Somogyba látogatunk az utolsó előtti fordulóban

2015.04.14, 19:02 Kosárlabda
A második hely sorsa a saját kezünkben van, amelynek elérésében a műtétjét elhalasztó, és újra játékra jelentkező Tóth Ádám is segíthet.

 

 NB1 - Középszakasz, 9. forduló
Kaposvári KK - Atomerőmű SE
2015.04.14. 18:00
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
V.:

Várható kezdőcsapatok
KKK: Frazier - Fodor - Raivio - Hendlein - Spica

ASE: Dugat - Medve - Evans - Körtélyesi - Szabó

Két sikeres meccs, két bravúros győzelem után egy kis pihenőt kaptak a srácok, a hétvégén ugyanis az U21-es döntő miatt nem rendeztek bajnoki fordulót. Szombaton azért nekilátott a felkészülésnek a csapat, maradt ugyanis még előttünk feladat a középszakasz utolsó két fordulójára is. Az elmúlt fordulókban bemutatott remek játéknak, valamint a körbeveréseknek köszönhetően ugyanis lehetőségünk nyílott arra, hogy megcsípjük a második helyet a rájátszás előtt. Papíron még az első is elérhető, ám ahhoz a Szolnoknak hazai pályán ki kellene kapnia a Soprontól, ám ezt a "szívességet" vélhetően nem teszi meg a regnáló bajnok, és szombaton várhatóan bebiztosítja alapszakasz elsőségét.

Egy biztos, nekünk nem számolgatni kell, hanem játszani, és első lépésként győzni a Kaposvár otthonában. Ott, ahol a középszakasz során eddig mindenki elvérzett, sőt az alapszakaszban is csak a Kecskemét tudott nyerni rajtunk kívül. A meccs pedig nem csak nekünk, de a Kaposvárnak is fontos, hiszen egy esetleges sikerrel nagy lépést tehetnének az irányba, hogy pályaelőnyből kezdjék meg a rájátszást. Ami minket illet, egy esetleges vereség után is marad esélyünk a második helyre, ám egy győzelem jelentősen megkönnyítené a dolgunkat.

Sérültjeink közül a Jarrod Jones és Jeremy Wise továbbra sem bevethető, ám a legutóbbi meccset gyomorbántalmak miatt kihagyó Dugat már ott lesz a csapatban, ahogy a talpműtétjét elhalasztó Tóth Ádám is, aki úgy döntött, vállalja a játékot, és majd a nyáron fekszik kés alá. Hogy milyen formában lesz, az persze kétséges, de hogy egy magasemberrel bővül a rotációnk, az minden bizonnyal nagy megkönnyebbülést fog jelenteni a társak, valamint a vezetőedző számára.

Az alapszakasz során nagy győzelmet arattunk az akkor még jobbára magát - és centerét - kereső Kaposvár ellen. A 67-84-re megnyert meccsen öten is tíz pont fölé jutottak a csapatból. Összességében eddig 3-0 ide ebben a szezonban, eddig minden alkalommal mi jöttünk ki jobban a két gárda összecsapásából.

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Fekete Ádám: "Óriási lehetőség előtt állunk, és nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hiszen eljutottunk újra ide, hogy van lehetőségünk pályaelőnnyel kezdeni a rájátszást. Első lépésben ehhez itthon le kellene győznünk a Paksot. Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen bármennyire is sok sérültjük van az atomvárosiaknak, megmutatták, hogy így is nagyon erősek. Nagyon kiélezett és kemény mérkőzésre készülünk. Nekik és nekünk is mások a céljaink, de nagyon nagy tétje van a mérkőzésnek."

Branislav Dzunic: "Minden meccs nehéz a középszakaszban, ezért most sem számítok másra. Izgalmas és szoros mérkőzést várok mindenképp, de az már más kérdés, hogy mennyire lesz szórakoztató. Remélem, hogy a két csapat meg tudja azt mutatni játékban, amit eddig is. Volt most egy kis pihenő, de ez jól és rosszul is elsülhet, hiszen kizökkentheti a csapatot a ritmusból, ráadásul mi két győztes meccs után vagyunk. Ettől függetlenül jót tett a rövid szünet, hiszen kevesen vagyunk, és már lehetett látni a fáradtság jeleit a játékosokon. Tóth Ádám nagy áldozatot hozva elkezdett edzeni velünk, a műtét helyett azt választotta, hogy valahogyan kihúzza a szezont. Egy magas emberrel tehát többen leszünk, de az más kérdés, hogy négy hét kihagyás után mennyit tud vállalni. Mindenesetre szép gesztus tőle, hogy meghozta ezt az áldozatot"

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%