Sopronban igyekszünk javítani idegenbeli mérlegünkön

2015.11.20, 12:07 Kosárlabda
Tavaly háromszor is nyertünk a Hűség Városában, idén azonban eddig nem muzsikálunk túl fényesen idegenben. Illés Mátén kívül mindenki bevethető, így nagyjából teljes kerettel futunk neki a mérkőzésnek.

 

NB1 - Alapszakasz, 9. forduló
Sopron KC - Atomerőmű SE
Sopron, 2015.11.21. 18:00
V.: Papp Péter, Frányó Péter, Gál János (Fekete László)

Várható kezdőcsapatok
SKC: Laroche - Tiggs - Rancic - Tóth - Bavcic

ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

Hazai pályán eddig igencsak jól megy csapatunknak, hiszen a listavezető Körmend mellett a regnáló bajnok Szolnok is térdre kényszerült a Gesztenyés úton. Ami az idegenbeli mérlegünket illeti, az már messze nem ilyen fényes, hiszen bár a második fordulóban Pécsről sikerült elhozni a két pontot, később a Falco és a Kecskemét is túl nagy falatnak bizonyult. Ezeken a mérkőzéseken ráadásul látványosan gyengébben kosaraztunk, mint hazai pályán, és bár mindkét alakalommal jó darabig meccsben voltunk, a végére felőröltek minket. Az a tartás, ami a Szolnok és a Körmend ellen jellemzett minket, ezeken a találkozókon sajnos nem volt jelen a csapat játékában. Egy dolog biztos, az a csapat, amely ott akar lenni az alapszakasz végén a legjobb ötben, hogy bebiztosítsa felsőházi tagságát, nem engedheti meg magának, hogy ilyen százalékkal "dolgozzon" idegenben. Az okokat ki kell deríteni, mert bár hosszú még az alapszakasz, a korán begyűjtött vereségek kijavítása nagyon kemény feladat.

Persze azt hozzá kell tenni, hogy Sopronban vereséget szenvedni simán belefér a vállalható kategóriába, hiszen az öt légióssal, valamint korábbi válogatott játékosokkal felálló ellenfél a 4-4-es mérlege ellenére is a bajnokság legjobb csapatai közé tartozik. Sabáli Balázs személyében fiatal, ám hosszú évek rutinjával felvértezett edző ül a kispadon. A mérkőzés nem lesz egyszerű, oda kell tenni magunkat és mindent megtenni a győzelemért. Ebben nagy segítségünkre lehet a múlt héten igazolt Watkins, aki a társak és a szakmai stáb elmondása szerint egyre jobban kezd beilleszkedni, és remek munkamorállal, nagy intenzitással edzve igyekszik megtalálni a helyét a csapaton belül. Reméljük ez minél hamarabb sikerül neki, és értékes tagja lesz az keretnek.

Ami a közelmúltat illeti, tavaly a bajnokság során háromszor is pályára léptünk a Sopron otthonában, és mindhárom alkalommal győztesen hagytuk el a parkettet. Az alapszakasz meccsre januárban került sor, ekkor 75-80 arányban bizonyultunk jobbnak úgy, hogy Jones, Wise, Dugat és Evans is eljutott legalább 14 pontig. A meccs összefoglalója:

{youtube}jyk8pxciyfo|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: Egy újabb rangadót játszunk, nem csak a Paks múltja, hanem jelenlegi helyezése miatt is mondhatjuk ezt. Számunkra az a legfontosabb, hogy ne csak fizikálisan, hanem mentálisan is fel tudjunk frissülni a szombati mérkőzésre. A szerdai kudarc során nagyon kiütközött, hogy most már négy hete játsszuk a nemzetközi sorozatot, és a nem megfelelő rotáció miatt kicsit fejben is elfáradtunk. Éppen ezért fontos lesz, hogy mivel a csoportból már nincs esélyünk továbbjutni, ezért a magyar bajnokságra koncentráljunk, és minden erőnkkel azon legyünk, hogy hazai pályán meg tudjuk nyerni a találkozót. Összeszedettnek kell lennünk, a szerdai mérkőzésen látványosan negatív volt a védő lepattanók megszerzése, ez mindenképp nagyobb odafigyelésre szorul. Közvetlenül a meccs előtt dől el, hogy Ruják tud-e játszani.

Schmidt Béla: Kiváló csapatnak tartom a Sopront. Úgy gondolom, hogy jó pár rangadót nyert helyzetből veszített el. A sérülések miatt a hazaiaknak problémájuk van irányító poszton, de az eddigiek alapján szerintem ezt ki tudják küszöbölni, meg tudják oldani. Nagyon nehéz mérkőzést várok, ha győzni szeretnénk, akkor felül kell múlni az idegenbeli formánkat. Nagyon tartok a Sopron külső dobásaitól, mert magas és mezőnyposztokon is kiváló dobókkal rendelkezik. Ha ezek a játékosok elkapják a fonalat, akkor nagyon nehéz őket tartani. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez ne sikerüljön nekik. Ha feljavulunk, akkor egy jó meccset fogunk tudni játszani. Illés Mátén kívül mindenkire számíthatok.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%