Szerdán kezdődik Szegeden az U18-as Országos Döntő

2014.04.08, 09:36 Kosárlabda
 A Honvéd, a Pécs és a Szeged vár ránk a csoportmérkőzések során.

A legjobb nyolc közé a rájátszásban a 3. helyen került be az ASE U18-as csapata. Két hatos csoportban indultak a küzdelmek, majd a legjobb négy vitte az egymás elleni eredményeit és a másik csoport legjobb négy csapatával játszott oda-vissza mérkőzést. Majd az első hat csapat már döntős volt, a 7.,8. még selejtezőt játszott.  Végül nem történt meglepetés a rájátszás felső házába került nyolc csapat lett a résztvevő, igaz a Pécs egy kosárral nyert a MAFC ellen és a Debrecen is a legutóbbi hétvégén hazai pályán biztosította be a helyét a Fehérvár ellen.

Így az „A” csoportba a Szombathelyi KA, A Vasas Akadémia, az Óbudai-Kaszások Akadémia, a Debreceni KA-Deac  míg a „B” csoportba a Szedeák , az ASE, Bp.Honvéd KA, Pécsi Rátgéber KA azaz nyolc csapatból hat akadémia.

Mi ezen csapatok ellen 10 /5 –ös mutatóval rendelkezünk, mindenkit legyőztünk egyszer igaz a Honvédot csak e selejtezőben, kétszer kaptunk ki tőlük a csoportkörben ( aztán míg mi 6/2-t játszottunk ők 1/7-t a rájátszásban ) a Szombathellyel, a Szegeddel, a Kaszásokkal 1/1 volt mérlegünk, míg a Pécset és a Debrecent kétszer is sikerült megverni.

Persze ettől függetlenül a Szombathelyi csapat a legnagyobb esélyes, hiszen csak tőlünk kaptak ki és a legegységesebb csapatuk van, szinte minden posztra két játékossal. A házigazda Szeged csapata is erős, hiszen kezdő ötösük igen magas és kiváló dobókkal rendelkezik, mindegyikük válogatott kerettag, amikor hiányoztak ketten akkor futottak bele nagy vereségekbe.

A további hat csapatból talán a Vasas emelkedik ki egy picit, ha teljes csapattal tud játszani, ill. itt szinte bárki bárkit legyőzhet, apróságokon múlhat sok minden.

Nekünk már az dicséretet érdemel, amit az év során nyújtottunk, eredményben. Sajnos rengeteg problémával küszködtünk. Nem voltam elégedett sokszor a hozzáállással az elvégzett munka mennyiségével és minőségével sem, hiányoltam az alázatot és szorgalmat. Ráadásul nagyon keveset tudtunk öt-öt ellen gyakorolni, Antóni Csaszi a felnőtt csapattal edzett általában, sok volt a beteg, sérült, különórára járó, autót vezető és egyéb elfoglaltság miatt hiányzó és tanulási problémákkal küzdő játékos is. Többnyire az U23-mal összevonva tudott a csapat általában öt-öt ellen gyakorolni. Jellemző, hogy az elmúlt három hétben egyetlen egyszer sem volt teljes a csapat és a felkészülési mérkőzéseken sem játszott együtt a kezdő 5-6 ember. Ráadásul Gombos Ádám térdsérülése és kiesése a legrosszabbkor jött, hiszen szinte alapemberré nőtte ki magát, nagyon hiányzik a lendülete, védekezése, az alacsony és gyors csapatok ellen. Többen is sérüléssel edzegettek, ha tudtak az év során, ill. az elmúlt időszakban így nem száz százalékosak. Ráadásul a torna előtt három játékosunk is diákolimpiai mérkőzést játszik Kaposváron, úgy jön utánunk Szegedre ( nem sikerült összehangolni az egyesületi versennyel ), ez két éve sem volt szerencsés.

Elmondható hogy a csapat magja 9 (!!!) országos döntőn vett részt a kenguru, gyerek, serdülő, kadet, junior korosztályokban az irányításommal ( csak tavaly nem tudott a 95-ös csapattal bekerülni ) és nem mentünk még döntőnek ilyen felkészületlenül és szerencsétlenül. Ennek ellenére benne van a csapatban, hogy összekapja magát egy-egy mérkőzésre és győzni tud - bár a döntő sorozat mérkőzései más műfaj mint az évközi egy-egy mérkőzés – de ehhez szinte mindenkinek maximumot kell nyújtani minden téren a motivált és összekovácsolódott ellenfelekkel szemben. Így ebben az az évben nem nyomja a vállunkat az esélyesség terhe, mint két éve, annak ellenére, hogy a csapatnak a jobb hozzáállással és munkával a döntő is realitás lehetne. Így a négy közé jutás már óriási bravúr lenne, ehhez az első két mérkőzést nyerni kell. Nagy öröm lenne, ha ez így lenne, de ha nem sikerül, akkor az 5-8. között is minden győzelemért nagyon meg kell majd küzdeni. A csoportmérkőzések Algyőn, míg a keresztjátékok és helyosztók szombaton és vasárnap Szegeden a Városi Sportcsarnokban lesznek.

A csapat csoport mérkőzései:

2014.04.09. szerda        14.00   ASE – Budapesti Honvéd

2014.04.10. csütörtök   14.00  ASE – Kosárlabda Akadémia Pécs/A

2014.04.11. péntek       12.00   ASE – Szedeák

Persze igyekezni fogunk a legjobb eredmény elérésére, és remélem tartalmas öt napot töltünk majd el.
                                                                                         

Nagy Gábor

 

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%