Sikeres volt a "főpróba"

2022.05.01, 13:25 Kosárlabda
Győzelemmel zártuk a középszakaszt.

Pécsi-VSK Veolia – Atomerőmű SE
81 – 90
(29-25, 20-26, 20-22)

Kovács Ákos ziccere nyitotta a találkozót, erre Bíró Olivér válaszolt a túloldalon, majd ismét a csapatkapitányunk neve mellé jegyezhettünk két pontot. Brzoja és Eilingsfeld is betalált, de a PVSK-nál is érkeztek a pontok, 4 perc elteltével egál volt az állás. (10-10) A hazaiaknál Bíró Olivér gyártotta a pontokat, a hetes mezszámú játékos hibátlan mutatóval állt a negyed felénél. A védekezésünk kissé szellős volt, a pécsiek szerezték a lepattanók többségét és könnyed betörésekkel termeltek pontokat. Martynas Pacevicius zsákolása volt az utolsó momentum az első negyedben, 4 pontos hazai előnnyel indult a második 10 perc. (29-25)

Brown, Pacevicius és Taylor szerezták a pontjaink többségét a második etap elején. Fizikálisabb volt az a játékrész, kemény faultok voltak mindkét oldalon. Az eredményt az utolsó percben tudtuk megfordítani Shaquille Keith zsákolásával. Erre még tudott reagálni a Pécs, Mislav Brzoja támadólepattanója után visszapöcizett kettesére azonban már nem. (49-51)

Pontatlan játékkal indult a harmadik negyed mindkét oldalon, Taylor triplája azonban kicsit feltüzelte a csapatot. Pacevicius percei következtek, a litván magasemberünk domináns játékot mutatott a palánk alatt és gólpasszokkal is segítette a csapatot. Védekezésben nem voltunk erősek, Meleg Gergő szerezte sorra a pontokat, az előnyünket azonban 7 perc után is tartani tudtuk. Kovács Ákos hárompontosa után Eilingsfeld blokkolt a másik oldalon, ebből gyorsindítást tudtunk vezényelni, aminek a végén Brown remek passza után Keith volt eredményes. (61-68)

Pécsi hárompontossal indult a záró felvonás, Goldring volt eredményes. Kiegyenlített párharc volt a pályán, mindkét oldalon érkeztek a pontok, a negyed felénél Martynas Pacevicius pontozódott ki. Sok eladott labdánk és hibánk volt. Végül megnyertük a középszakasz utolsó mérkőzését, így sikeres volt a "főpróba". Május 7-én, szombaton hazai pályán kezdjük meg a Play-out-ot.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%