Tévés meccsen javíthatjuk a múlt hetit

2016.02.05, 19:58 Kosárlabda
Szombathelyen csúnyán kikaptunk, itt a lehetőség a javításra. Nem lesz egyszerű dolgunk, Tóth Ádám biztosan nem játszik, de Watkins sem egészséges. A szombat délután négykor kezdődő meccset az M4 Sport közvetíti.

 

NB1 - Alapszakasz, 17. forduló
Atomerőmű SE - Falco KC Szombathely
Paks, 2016.02.06. 16:00
TV: M4 Sport
V.: Benczur Tamás, Hegedüs Tibor, Frányó Péter (Farkas Zoltán)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Watkins

Falco: Rakic - Butorac - Váradi - Hallik - Wright

 

A Szolnok elleni idegenbeli összecsapás után újabb tévés rangadó vár ránk, ezúttal a Kálmán László dirigálta Falco látogat hozzánk. A párharc odavágója nem túl kellemes emlék számunkra, Szombathelyen nagyon beleszaladtunk a késbe, egy húszassal (81-61) küldtek haza minket a hazaiak. A sárga-feketék legjobbja Ryan Wright volt, aki 19 pontját 17 pattanóval fejelte meg, egyszerűen tarthatatlannak bizonyult számunkra. Megállítása most sem lesz egyszerű feladat, pláne úgy, hogy Tóth Ádám talpsérülés miatt nem állhat Schmidt Béla rendelkezésére, így magas posztokon az Eilingsfeld-Watkins duóra komoly feladat vár.

{youtube}w0OCwXn5sF4|525|400|0{/youtube}

Sokkal kellemesebb emlék az utolsó hazai meccsünk, mely a tavalyi negyeddöntő ötödik mérkőzése volt, és amelyet végül öt ponttal, 87-82-re megnyerve az elődöntőbe jutottunk:

{youtube}UNYbgqnWYGE|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Nagyon kellemetlen emlékeink vannak a szombathelyi meccsről, ahol nagyarányú vereséget szenvedtünk el. Úgy gondolom, hogy ott volt az eddigi teljesítményünk mélypontja, mind játékban, mind pedig mentalitásban. Nagyon magunk alatt teljesítettünk, aminek „meg is lett az eredménye”. Természetesen a győzelem a célunk, szeretnénk visszavágni nekik ezért a fiaskóért, illetve folytatni a jó hazai mérlegünket. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem lesz egyszerű, mert a Falco a helyezésétől függetlenül jó játékerőt képvisel. Főleg a támadóerejüket tartom kiválónak, rengeteg jó dobójuk van, a külső dobóerejük például félelmetes, belső poszton pedig Wright személyében van egy kiváló, atletikus centerük, az ő védését is nehéz lesz megoldani, főleg azért, mert Tóth Ádám saroksérülése miatt biztosan nem játszik, Ryan Watkins bokája pedig a Szolnok elleni mérkőzésen kificamodott. Ő a hét elején kihagyott néhány edzést, most már ugyan együtt gyakorol a többiekkel, biztos, hogy vállalni fogja a játékot, de érzem rajta, hogy nincs 100 %-os állapotban, vélhetően csak korlátozott mértékben számíthatok majd rá.

Kálmán László, a Pécs vezetőedzője: Az ASE nagyon erős, stabil, jó csapat, minden posztra van két egyforma képességű játékosa. Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ennek ellenére természetesen nem feltartott kezekkel utazunk Paksra. Fontos lenne, hogy ne essünk szét, megmaradjon a tartásunk, hiszen ha esetleg végig partiban tudnánk lenni esélyesebb ellenfelünkkel, akkor a végjátékban bármi megtörténhetne. Figyelnünk kell arra, hogy ne legyen olyan sok hullámvölgy a játékunkban, mint Kecskeméten és Sopronban. Dolgunkat nehezíti, hogy Rakics és Hallik is sérüléssel bajlódik, több edzést is kihagytak a héten, egyelőre még nem tudom, hogy vállalni tudják-e a játékot.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%