Megküzdöttünk érte!

2014.04.05, 16:17 Kosárlabda
Jól kezdtük a meccset, de aztán a Sopron ránk erőltette az akaratát, és tízzel is elment. Fogcsikorgatva küzdöttük közelebb magunkat, majd a negyedik negyedben meg is tudtuk fordítani a mérkőzést!  

Parázs hangulatban indult a találkozó, két perc után már mindkét vezetőedzőt figyelmeztetésben részesítették a játékvezetők, miután heves nemtetszésüket fejezték ki egy-egy ítélet után. McGruder és Jones révén mi domináltuk az első perceket, végigjátszott, szép akciókból szereztünk pontokat. Jones dominált a palánk alatt, jól tartotta Barovicot, támadóoldalon pedig rendre megoldotta a feladatát. A túloldalon Borisov igyekezett, rá folyamatosan figyelni kellett, állandó veszélyforrást jelentett. A csereként beállt Tóth Gergely köszönt be egy triplával, de McGruder pontjai révén tartottuk az előnyünket. Egészen a 8. percig, mikor Sabáli Balázs időt kért, és ez megfordította a meccs menetét. Nem egészen másfél perc alatt ledolgozták a nyolc pontos hátrányukat, s csak Kovács dudaszóra dobott triplájának köszönhetően maradt nálunk az előny.

A második negyedben aztán jött a rémálom: Trepák tripla, Barovic duplák, Ruják tripla, mi pedig egyszerűen nem tudunk betalálni. Egy Tóth Ádám által "elkövetett" 2+1-es akción és egy McGruder középtávolin kívül az első 6 percben semmi nem esett be, a Sopron pedig egy 14-5-ös rohanással hat ponttal meglépett. Sőt, Takács újabb hármasával (6/9-nél jártak ekkor a vonalon túlról) tovább növelték az előnyt, mikor Dzunics mester ismét időt kért. McGruder zsákolásával, majd Vaughn büntetőivel araszolgattunk előre, majd Sabáli Balázs technikai hibája után irányítónk újabb két büntetőjével feljöttünk két pontra. A vége azonban ismét a hazaiaké volt, Borisov vágott be egy  óriási hármast, amellyel öt pontos előnyhöz juttatta csapatát a nagyszünetre.

A második félidő aztán ismét soproni rohammal indult, ezúttal 8-3 volt a mindössze másfél percig tartó etap végeredménye, amelyre Jones tett pontot egy duplával. ráadásul gondjainkat az is súlyosbította, hogy egy fél perccel később az öt csapathibánk is összejött, így minden újabb fault után mehetett a vonalra a Sopron. Szabó Zsolt vette a hátára a csapatot, tripla majd dupla jött tőle, a különbség pedig három pont körül mozgott. Sajnos a faultproblémák miatt újra és újra büntetőket dobhatott az ellenfél, közben pedig a triplák hatékonysága sem nagyon csökkent, továbbra is remekül céloztak a vonalon túlról. A faultok aztán a túloldalon is összejöttek, így mi is a vonalra állhattunk, Medve pedig nem hibázott: egy perc alatt négy büntetőt is értékesített, és mivel Baki is beszórt egy hármast, a negyed végére utolértük a házigazdát!

Érthető módon rettenetesen idegesek voltak a felek, két perc kellett az első kosárhoz, amelyet fél perccel később újabb követett. Apró szépséghiba a dologban, hogy az elsőt Barovic, a másodikat pedig Thompson szerezte, így négy ponttal megugrott a Sopron. A meccsre abszolút jellemző módon egy perccel később máris egál volt, Jarrod Jones ugyanis előbb egy centerezés után volt eredményes, majd a büntetővonalról sem hibázott. Négy perccel a vége előtt aztán régen látott fejleménynek lehettünk tanúi: ismét vezetett az ASE, mégpedig Szabó Zsolt büntetői után. Sőt, az előny növelésére is lett volna lehetőség, ám hibáztunk, Barovic pedig büntetett. Aztán Vaughn is, négyből háromszor. Hihetetlenül izgalmas volt a mérkőzés, pattanásig feszültek az idegek. Ismét Vaughn villant, egy lepörgés után dobott ziccert, így egy perccel a vége előtt négy pont volt az előnyünk! Sabáli Balázs időt kért, jött a Sopron, Jones pedig betakarta Barovicot, nálunk a labda! Dzunics mester is magához hívta a fiait, 47 másodperc vissza. A támadás nem sikerült, de nulláig járattuk a támadóidőt, így a hazai csapatnak egy támadásnyi ideje maradt. Mindössze nyolc másodperc kellett ahhoz, hogy jogos büntetőkhöz jussanak, Barovic pedig nem hibázott, közte kettő! A végén aztán a büntetőpárbajból mi jöttünk ki jobban, így roppant fontos győzelmet arattunk!

 

Sopron KC - Atomerőmű SE
74-77
(17-20,22-14,21-26,14-17)
Sopron, MKB Aréna
V.: Papp P. Farkas G. Jakab L. (Benczur)

Sopron: Ruják 5/3,Thompson 7, Dénes -, Borisov 20/3, Barovic 10.
Csere: Thomas 15/3, Tóth 6/6, Takács 5/3, Trepák 6/6.
Vezetőedző: Sabáli Balázs

ASE: Vaughn 15, McGruder 11, Körtélyesi 2, Szabó 11/3, Jones 22.
Csere: Baki 3/3, Medve 4, Tóth 3, Kovács 6/6, Eilingsfeld -.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

 

Fotó: Tóth Zsombor

A fotó felhasználásához minden esetben a szerző engedélye szükséges!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%