Tévés meccsen fogadjuk a Kálmánékat

2015.01.29, 08:31 Kosárlabda
A legutóbbi hat meccséből ötöt megnyerő Falco látogat ma Paksra, az összecsapást a Duna World élőben közvetíti. Szabó és Markovic továbbra sem bevethető, a többiek azonban készek tovább nyújtani nyolc meccses győzelmi szériát!  

 NB1 - Alapszakasz, 20. forduló
Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely
2015.01.29. 18:00  (U21 15:15)
Paks, ASE Sportcsarnok
V: Benczur T., Szabó G., Söjtöry T. (dr. Valovics)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Baki - Evans - Eilingsfeld - Jones

Falco: Martinic - Covinton - Perl - Dukic - Kristanovic

Két sikerrel megvívott találkozón estünk túl a múlt héten, előbb a MAFC, majd a Szeged hajtott fejet csapatunk előtt. Négy amerikai születésű játékosunk, Jones, Dugat, Evas és Wise egyre inkább kezdenek összeszokni, az általuk diktált tempóval - a saját csapattársaikon kívül - senki nem tudja igazán tartani a lépést. A Szedeák elleni meccsen négyen együtt 64 pontot termeltek, ami igencsak tisztességes teljesítmény, és ha hozzávesszük, hogy a magyar játékosok ez még további 42-vel tudták megtoldani, hát igencsak kellemes érzés tölthet el bennünket. A csapat mostanában szárnyal, egyre jobban érzik egymást a játékosok, örömteli volt látni, hogy ünnepelték a társak kosarait a kispadon ülők. Győzelmi szériánk immáron nyolc meccs óta tart, és a a játékosok szándéka szerint még egy darabig nem is fog véget érni. Hogy ez így legyen, ahhoz először a Falco csapatát kell legyőzni, ráadásul ország-világ szeme láttára, ugyanis a mérkőzést a Duna World élőben közvetíti.

Ami a szombathelyieket illeti, ők sincsenek rossz formában, amiről a legutóbbi hat meccsen aratott öt győzelmük tanúskodik. Igaz az általunk meghódított Szegedi városi sportcsarnokot vesztesen hagyták el egy héttel ezelőtt, ám ez semmivel nem teszi kevésbé veszély csapattá őket. Jelenleg 12 győzelemmel és öt vereséggel a negyedik helyen állnak a tabellán, ami a végelszámolásnál felsőházi tagságot érhet. Vezetőedzőjük a minden magyar kosárbarát által jól ismert, körmendi nevelésű, ám Szombathelyen legendává váló Kálmán László, aki tavaly év végén nehéz helyzetben vette át a csapatot, ám azóta masszív gárdává formálta őket. Pedig nincs könnyű dolga, decemberben ugyanis eléggé rájuk járt a rúd: két légiós, Doyne és Majstorovic is megsérült, ráadásul hosszú időre estek ki mindketten. A pótlásukkal nem vártak sokáig, és úgy tűnik Covinton és Kristanovic személyében nem is választottak rosszul.

A csapat legeredményesebb, és egyben talán legjobb játékosa a montenegrói Goran Martinic, aki 20.4 pontot, 5.2 gólpasszt és 4.5 lepattanót átlagol mérkőzésenként, és a triplát is átlagon felül, 41 százalékos pontossággal dobja.  Rajta kívül a saját nevelésű Perl Zoltánra érdemes figyelni, meccsenkénti 14 pontja miatt mindenképp. Ami a két új játékost illeti, Covinton 17, Kristanovic 16 ponttal bizonyítja, hogy nem döntött rosszul a Falco, mikor őket választotta.

Ősszel 81-94 arányban győztünk az Arena Savariaban:

{youtube}iX_Mt8IAVr0|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző a következőképpen nyilatkozott a BB1.hu portálnak:

Dzunic Branislav: "A Falco ellen ismét egy rangadót fogunk játszani. Az utóbbi eredményeink és a hazai pálya miatt lehet, hogy úgy tűnik, hogy nagyobb esélyünk van a győzelemre, de azt gondolom, hogy nincsenek olyan nagy különbségek a két csapat között. Az számít, hogyan tudunk játszani, és remélem, hogy meg tudjuk oldani azokat a dolgokat, amelyek győzelemre vezetnek minket. A Falco szerintem egy nagyon jó csapat, amely a többi gárdához képest felszabadultabban játszik, ez a legnagyobb erősségük. Gyorsan játszanak a szombathelyiek, és a játékosaiknak nincs annyira megkötve a keze. Jól támadnak, ami játékosállományukból adódik, hiszen sok ponterős játékosuk van, és sok pontot is dobnak a mérkőzéseiken. Luka Markovics és Szabó Zsolt játékára nem számíthatok, a többiek rendben vannak."

Kálmán László: "Elég jót tett csapatom önbizalmának a Körmend elleni győzelem, ha most hazai pályán játszanánk, akkor azt gondolnám, hogy jó eséllyel vehetnénk fel a Pakssal a harcot. Idegenben azonban nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük. Teljesen más játékerőt képviselnek, mint a mezőny nagy része, egyértelműen kiemelkednek a bajnokságból. Kilóban, magasságban és játékintelligenciában is a többiek felett állnak. Minden posztra van két-három azonos képességű játékosuk, akik mindig nagyon motiváltak, és bizonyítani akarnak. Mindenki tudja, hogy mikor mit kell játszania, Branislav Dzunic nagyon ügyesen kevergeti lapjait, jól rotálja a keretét. Észnél kell lennünk, hogy ne szaladjunk bele egy nagyarányú vereségbe. Ha viszont okosan, kontrolláltan és csapatként játszunk, akkor úgy érzem, hogy ott tudunk lenni a nyakukon, és egy szoros hajrá után bármi megtörténhet. Úgy érzem, hogy meccsről meccsre jobban játszunk, és kezdenek az új fiúk is beépülni a csapatba."

Forrás, kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%