Robinson bemutatkozhat a Jászberény ellen

2014.02.25, 09:23 Kosárlabda
Az utóbbi időszak kissé visszafogottabb teljesítménye után Sopronban parádés győzelmet aratott az ASE. Erről a nagyszerű győzelemről, a sérült játékosaink állapotáról, valamint az új igazolásról, Justin Robinsonról beszélgettünk a vezetőedzővel, Dzunic Branislavval.

Egy fordulóval a bajnokság alapszakaszának vége előtt, friss alapszakasz-győztesként arattunk magabiztos sikert a Sopron otthonában. Hogy láttad a mérkőzést?

Úgy érzem, hogy főleg az első félidőben olyan meccset játszottunk, amelyen sok mindent meg tudtunk valósítani abból, amit elterveztünk. Mindig agresszíven akarunk játszani, és ez össze is jött. Alapvetően minden meccsen ezzel a szándékkal lépünk pályára, ám az utóbbi időben rendre csak szenvedtünk támadásban. Most sok jó megoldást láttam, ráadásul kintről is jól dobtunk, és sikerült meglepnünk ellenfelünket. A második félidőben már nem ment úgy a támadás, ám a védekezéssel ekkor sem volt gond. Szerencsére az első félidőben olyan előnyt építettünk ki, hogy nyugodtan tudtunk játszani, belefért a kisebb visszaesés.

Mintha most pihentebbnek, frissebbnek tűnt volna a csapat, más sebességi fokozatban játszottak.

Igen, valóban. Az utóbbi időben mintha kissé fásultak lettek volna a játékosok, hogy miért, annak nem tudom az okát. Sajnos a kupadöntő pont erre az időszakra esett, pedig ott tényleg szerettük volna bebizonyítani, hogy képesek vagyunk jól és eredményesen játszani. Nagyon örülök neki, hogy Sopronban végre jól mozogtunk.

Gyakorlatilag két és fél sérülttel utaztunk Sopronba, hiszen Tóth Ádi is csak percekre volt bevethető. Mit lehet tudni az ő állapotukról?

Tóth Ádám a héten már elkezdett edzeni. Róla tudni kell, hogy egy igen kellemetlen talpsérüléssel bajlódik. Nemrég meg kellett műteni egy begyulladt részt, amelynek következtében gyakorlatilag egy nyílt sebbel a talpán játszik, ami roppant fájdalmas számára. Reméljük, minél előbb rendbe jön.
Medve Máté szintén talpsérüléssel küzd, azonban neki két helyen is szakadása volt. Az orvos hathetes pihenést írt elő számára, amelynek utolsó hetében jár. Szigorúan be is tartotta az előírt rehabilitációt, így bízunk benne, hogy rendben lesz, és a középszakaszban már bevethető lesz.
Eilingsfeld János a harmadik sérültünk, ő a Szeged elleni meccsen kapott egy rúgást a térdére, majd később valaki rá is esett. Az MR vizsgálatot elvégeztettük, várjuk az eredményt. Valószínűleg porcsérülése van, így egy kisebb műtét is benne van a pakliban, ami azt jelentheti, hogy egy ideig nem dolgozhat majd velünk.

Múlt héten Robinson személyében új játékos csatlakozott hozzánk. Róla mi a véleményed, és milyen szerepet szánsz neki?

Egyrészt próbáltuk egy kicsit megerősíteni a keretet, másrészt pedig mint már többször elmondtunk, sajnos Vaughn háta nem teljesen egészséges, és előfordulhat, hogy a nagyobb terhelés hatására ismét megfájdul, így szükség volt valakire, aki adott esetben pótolni tudja.  Nekem tetszik Robinson játéka. Nem klasszikus irányító, hanem igazi kombó-hátvéd, aki gyors, és jól is dob. Úgy gondolom, aki évek óta az angol válogatott tagja tud lenni, az rossz játékos nem lehet.
Nagyon fontos, hogy jól sikerüljön a beilleszkedése. A helyzete nem könnyű, mivel csak három külföldit nevezhetünk egyszerre, így egynek mindig ki kell majd maradnia. Nem egyszerű szituáció, mindenkinek meg kell tanulnia kezelni ezt a dolgot.

A Jászberény ellen már bemutatkozik?

Igen, jelenleg úgy néz ki, hogy játszani fog. Az alapszakasz győzelem már megvan, így ennek a meccsnek már nincs akkora tétje, ennek ellenére nem fogjuk elszórakozni.


 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%