Sopronban kezdjük meg az idényt

2016.10.08, 17:01 Kosárlabda
Kemény meccs vár ránk a Hűség városában, a Kaposváron váratlan vereségbe beleszaladó hazaiak minden bizonnyal ki akarják köszörülni a csorbát. A csapatból mindenki egészséges, felkészülten várjuk a rajtot.

 

NB1 - Alapszakasz, 1. forduló
Soproni KC - Atomerőmű SE
2016.10.09. 18:00
Sopron
Novomatic Aréna
V: Földházi T., Frányó P., Vida B. (Hartyáni Zs.)

Várható kezdőcsapatok:
Sopron:
Threatt - Ruják - Lewis - Dufault - Spica .

ASE:
Kovács - Samenas - Forte - Tiby - Watkins.

Öt győzelemmel és öt vereséggel, egy megnyert, egy második valamint egy negyedik helyen zárt felkészülési tornával a hátunk mögött elérkezett az előadás napja, Sopronban élesben kell bemutatnunk, hogy mit tudtunk elsajátítani litván vezetőedzőnk tanításaiból. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen Sopronba nem nyerni járnak a csapatok, még ha ezt mi meg is tettük egyszer a felkészülés alatt (82-87), de hát ugye a bajnokság az már más kávéház. Szerencsére a csapatból mindenki egészséges, a Morgen Ferdinánd Emléktorna döntőjét hátsérülés miatt kihagyó Laurynas Samenas is bevethető, a héten már teljes értékű edzésmunkát végzett. Kell is a pályára a litván, akinek bár akadtak visszafogottabb mérkőzései az előszezonban, egyértelműen a csapat egyik vezére, védekezésben és támadásban egyaránt.

Persze nem csak rá lesz nagy szükség, hanem a legutóbbi két találkozón nem igazán villogó Hill - Tiby páros pontjaira is. Különösen Tiby visszaesése érinti érzékenyen a csapatot, az amerikai ugyanis az első meccseken több alkalommal is a csapat legjobbja volt. Petrauskas mester a héten külön figyelmet fordított az ő formába hozatalára, bízzunk benne, hogy sikerrel járt és újra a régi formáját hozza majd. P.J. Hill esete annyiban más, hogy nála egyértelműen a sérülése utóhatása érződik, azonban az apró irányító mindent megtesz, hogy utolérje magát, sok különmunkával igyekszik felgyorsítani a rekreációs folyamatot.

Nem lesz hát egyszerű dolgunk, az öt légióssal (közte olyan ismert és hazánkban már bizonyított nevekkel, mint Julien Mills és Marko Spica), valamint jelenlegi és korábbi válogatott játékosokkal operáló Sopron ugyanis mindent meg fog tenni a győzelemért hazai pályán, mint arra Sabáli Balázs utal is a mérkőzéssel kapcsolatos nyilatkozatában.

A két edző gondolatai a bb1.hu-n:

Sabáli Balázs: Túl vagyunk egy olyan meccsen, ami sajnos rossz szájízzel végződött, éppen ezért hazai pályán mindenképpen javítani szeretnénk. A Paksnak megvan az az előnye, hogy nem volt három napja meccse, és jobban rá tudott pihenni a holnapi összecsapásra. Ezen felül pedig az edzőjük személyesen meg is tudta tekinteni a találkozónkat Kaposváron. Hazai pályán azonban mindenképpen a győzelem a célunk. Az előszezon során már játszottunk a paksiak ellen, akkor vereséget szenvedtünk. Nem hiszem, hogy óriási változás menne végbe az edzőmeccseken mutatott játékukhoz képest. Jó karakterekből álló csapatuk van, mind a palánk alatt, mind kívülről veszélyesek tudnak lenni, gyors kosárlabdát próbálnak játszani, de bízom benne, hogy ez a két nap, ami a felkészülésünkhöz rendelkezésre állt, az elegendő lesz. Takács Norbert és Julien Mills tegnap nem edzettek, kezelésre járnak, egyelőre nem tudom, hogy számíthatok-e rájuk vasárnap.

Gediminas Petrauskas: Nagyon várjuk már az első találkozót, úgy gondolom jól felkészültünk a bajnokságra. Rengeteg edzőmeccsünk volt, melyeken különböző szituációkat és felállásokat is kipróbálhattunk és gyakorolhattunk. Nehéz megmondani, kinek jelent előnyt az, hogy a Sopron már túl van az első bajnokiján. Számukra azért jó, mert már túl vannak az első meccsek előtt jellemző drukkhangulaton, számunkra pedig azért, mert több időnk volt felkészülni, illetve kielemeztük a Kaposvári elleni összecsapásukat. Kisebb problémák mindig akadnak a játékosoknál a sportban, de ezúttal súlyosabb sérülésről szerencsére nem tudok beszámolni, mindenki készen áll a holnapi ütközetre.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%