Győztesen távoztunk Sopronból

2015.04.04, 16:00 Kosárlabda
Szabó Zsolt negyedik negyedbeli remeklésének, és a többiek alázatos és csupa szív játékának köszönhetően megvan a középszakasz második sikere. Szép volt fiúk!  

 

NB1 - középszakasz, 6. forduló

Soproni Sördögok - Atomerőmű SE
82-87

(19-30, 22-17, 24-21, 17-19)

Sopron, MKB Aréna

V: Györffy P., Farkas G., Praksch P. (Parádi P.)

SKC: Ruják 13/3, Thomas 21/6, Takács -, Borisov 24/18, Tóth -.
Csere: Poscic 9, Edwards 7, Trepák 8/6.
Vezetőedző: Sabáli Balázs

ASE: Dugat 15, Medve 11/9, Evans 18/9, Körtélyesi 9, Szabó 22/12.
Csere: Baki -, Kovács 10/3, Eilingsfeld 2.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Kipontozódott: Ruják (40.) ill.

A Sopron szerezte meg a vezetést a harmadik percben, addig csak kihagyott dobásokat jegyezhettünk fel mindkét oldalon. Szerencsére a következő támadásból mi is megtaláltuk az utat a gyűrűig, Evans talált be három pontot érőn. Ezt követően kiszakadt a zsák, Borisov két támadás alatt két hármast szórt, míg nálunk Szabó és Medve talált be, de az előny már a Soproné volt. A szőnyegbombázáshoz aztán nekünk is megjött a kedvünk, Evans és Medve is beszórta második tripláját, és mivel közben Körtélyesi is aktivizálta magát, hat ponttal megléptünk a házigazdától, amely gyorsan időt is kért. A folytatásban is mi domináltunk, Medve és Szabó újabb hármasokat szórtak, 6/7 volt a mutató az első negyedben, a csapat pedig 11 pontos előnnyel zárta a játékrészt.

Ruják és Kovács kosaraival indult a második negyed, majd Medve Máté zsákolt egy szépet egy labdaszerzés után. Sajnos eladott labda nálunk is akadt, egy perc alatt kettő is, a Sopron pedig büntetett, és bejött tízen belülre. Evans és Dugat állt ekkor a sereg élére, utóbbi első kosarát a 15. percben jegyezte egy középtávoli révén. A tíz pont körüli előny állandósulni látszott, a Sopron nem igen tudott közelebb kerülni, mi pedig nem tudtuk még jobban leszakítani ellenfelünket. A 18. percben aztán Evans beemelte harmadik trojkáját is, tizennégyre növelve az előnyt, és időkérése késztetve Sabáli Balázst. Sajnos a folytatásban Eilingsfeld begyűjtötte a harmadik hibáját is, így mindössze öt perc után kénytelen volt leülni. Az utolsó két percből a Sopron jött ki jobban, Borisov kosaraira építve hat pontra faragta hátrányát a nagyszünetig az SKC.

A szünet után egy perc alatt újabb öt pontot szórt a Sopron, ami válasz nélkül maradt, majd Ruják hármasával hosszú idő után a vezetést is újra megszerezték. Nagyon nyomott az SKC, komoly bajban voltunk. A gólcsendünket Körte törte meg, majd Dugat is betalált, és végre megtaláltuk a ritmust. Közben Sabáli mester, valamint a soproni egy ítélet jogosságának vitatása okán két technikait is kapott, amely után - a faulttal járókkal együtt - Evas négyet dobhatott, ebből kettő a helyére került, mi pedig kiegyenlítettünk. Ezzel együtt a kellő lendületet is megkaptuk, Dugat, Kovács és Evans kosaraival ismét megléptünk hat ponttal, nem is késett a hazai időkérés. A folytatásban Dugat esett nagyot, ismét állt a játék, ám irányítónk a saját lábán hagyta el a pályát, a helyére beállt Kovács pedig beszórta csapatunk nyolcadik hármasát. Szerencsére nem volt komoly a baj, nem sokkal később visszatérhetett amerikai irányítónk, ám közben a csapat megtorpant kicsit, a Sopron pedig háromra zárkózott a negyed végére.

Idegesen kezdték a felek a záró játékrészt, három perc alatt mindössze egy-egy kosár esett mindkét oldalon, majd Borisov bedobta ötödik hármasát is, amellyel utolérte csapatunkat a Sopron, kezdődhetett minden elölről. Az első negyedben mutatott remek dobóformánknak eddigre már nyoma sem volt, egyre ritkábban, és egyre rosszabb százalékban találtunk be, kezdett kiütközni a fáradtság. Éppen ezért érkezett a legjobbkor Szabó hármasa, fellélegezhettünk kicsit, majd Evans faulttal együtt dobott duplája, majd pluisz büntetője lökött nagyot a szekéren. Három perc volt vissza, öttel mentünk. Majd héttel, mert Szabó Zsolt ismét eredményes volt, igaz ezúttal közelebbről, de ez abban a percben senkit nem érdekelt. Borisov és Szabó triplaváltása következett, Szöszi továbbra is vállán vitte a csapatot. A túloldalon Thomas jelentkezett egy 2+1-es akcióval, ezzel hat pont volt közte. 45 másodperccel a vége előtt időt kért a Sopron, egy utolsót fújtak a csapatok a hajrá előtt. A pauza után Borisov tört be sikeresen, faulttal együtt talált a gyűrűbe, majd beszórta a plusz büntetőt is, már csak három volt az előnyünk. Majd jött a meccs hőse Szabó Zsolt, és egy újabb hármassal lezárta az összecsapás érdemi részét!

A múlt heti fiaskó után ezúttal nem hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból, és nagy bravúrt bemutatva, az alapszakaszhoz hasonlóan ismét győzni tudtunk Sopronban. Szép volt fiúk!

{gallery}2015_04_04_skc_ase{/gallery}

Fotó: Tóth Zsombor


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%