Sérülésektől sújtva a törökök ellen

2014.12.02, 00:31 Kosárlabda
Eilingsfeld, Medve és Körtélyesi is kihagyja a mai mérkőzést

Eurochallenge, csoportkör - 4. forduló

Atomerőmű SE - Trabzonspor Medical Park

Paks, ASE sportcsarnok - 18:00

Az egy győzelemmel és két vereséggel végződő odavágók után jön az EC csoportkörének második felvonása, amelyben elsőként a török Trabzonspor gárdáját fogadjuk. Az első felvonást - jó kezdés után - végül 103-81- arányban veszítettük el idegenben, a jobb erőket felvonultató ellenfél szemkápráztatóan szép, 7500 fős arénájában. A csoportot veretlenül vezető, ám a bajnokságban bukdácsoló török csapat azóta edzőváltáson is átesett, Hakan Demirelt a bosnyák Nenad Markovic váltotta, aki játékosként többek között az Olympiakos mezét is magára húzhatta, edzőként pedig jórészt görög csapatok kispadján ült. Utolsó bajnokijukat jó negyedik negyedbeli teljesítményüknek köszönhetően behúzták a Tofas Bursa ellenében, az egyaránt 24-24 pontig jutó Marshall és Hardy teljesítményére támaszkodva. Sérültjük nincs, így talán nem vall nagy pesszimizmusra kimondani, hogy ők számítanak a mai találkozó esélyeseinek.

Azért a mieink sem feltartott kézzel fognak kimenni a pályára, ez egészen biztos, hiszen egy esetleges győzelemmel a két héttel ezelőtti kolozsvári siker után újabb komoly lépést tennénk a továbbjutás felé. Ami a sérültjeinket illeti, Eilingsfeld János már a Kecskemét ellen sem tudott pályára lépni hátfájdalmai miatt, azóta pedig Körtélyesi Gergely is Medve Máté is felkerült a sérültlistára. Körte talpában egy korábbi sérülésből fakadó gyulladás lépett fel, míg Máténak a hüvelykujjával akadtak problémák.

Dzunic Branislav így nyilatkozott a BB1.hu-nak a mérkőzéssel kapcsolatban:

A csoportunk favoritját fogadjuk, ezt az eddigi eredmények is alátámasztják, hiszen háromból hármat nyertek a törökök. Ha azt mondom, hogy egy nagyon erős csapatról van szó, akkor senki nem fog meglepődni, de tényleg egy olyan gárdáról beszélünk, ahol hat külföldi csinálja a lényeges dolgokat. Ilyen szempontból érdekes lesz nézni a meccset, mert nem gyakran fordulnak meg ilyen játékosok Pakson. Szeretném, ha ugyanúgy, mint Trabzonban, ezúttal is bátran játszanánk, és a maximumot hoznánk ki magunkból. Az idegenbeli meccs alapján kijelenthető, hogy az ellenfél nagyon erős a lepattanó szerzésben, és nagyon gyorsan játszik. Védekezésben a gyors visszarendeződésnek nagy jelentősége lesz. Nehéz helyzetben vagyunk, mert Körtélyesi, Eilingsfeld és Medve sem tud pályára lépni.

Fotó: Molnár Gyula

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%