Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE

2017.10.21, 12:33 Kosárlabda
Nehéz dolgunk lesz a veretlen, de az eltiltott Milosevic nélkül játszó Olaj otthonában

NB1 Alapszakasz – 5. forduló
Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE
Szolnok, 2017.10.21. 18.00.
V.: Farkas G., Praksch P., Balog Gy. (Farkas Z.)

Várható kezdőcsapatok:

Szolnok: Perry - Vojvoda - Phillip - Ford - Andric

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Ogunyemi

 

A Pécset, a Sopron és a Szegedet is legyőző, ráadásul a nemzetközi porondon is kimondottan jól és eredményesen szereplő Szolnok lesz az ellenfelünk az ötödik fordulóban, és hát nem árulunk el nagy meglepetést azzal, hogy ez lesz az eddigi legnehezebb feladatunk. A tavalyi, ez elmúlt évek szolnoki eredményeihez képest sikertelennek mondható ötödik hely után nyomtak egy – jórészt ismerős arcokra épülő – reboot-ot a Tisza parton, és a Vojvoda-Tóth párost, valamint Andricot leszámítva lecserélték a teljes keretet. Visszatért a korábban a piros-feketékkel bajnoki címeket nyerő Kovács – Milosevic páros, valamint az őket elsőségre vezető Dragan Aleksic vezetőedző. Melléjük behúzták a Polyák Lászlót a MAFC-tól, továbbá a két éve Körmenden a sérüléséig kimondottan jó idényt futó Kendrick Perry-t, illetve két új amerikai légióst. A keretük bombaerős, ez meglátszott az eddigi meccseiken is, bár a Szeged ellen Milosevic kiállítása után rezgett egy kicsit a léc, de végül az is meglett.

Ami minket illet, az eddigi négy találkozónkból hármat sikerrel vettünk, csak a Debrecen elleni vereség rondít bele a képbe. A négy meccs során több stabil és jó teljesítményünk is akadt nálunk, négyen is tíz pont felett átlagolnak. Különösen pikáns lesz a szombati összecsapás Eilingsfeld János számára, aki - Troy Barnies társaságábann - éppen Szolnokról tért vissza Paksra a nyáron, és 12.5 pontos valamint 11 lepattanós átlagával egyből húzóemberünkké vált. Milosevic eltiltása miatt a szintén négyes poszton szereplő Eilingsfeldre, valamitn az oda rendszeresen fellépő Barniesra kiemelten fontos szerep hárul majd, hiszen a Szolnoknak valami váratlannal kell előrukkolnia, hogy pótolja húzóemberét, így nekik – természetesen a csapat többi tagjával együtt – minden eshetőségre fel kell készülniük.

Az edzők így nyilatkoztak a bb1.hu-nak a mérkőzésről:

Dragan Aleksic: A Paks csapata sok kinti dobással operál, és erőlteti az átmeneti játékokat. Eilingsfeld a liga egyik legjobb négyese, kulcsfontosságú lesz, hogy megakadályozzuk a támadó lepattanók megszerzésében. Azt várom, hogy ugyanolyan erősek legyünk és keményen védekezzünk, mint az elmúlt meccseken. Szeretnénk kijavítani az előző mérkőzésen elkövetett hibáinkat. Sérülés szerencsére nem hátráltatja a csapatot.

Teo Cizmic: Nagyon nehéz mérkőzésre számítok idegenben, mert a Szolnok remek ritmusban, jó formában játszik. Mentálisan és fizikálisan is nagyon erősnek kell lennünk, hogy legyen esélyünk a győzelemre. Nyerni akarunk, ehhez pedig szenvedéllyel kell játszanunk. A Szolnok egy rendkívüli csapat, kiváló edzővel, nagyon jó szerkezettel, mellyel egyensúlyban van a gárda. Nagyon fontos, hogy erősen, keményen kezdjük a találkozót, és mindenki jól végezze a feladatát, valamint üljenek a dobásaink, különben idegenben nehéz nyerni. A fiatal Kalmár Viktor nem utazik el velünk, valamint Medve Máté játéka is kérdéses, mivel a héten nem tudott edzeni.

Gulyás Milán gondolatai a meccsel kapcsolatban:

Kép.: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%