Szoros végjátékban maradtunk alul

2021.02.09, 10:05 Kosárlabda
Borisov 40 pontot dobott.

Atomerőmű SE – Sopron KC
88 – 90
(19-25, 22-12, 30-27, 17-26)

ASE: Capers 6, Shepard 15, Valerio-Bodon 8, Eilingsfeld 11/3, Jackson 8/6
Cserék: Kovács 5, Paige 11/3, Velkey 3/3, Gulyás -, Kis -, Lóránt 21/9

SKC: Elmore 8, Thompson 17/9, Borisov 40/24, Werner -, Padgett 3
Cserék: Supola -, Halász 2, Sitku 2, Takács 3/3, Jogéla 15/3, Bagó -

Két perces kosárcsenddel indult a találkozó, végül Thompson hármasa és Borisov kettese nyitotta az estét, nálunk Vincent és Eilinsgfeld Jani voltak eredményesek a negyed elején. Magyar ötös érkezett a parkettára a hatodik percben, ekkor 12 pont volt a hátrányunk. (8-20) Végig tartani tudta magát a vendég gárda, Borisov és Thompson nyújtott kiemelkedő teljesítményt a Sopronnál. (19-25)

Remek védekezéssel nyitottunk második etapot, három vendég offenzívát is meg tudtunk állítani, ráadásul a kontratámadásaink is sikeresek voltak, Lóri hármasával már ki is egyenlítettünk a második percben, majd ugyancsak Peti hármasával át is vettük a vezetést. (28-27) Folytattuk a gyors játékot, a védekezésünk stabil volt az első soproni időkérésnél 10-2 volt a negyed eredménye. Az utolsó percben Shepard büntetőjével tovább növeltük az előnyünket, a másik oldalon viszont Elmore volt eredményes, majd az utolsó támadásunknál eladtuk a labdát, ebből azonban a vendégek már nem tudtak kosarat szerezni. (41-37)

Elmore kettese nyitotta a második félidőt, jó iramban folytatódott a mérkőzés, 5 perc után már 9 pont volt az előnyünk. Nem csak a festékben, de a vonal mögül is jobb százalékkal dobtunk, mint az előző mérkőzéseken, 7/17 volt a hárompontos mutatónk a harmadik etap felénél. Rákapcsoltak a vendégek és egy 7-0-ás rohanással 4 pontra tudtak zárkózni, de mi is ritmust tudtunk váltani és pillanatok alatt visszaállítottuk a 7 pontos előnyünket. (71-64)

Gyors soproni kosárral kezdődött az utolsó felvonás, Jogela volt eredményes egy támadólepattanó megszerzése után. (71-66) 3 és fél perc után tovább csökkentette a hátrányát a Sopron, Thompson hármasával már csak egy pont volt a két csapat között a különbség. (78-77) Tovább nyomult előre az SKC, 5 perccel a meccs vége előtt kiegyenlítettek Borisovék. Fej-fej mellett haladt a két csapat, az utolsó percben Jogela két büntetője után átvette a vezetést az SKC, majd izgalmas utolsó másodpercek után meg is nyerte a találkozót Kostas Flevarakis csapata. (88-90)

 

Dzunic Branislav: Gratulálok a Sopronnak. Egy labdás meccs lett a végén, nekünk már sokadszor gyűlik meg a bajunk az utolsó percekkel, ez is egy olyan mérkőzés volt, amit egy jobb végjátékkal meg tudtunk volna nyerni. A másik oldalon volt egy nagyon jó Borisov, próbáltunk harcolni, de ez a mérkőzés nem úgy sikerült, mint ahogyan elképzeltük.

Eilingsfeld János: Gratulálok a Sopronnak, úgy gondolom, hogy ismét egy nyerhető mérkőzést buktunk el az utolsó negyedben, majdnem 10 ponttal vezettünk, visszajött a Sopron, Borisovot nem tudtuk tartani. Nem tudok mit mondani, nyernünk kellett volna, kevés volt ez a küzdés.

Kostas Flevarakis: Hatalmas győzelem ez a számunkra, gratulálok a csapatomnak. Végre egy hétig normálisan tudtunk edzeni, az új játékosok még nem teljesen vették fel a stílusunkat és a mentalitásunkat. Nem jól kezdtük a találkozót, de a második félidőben ritmust tudtunk váltani. Meglátjuk mit hoz ez a szünet, ami előttünk van, dolgozunk tovább. Gratulálok az egész csapatnak és sok sikert az ellenfélnek.

Jogela Tauras: Nem volt egy egyszerű mérkőzés, jól kezdtünk, aztán visszaestünk a második negyedben. Borisov elképesztő volt a mai estén, rengeteg pontot szerzett, szeretnék gratulálni a csapatomnak a küzdéshez és a győzelemhez.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%