Siker Körmenden!

2021.02.20, 19:46 Kosárlabda
Kis Raul ziccerével nyertük meg az edzőmeccset.

Egis Körmend – Atomerőmű SE

81 - 83

(30-17, 18-25, 17-15, 16-26)

Felkészülési mérkőzés – Körmendi Városi Sportcsarnok

 

Kovács Ákos szerezte az első pontjainkat, majd egy gyorsindításból Justin Jackson is eredményes volt. Jól védekeztünk, az első körmendi pontokat két triplából Durázi Krisztofer szerezte, az 5-0-ás előnyünkből pillanatok alatt két pontos hátrány lett. Valerio-Bodon Vincent két büntetőjével ismét egál volt az állás, de egy pontatlan passz után ismét a hazaiak támadhattak. Szoros mérkőzés kezdett kibontakozni, a hazaiak Ireland, Simmons és Mócsán kosaraival 13 pontra meg tudtak lépni a negyed végén. (30-17)

Lóránt Peti gyors kettese nyitotta a második etapot, majd Jaysean Paige zsákolt egy gyorsindítást követően. Folytatta a triplagyártást a Körmend, az első negyedben 7/9-es volt a hazaiak triplamutatója, a mi oldalunkon ugyanez 0/4 volt. Takács Kristóf triplája is csont nélkül hullott a gyűrűbe, nem tudtunk mit kezdeni a Körmend kinti dobásaival. A negyed feléhez közeledve Paige és Gulyás pontjaival 7 pontra zárkóztunk fel, ez azt jelentette, hogy 5 perc alatt egy 6-12-es rohamot tudtunk mérni Mócsánékra. (36-29) Jó játékot mutattunk ebben a negyedben, Kovács Ákos büntetője után már csak négy pontra voltunk a hazai együttestől négy perccel a negyed vége előtt, ekkor Lóránt Peti szerzett labdát, de a fault utána büntetőket nem tudta értékesíteni. Körmendi kosár az egyik oldalon, Kis Raul és Kevin Capers kettes a másikon, az MTE időkérése előtt már csak három pont volt a különbség. (40-37) Végül a félidőre 48-42-es állással mehettünk.

Labdaszerzéssel indult a harmadik felvonás, Kovács Ákos hajtotta Irelandet, aki a félpálya vonalán túl lépett. Sajnos ezt négy eladott labda követte, csak a szerencsén múlt, hogy a hazaiak egy pontot sem tudtak ezekből a hibákból dobni. Remek iramban folytatódott a mérkőzés, sokat hibáztak a hazaiak, 6 perc után Kovács Ákos pontjainak köszönhetően mindössze egy pont volt a különbség. Rákapcsolt a Körmend és pillanatok alatt visszaállította a 10 pontos előnyüket.

65-57-es állásról indulhatott az utolsó 10 perc, Tóth Norbert volt először eredményes, majd Takács Kristóf is betalált, ezzel ismét 12 pont volt a hazaiak előnye. Dzunic mester időkérése után Jackson szerzett pontokat, egy kettes után egy tripla is beesett az amerikai játékosunknak, majd Pajor Dávid értékesített egy hármast, ezzel 4 pontra jöttünk fel. (69-65) Egy tripla a mi oldalunkon, egy a körmendieknél, majd Justin Jackson zsákolt egyet. Kis Raul technikai hibája után büntetőkből voltak a hazaiak eredményesek, ezzel ismét 5 pont volt a hátrányunk. Ekkor érkezett meg Kovács Ákos a sarokból, három pontot jegyezhettünk a neve mellé. (77-73) Egy perccel a meccs vége előtt Kis Raul volt eredményes egy kinti dobásból, majd Kovács Ákos szerzett két rendkívül értékes pontot, amivel a meccsen először ki tudtunk egyenlíteni. 4 másodperccel a találkozó vége előtt mi támadhattunk, a labda Kis Raul kezébe került, aki az utolsó másodpercben bedobta a ziccert, ezzel megnyertük a mérkőzést.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%