Shannon Franciaországba igazolt

2020.06.25, 09:06 Kosárlabda
Nem marad Pakson az amerikai légiós.

 

Shannon Evans nem tér vissza az Atomvárosba, két év után a Francia első osztályban szereplő Élan Béarnais csapatához igazolt. Shannon az egyik húzóemberünk volt a csapatban, ugyan profi pályafutásának első évében egy vállsérülés miatt idő előtt kellett elköszönnie a bajnokságtól, de a sikeres műtétet követően visszatért Paksra és a csonkaszezonban remek formát mutatott: 20 mérkőzésen 18.1 pontot, 3.7 lepattanót és 6.9 gólpasszt átlagolt, ráadásul az év hátvédje címet is bezsebelhette. Rövid interjúban kérdeztük az amerikai légióst a döntéséről.

-Egy új fejezet kezdődik most az életedben. Miért igazoltál Franciaországba?

A francia első osztály nagyon erős és úgy érzem, hogy rengeteg lehetőség vár rám.

-Az Élan Bearnais csapata nagy múlttal rendelkezik, ráadásul az LNB Pro A ligában szerepelnek, mindemellett az egyik legsikeresebb francia csapat, kilencszer sikerült a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állniuk és Európa-szerte sikereket zsebeltek be. Óriási lehetőség ez a számodra, mekkora nyomást érzel most?

Őszintén szólva egyáltalán nem érzek nyomást, elképesztően izgatott vagyok, hogy újra elindulhat a kosárlabdaélet, szeretném megmutatni, hogy mire vagyok képes egy erősebb ligában.

-Távol lenni a családodtól és a barátaidtól nem lehet könnyű. Hogyan motiválod magad a mindennapokban?

Egész életemben vártam egy nagyobb lehetőségre, a múltam az amiből erőt tudok meríteni a mindennapokban és ami segít leküzdeni az akadályokat.

-Franciaország gyönyörű. Van már terved merre fogsz utazni a szabadidődben?

Persze, már elterveztem, hogy ellátogatok Párizsba, San Sebastiánba, Barcelonába. 

-Hogyan élted meg a koronavírus helyzetet az USA-ban?

Egy kisvárosban élek Suffolkban, Virginiában, csak akkor hagytam el a házat, ha edzeni vagy élelmiszerért mentem. Őszintén szólva csak arra koncentráltam, hogy minél jobb formában térhessek vissza.

-A csapatnak és a szurkolóknak nagyon fogsz hiányozni.

Rendkívül hálás vagyok az ASE-nak, hogy lehetőséget adtak nekem az egyetem után arra, hogy megmutathassam, mire vagyok képes magasabb szinten. Hiányozni fog a csapat és a stábtagok is, Lórival nagyon jó lett a kapcsolatunk, rengeteget tanultam tőle, amit egész életemben kamatoztathatok. Ákos sokat segített abban, hogy megértsem azt a stílust, amit itt Európában játszanak, Janra mindig mindenben számíthattam, Dani pedig körbevezetett a városban és segített beilleszkedni.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a támogatást!

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%