Szolnokon vizitálunk a hétközi fordulóban

2016.04.19, 20:55 Kosárlabda
Két meccsünk van hátra a középszakaszból, egyet nyerni kellene a biztos pályaelőnyhöz. A túloldalon mindenki egészséges, nálunk Medve játéka kérdéses.

 

NB1 - Középszakasz, 8. forduló
Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE
Szolnok, 2016.04.20. 18:00
V.: Földházi T., Pálla Z., Frányó P. (dr. Gencsev P.)

Várható kezdőcsapatok
Szolnok: Wittmann - Kovács - Vojvoda - Milosevic - Jones

ASE: Dunn - Kovács - Robinson - Barnies - Tóth

 

Három meccs, két győzelem, egy vereség. Két meccs Pakson, két győzelem, egy meccs Szolnokon, egy vereség. A történelem és a statisztika alapján akár elég egyértelműnek tűnik a nyolcadik fordulóban megrendezésre kerülő Szolnok - ASE mérkőzés végeredménye, szerencsére a sportban, azon belül a kosárlabdában, különösen pedig az idei bajnokságban semmi nem olyan egyértelmű, mint ahogy elsőre látszik. Okoztunk mi már idén nem egy meglepetést, elég csak a körmendi vagy a soproni győzelmünkre gondolni, és futottunk bele csúnya zakókba ott ahol arra a legkevésbé sem számítottunk. Persze igaz ez soros ellenfelünkre is, amely az erőviszonyok kiegyenlítettségének köszönhetően jóval több vereséget gyűjtött már idén, mint ahogy azt korábban megszokhattuk tőle, lásd a két paksi mérkőzést.

Melyek közül az elsőn, a harmadik fordulóban 118-107 állt az eredményjelzőn a lefújáskor, de mindenki emlékszik, hogy volt az 0-21 is. Akkor nem gondoltuk volna, hogy ebből még paksi siker lesz, de a játékosaink nem adták fel, és egy pillanatra sem lanyhuló elszántsággal mentek előre a győzelemért, amelynek meg is lett az eredménye, még ha három hosszabbítás is kellett hozzá. Vojvoda Dávid 42 pontig jutott a túloldalon, de ez sem volt elég a 29 pontos Barnies és a 24 pontos Robinson vezette ASE ellen, melyben Medve Máté kétszer is utolsó másodperces triplával mentette hosszabbításra a meccset:

{youtube}gtG0l5LDe08|525|400|0{/youtube}

Aztán összecsaptunk a középszakasz harmadik fordulójában is, ahol jóval simábban, mondhatni pillanatnyi kétséget nem hagyva mutattuk meg, hogy aznap melyik csapat érdemel győzelmet. A félidőben - leírni is szép - 56-29-re, azaz 27 ponttal vezettünk, amelyből 14 meg is marad a végére, amikor is 92-78 állt a táblán. Többen is remekeltek a találkozón, közülük is kiemelkedett a 15 pontig és 15 lepattanóig jutó Ryan Watkins, aki energikus játékával a csapat motorja volt ezen a meccsen:

{youtube}s7XH-KSc88Q|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Stojan Ivkovic, a Szolnoki Olaj vezetőedzője: Nálunk mindenki rendben van. Az utóbbi időben egészen jó meccseket játszottunk, szeretnénk ezt tovább folytatni. A soron következő három meccsünkből minimum kettőt nyernünk kell.

Schmidt Béla: Remélem, hogy a hétvégi győzelem egy kicsit lendít rajtunk. A héten két mérkőzésünk lesz, az egyiket meg kell nyernünk ahhoz, hogy biztosan pályaelőnnyel kezdjük a rájátszást. A Szolnok kemény ellenfél annak ellenére is, hogy hazai pályán sikerült nyernünk ellene. Nem mondom, hogy mi vagyunk a találkozó esélyesei, de nyílt sisakkal fogunk odamenni, és győzelemre törekszünk. Medve Máté még nem tud teljes értékű munkát végezni, elképzelhető, hogy a csapatban lesz, de kérdéses, mennyit tud vállalni. A többiek rendben vannak.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%