Tévés meccsen őrizhetjük meg veretlenségünket

2015.10.15, 18:54 Kosárlabda
A negyedik fordulóban Szombathelyre látogatunk, ahol a hazai pályán már a Kecskemétet és a Sopront is két vállra fektető Falco lesz az ellenfél.  

 

NB1 - Alapszakasz, 4. forduló
Falco KC Szombathely - Atomerőmű SE
Szombathely, 2015.10.16. 18:00
M4 Sport
V.: Kapitány G., Török R., Jakab L. (Benczur L.)

Várható kezdőcsapatok
Falco: Rundles – Butorac – Váradi – Bognár – Wright.

ASE: Dunn – Medve – Barnies – Eilingsfeld – Rakocevic.

Számtalan alkalommal megemlékeztünk az elmúlt napokban a Szolnok elleni szenzációs, három hosszabbításban kivívott győzelemről, így ennek részleteire most nem térnénk ki. Azonban az, hogy ez a siker milyen hatással lehet a csapatra, már más tészta. Hiszen miből is merítene erőt egy társaság a nehéz pillanatokban, ha nem egy ilyen diadalból. Amolyan "Münchhauseni" győzelem volt ez, mikor is szinte a saját hajunknál fogva húztuk ki magunkat a nehéz helyzetből, és hihetetlen akaraterőről tanúbizonyságot adva, 55 percnyi játékot követően mi hagytuk győztesen a parkettet. Hogy ki mennyit tett hozzá a sikerhez, azt felesleges is fejtegetni, ebbe a sikerbe mindenki épp annyit tett bele, amennyi kellett, amennyire szüksége volt a csapatnak.

És hogy mi vár ránk a folytatásban? Elsőként mindjárt a Falco, mely az Arena Savariaban előbb a Kecskemétet kalapálta el gondos alapossággal, majd - ugyan szorosabb meccsen, de - a Sopron ellen is begyűjtötte a két pontot. A gárda gerincét egyét egyértelműen az ötfős légió alkotja, melyben a fizikalitás (Wright) ugyanúgy megtalálható, mint a rutin (Comagic) vagy a dobókészség (Hallik). Persze azért jó magyarból is akad Szombathelyen, ott van mindjárt a Váradi-család ifjabbik sarja, Benedek, ki mindössze húsz éves kora ellenére is csapata második legjobb dobója és második legtöbbet foglalkoztatott játékosa. Kálmán László legénysége természetesen alapvetően ismét a támadásra helyezi a hangsúlyt, de az hogy a két hazai meccsükön átlagosan csak 66 pontot kaptak, mindenképp óvatosságra kell, hogy intsen.

Ami a mieinket illeti, Robinson sajnos meghúzódott a Szolnok ellni siker alkalmával, nem is tudott edzeni a hét első felében, de úgy tűnik, péntekre felépülhet. Kellenek is a pontok tőle, mert bár Medve Máté - különösen a nehéz pillanatokban - remekelt a bajnok ellen, egy bevethető emberrel több mindenképp növeli az edző variációs lehetőségeit, ráadásul Robinson elég impozáns teljesítmény hozott legutóbb, támadó- és védőoldalon egyaránt. A többiek mind egészségesen, sérülések miatt nem kell hát főnie Schmidt Béla fejének.

A találkozót az M4 Sport péntek este hat órától élőben közvetíti.

A két edző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Kálmán László: Úgy érzem, bravúr lenne, ha legyőznénk a Paksot. Nagyon komoly csapatról van szó, jó játékosok alkotják a keretüket, borzasztóan hosszú kispaddal rendelkeznek, ennek tükrében talán nem is meglepő, hogy remekül kezdték a szezont. Ettől függetlenül természetesen mi hazai pályán megpróbáljuk a lehetetlent, nekik megyünk, és győzni szeretnénk. Az új irányítónk, Cameron Rundles végre már játszhat, ez elsülhet nagyon jól, de akár nagyon rosszul is, nem hiszem, hogy lenne egy köztes állapot, bár én már azzal is elégedett lennék, ha szépen mozgatná a csapatot, és meglennének a pontjai is. Túlzott elvárásokat nem támasztok felé, ez lesz az első meccse a csapattal, ráadásul rögtön egy nehéz derbi. Mivel a paksiak elég improvizatív és attraktív játékot játszanak, éppen ezért az egy-egy védekezés lesz az egyik kulcsa a győzelemnek, meg kell állítanunk, hogy sok könnyű kosarat szerezzenek. Dobos Lacin kívül mindenkire számíthatok.

Schmidt Béla: Jó szériával indítottuk a bajnokságot, sikerült a hétvégén a Szolnokot is legyőznünk, ez nagyon jót tett mentálisan a csapatnak. Természetesen ezen nem szabad leragadni, hiszen holnap már egy új megmérettetés vár ránk. Nehéz meccsre számítok, a Falco nagyon jó erőkből áll, hazai pályán bárkire veszélyes lehet. Kemény ellenfél, erős mezőnysorral és domináns támadójátékkal rendelkeznek. Talán a centerállományunk erősebb, de ez nem jelent semmit, hiszen minden csapatnak megvannak az eszközei, hogy ezt kompenzálni tudja. Szeretnénk egy jó meccset játszani, győzelemre törekszünk, de nehéz megjósolni, hogy mi lesz a pénteki derbi végkimenetele. Mindenesetre ahhoz, hogy ez sikerüljön, mindent jól kell csinálnunk. Nagyon jó védekezés kell, főleg a triplavonalon kívül, de ugyanúgy figyelnünk kell ellenfelünk gyorsindításaira és a lepattanókra is. Donald Robinson a Szolnok ellen farizom húzódást szenvedett, a héten edzéseket hagyott ki, de van esély a játékára.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%