Tisztes helytállás Szombathelyen

2024.10.21, 08:14 Kosárlabda
Óriásit küzdöttünk, de a Falco behúzta az ötödik győzelmét.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – V. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE
87 – 77
(29-16, 6-19, 27-23, 25-19)

 

Megfogyatkozva, rövid kispaddal ugyan, de nagy lendülettel vágtunk bele az ötödik forduló rangadójába Szombathelyen, Eric Lockett és Yasiin Joseph betegség miatt nem tudott Kostas Flevarakis mester rendelkezésére állni. Pongó szabálytalanságát követően Jay Jay Chandler értékesített két büntetőt, így a mérkőzés első pontjai is az amerikai légiósunk nevéhez fűződtek. Váradi triplája csont nélküli volt a túloldalon, majd ismét Chandler szerzett két pontot, amit egy saroktripla követett Clark jóvoltából. Popovic duplája után Benke is betalált, ezt követően azonban kicsit beragadtunk és a Falco 9 ponttal lógott meg. Rengeteg lepattanót szedtek a hazaiak, a negyed felénél Chandler kétszer is villant, de ez kevés volt, sok hibát vétettünk, végül az első negyedet magabiztosan nyerte a tavalyi bajnok. (29-16)

A „fejmosást követően” stabilizálódott a védekezésünk és a gyorsindításokból pontokat tudtunk szerezni a második etap elején, így megkezdtük a felzárkózást, a negyed felére sikerült 7 pontra csökkentenünk a különbséget, mi több, Eilinsgfeld hárompontosával már csak 4 pont volt a hátrányunk. (33-29) Pongó hibázott, nálunk pedig Chandler, a triplamutatónk nem volt erős a mai napon, lepattanózásban viszont feljavultunk. Benke két szenzációs hárompontost vágott be, ezzel egálra módosult az állás, a magyar válogatott játékosunk 12 pontnál járt. (35-35) Kovács Ákos hosszú kihagyást követően újra visszatért a pályára, a félidő előtti utolsó percben labdát is szerzett a rutinos játékosunk, végül a félidőt 35-35-ös állással zártuk, ebben a játékrészben mindösszesen 6 (!) pontot engedtünk Perléknek.

Révész Ádám két pontjával átvettük a vezetést a harmadik negyed elején, ezt Váradi Benedek, majd Perl Zoltán két-két büntetője követte. Sokat hibáztunk, Perl újabb kettesével tovább menetelt előre a sárga mezes gárda, ekkor azonban Eilingsfeld szerzett kosarat. Tiby megállíthatatlan volt kintről, a harmadik tripláját szerezte a meccsen. (44-39) Percekig nem tudtunk hozzászólni a meccshez, Chandler két pontja tartotta e lelket a csapatban, de a Falco ismét rákapcsolt, a negyed felénél 10 pont volt az előnyük, ekkor két gyors Benke találat következett. (51-45) Diggs kinti találata után időt kért Kostas Flevarakis mester, rendezni kellett a sorokat. Eilingsfeld hárompontosa következett, erre ismét Diggs válaszolt, a triplákat közel 42%-kal értékesítették a szombathelyiek, nálunk ez a mutató csak 25% volt a harmadik negyed végéhez közeledve. Perl gyönyörűen oldotta meg a palánk alatt, erre Benke válaszolt két büntetővel, majd ismét Perl Zoltán neve mellé jegyezhettünk két pontot. Lake 2+1-es akciója jó volt, Halmai pedig labdát szerzett a túloldalon, ezt Benke kihagyott dobása, majd faultja követte. Halmai faulttal együtt értékesített ez ziccert, a büntető is jó volt, tovább zárkóztunk a negyed utolsó percében, ráadásul Chandler duplája még a dudaszó előtt esett a gyűrűbe, 62-58-as állással mehettünk a záró felvonásra.

Lake blokkja után Perl értékesített két büntetőt, Chandler viszont gyönyörű triplát dobott a másik oldalon, ezt Popovic szerencsésnek mondható kettese követte. Újabb Chandler hárompontos, Diggs válasza hamar jött, majd Lake zsákolt egy gigantikusat. Hatalmas harc folyt a pályán, Diggs az ötödik tripláját is bevágta, ezzel 8 pontra duzzadt a vasiak előnye. (74-66) Az időkérés után Lake talált be, ezt Váradi pontjai követték, majd Lake-et faultolták zsákolás közben, a büntetők viszont kimaradtak. Halmai szerzett újabb két pontot csapatunknak, majd Váradi büntetőzhetett a túloldalon, ezt Benke három pontja követte, 2:40-el a vége előtt 5 pontra zárkóztunk. (78-73) Végül a Falco innen már nem engedte ki a győzelmet a kezéből, 87-77-re nyerte meg a találkozót, ezzel elszenvedtük az idai évad első vereségét.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%