Távol a hazánktól, avagy amerikaiként boldogulni Magyarországon

2015.10.06, 09:20 Kosárlabda
Mint bizonyára sokaknak feltűnt, nyáron igazolt amerikai játékosunk, Troy Barnies nem egyedül érkezett hozzánk, vele tartott jegyese, Abby is. A hölgy "civilben" szabadúszó újságíró és blogger, kérésünkre pedig vállalta, hogy rendszeres időközönként jelentkezik egy-egy bejegyzéssel a magyarországi élményeikkel kapcsolatban. Fogadjátok szeretettel első bejegyzését!

 

Milyen furcsa, időnként hogy alakul az élet, nem?! Amerikában úgy tűnik, mintha minden arról szólna, hogy valami „minél nagyobb annál jobb”, és minél több mindened van, annál jobb az életed. Hát, meg kell, hogy valljam nektek, az európai élet kicsit megváltoztatta ezeket az elképzeléseket… itt minden kisebb, az autóktól, a raktárakon át a lakásokig minden, de még a hűtőszekrények is. Két éve élünk Európában és jobban mennek a dolgok, mint vártam. Persze, most még csak szezon eleje van, de akkor is. Egyszer sem volt még honvágyam, és esetemben ez igen nagy szónak számít.

Amerikában amúgy most van az év legjobb időszaka. Elkezdődött a FOOTBALL szezon (és nem a foci, amire ti gondoltok), itt az almaszedés ideje, tököt faragunk, pulóvert hordunk és a létező legjobb kajákat esszük. Hogy a mindent körülvevő gyönyörű lombkoronákról már ne is beszéljünk. Utálom, hogy el kell keserítselek titeket kedves magyarok, de Maine egyszerűen a világ legszebb helye. Guglizzatok rá, ha nem hiszitek! Egy egész novellát tudnék írni arról, hogy milyen gyönyörű is az én államom, de hogy valóban meg tudjátok tapasztalni, egyszer el kell látogatnotok oda.

De hagyjuk is ezt, és beszéljünk egy kicsit Magyarországról! Imádom, hogy ti mennyire szeretitek a fagyit, ettől csak még jobban csíplek benneteket. Fagyi = élet. Arról viszont fogalmam sincs, hol kaphatok egy igazán jó cappuccino-t. Troy és én szeretünk beülni egy kávéra, úgyhogy most találnom kell egy helyet, amely megfelel az ízlésünknek. Őszintén szólva, egyszerűen csak találni akarok egy olyan kávézót, mint legutóbb Lettországban. Jegyezzétek meg amit mondok: Találni fogunk egyet! Amúgy Paks nagyon aranyos hely, ennél már csak akkor lehetne jobb, ha az utcákat macskakő borítaná (mint Ventspilsben – a szerk.), de hé, minden nem lehet tökéletes. Amúgy az is hihetetlen, hogy mennyire meleg van itt nyáron, és hogy nektek nincsenek légkondijaitok?!?! Ittlétünk első hónapjában Troy-jal egyfolytában csak izzadtunk, nagyon nyomorultul éreztük magunkat emiatt, még a hajamat és a sminkemet se tudtam megcsinálni. Most, hogy az időjárás hűvösebbre fordult és végre a szezon is megkezdődött, jobb nem is lehetne az élet.  

Ami a meccseket illeti, ahogy eddig láttam a paksi szurkolók igazán szeretnek kiabálni és együtt élni a mérkőzéssel, minden elismerésem ezért. Ha láttok majd engem a meccsen, fel fog tűnni, hogy intenzíven figyelek, majd sikítok/kiabálok, szóval úgy tűnik, könnyen beilleszkedem majd közétek. Ó, bárcsak érteném a nyelveteket, amelyet amúgy hihetetlen nehéz megtanulni. Annyira izgatott vagyok, hogy hogyan alakul majd a szezon, és alig várom, hogy lássam Troy hogyan fejlődik még tovább játékosként, valamint hogy még többet megtapasztaljak Magyarországból, a jelenlegi otthonomból.

Köszönöm, hogy elolvastátok, pár héten belül újabb bejegyzéssel jelentkezem majd! Van valakinek esetleg kérdése hozzám? (FB bejegyzés ITT)

Abby


Living Abroad: Americans Take On Hungary

Strange how life is sometimes, right? In America it seems like the bigger the better, and the more you have the better your life is. Well, I’ll tell you living in Europe is a little bit of an adjustment…everything is smaller, the cars, the storage, the apartments and even the refrigerators! I’m on year two here in Europe and it’s going better than I expected. Granted, it’s the beginning of the season, but still. I haven’t been homesick once, and for me that’s something to celebrate.

Right now is the best time in America, fall. That means FOOTBALL…not soccer, along with apple picking, pumpkin carving, sweaters and just about the best food ever. Not to mention the beautiful foliage all around. Hate to break it to you Hungary, but Maine is the most beautiful place in the world. Google it if you want to. I could write you a novel about how wonderful my state is, but to be honest you need to visit it to find out for yourself.

Anyways, let’s talk about Hungary so far. I’m digging it, you guys here like ice cream and that makes me like you guys a whole lot more. Ice cream = life. I’m just really lost on where I can find a good cappuccino, Troy and I love going out for coffee and I have yet to find a place that is up to my standards. Actually, I just want to find a place that is like our last coffee spot in Latvia.  WE WILL FIND ONE MARK MY WORDS. The town of Paks is awfully cute though, it would be so much cuter if all the roads were cobblestone, but hey, we can’t all be perfect. I also can’t believe how hot it is here in the summer, and you guys don’t have air conditioners?!?! Are you nuts?!?! The first month here Troy and I were sweating, it was absolutely miserable and I couldn’t even do my hair or makeup. Now that the weather is colder and the season is starting life can’t get much better. The fans here in Paks really like to yell and get into the game and that has nothing but my respect. If you see me at a game, I’m intensely watching and then screaming, so it seems like I fit in! If only I knew the language, which by the way, is extremely difficult to learn. I’m excited to see how this season will unfold and I can’t wait to watch Troy grow more as a player and experience Hungary as my home away from home.

Thanks for reading, and I’ll catch you up on some more stuff in a couple of weeks! Any questions for me?

XOXO
Abby

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%