a két csapat küzdött a végsőkig, ilyenkor ez a legfontosabb. Nagyon remélem, hogy az utolsó két nagyon nehéz idegenbeli mérkőzésen ki tudjuk harcolni a nyolc közé jutást. Ezt nem adtuk fel, a szurkolóink miatt sem.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%