Szoros meccsen maradtunk alul Szolnokon

2017.10.21, 19:56 Kosárlabda
Allen extrája is kevés volt az Olaj ellen, de így is maximális dicséret illeti a csapatot

NB1, Alapszakasz - 5. forduló
Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE
91-86
(20-12, 25-20, 16-24, 30-30)
Szolnok, 2017.10.21.
V.: Farkas G., Praksch P., Balog Gy. (Farkas Z.)

Szolnok: Perry 21/9, Kovács 3/3, Vojvoda 21/9, Ford 21/6, Andric 12.
Cs.: Phillip 6, Tóth Á. 4, Polyák 3/3, Tóth Z.-.
Vezetőedző: Dragan Aleksic

ASE: Hinds 12/6, Allen 32/15, Barnies 11/6, Eilingsfeld 13/6, Ogunyemi 10.
Cs.: Ruják 4, Medve 2, Garamvölgyi 2, Gulyás -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Kipontozódott: Tóth Á. (36.) ill. Ogunyemi (39.)

Perry hármasával, majd duplájával indította a meccset az Olaj, melynek kezdőcsapatába Kovács került be az eltiltott Milosevic helyére. Sajnos nagyon indiszponáltan kezdtünk, támadásban és védekezésben egyaránt a rosszabbik arcunkat mutattuk az első percekben. A Szolnok ezt köszönte is szépen, és két újabb duplával már 9-0-ra vezetett, mikor időt kért Teo Cizmic. Az első kosarunkat Hinds jegyezte az ötödik percben, sajnos eddigre már 12 állt a hazaiak neve mellett. A találattól kicsit magunkhoz tértünk, ami elég volt arra, hogy megállítsa az olló nyílását. Aztán szép lassan elkezdtünk közelebb lopakodni, feljöttünk hatra, amit Ruják kosarainak köszönhetően úgy-ahogy tartani is tudtunk. Mondjuk Vojvoda dudaszóra dobott, embertelenül nagy kosara nem esett jól, azt meg kell hagyni, de a végére így is tízen belül maradtunk, ami a kimondottan rossz kezdés után egész jó eredmény.

Ford triplájára Allen válaszolt, kár hogy az egyel kevesebbet ért. Sajnos velünk ellentétben a hazaiak nem álltak hadilábon a hármasokkal, Ford után Kovács is betalált a vonalon túlról, ismét két számjegyűre növelve a különbséget. A meccs egyébként nem volt túl magas színvonalú, sok hibával játszott mindkét fél, de ezzel együtt is nyilvánvaló volt a Szolnok fölénye, nem igazán tudtuk feltörni a reteszt. Allen révén a 16. percben megszereztük az első hárompontosunkat is, kellet már nagyon. Közben pályára került Gulyás Milán is, dacára az U20-as mérkőzésen kiugrott ujjának. Nem volt egyszerű feladata, Vojvodát kellett fognia, hát ennél a magyar mezőnyben nem igazán akad nehezebb. Vele együtt is tartottuk a lépést a hazaiakkal, és bár Perry-re nem volt ellenszerünk, így is látótávolságnak számító tizenhárom ponton maradtunk félidőben, amihez mondjuk az is kellett, hogy Perry félpáláyról dobott hármasát időn túlinak minősítsék a sporik.

Ogunyemi szerezte meg a második félidő első kosarát, Allen lecsorgó labdáját tette vissza centerünk. Erre Andric még válaszolt, majd jött Allen, aki a vonalon túlról már jól célzott, és egyből feljöttünk tízre, majd két újabb kosárral hatra! Azonnal időt is kértek a hazaiak, mert látszott, hogy a szünet után mi kaptuk el jobban a fonalat. Aleksic edző intelmei után Perry csinált egy 2+1-et, ami nagyon nem esett jól a lelkünknek, majd Polyák dobott egy hármast, ami még kevésbé, végül Andric jött egy gól jó plusz fault kombóval, ami le is padlózott minket. Az időkérdés után gyakorlatilag egy perc alatt kaptunk 9 pontot, nem csoda, hogy mi is ehhez folyamodtunk, mielőtt elszállt volna minden reményünk. A húzás részben nálunk is bejött, a szolnoki lendületet megtörtük, sőt szép lassan ismét elkezdtük lopni a távolságot, majd az utolsó két percre fordulva nekiiramodtunk, és Barnies kosaraival, valamint Allen sarokból dobott hármasával öt pontra feljöttünk a záró felvonás előtt.

Amit a hazaiak fél perc alatt meg is dupláztak Andric és Vojvoda kosaraival, kellett is Johnny triplája mint egy falat kenyér. Sőt, egy jó védekezésből Allen robogott végig, majd faulttal együtt fejezte be az akciót, máris csak négy volt közte. Sőt Vojvoda és Barnies kosárváltásai után már csak három! Extázisban játszott a csapat, főleg mikor egy labdaszerzés után Hinds is beemelt egy hármas, kiegyenlítve ezzel az állást. Hat és fél perc volt vissza, a Szolnok pedig természetesen időt kért. A folytatásban Perry vette kezébe a labdát, betörését Ogunyemi csak faulttal tudta megállítani, neki ez a negyedik volt már. A feszültség tapintható volt a csarnokban, látszott, hogy a hazai publikum könnyebb mérkőzésre számított ezen a délutánon. Közben Allen újabb pontokat tett hozzá addig is szenzációs produkciójához, ráadásul négy perccel a vége előtt kipontozta Tóth Ádámot is. Egy pontos hazai fórnál a vezetésért támadhattunk, ám elrontottuk Vojvoda pedig triplával büntetett, ahogy az ilyenkor lenni szokott. Sajnos a sokáig csodaszép történetünk úgy tűnt, eddig tartott ezen az estén, mert – velünk ellentétben – a Szolnok a következő két támadásából is betalált, amivel el is döntötték mérkőzés sorsát.

A csapat ezzel együtt is minden elismerést megérdemel a mai teljesítményért, néhány rövid periódust leszámítva abszolút egál meccset játszottunk és több mint nyolcvan pontot dobtunk a kiváló erőkből álló Olaj otthonában. Így ki lehet kapni, illetve jövő szombaton ezzel a játékkal győzni is lehet Kecskemét ellen.

Fotó: nyugat.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%