Robbantunk a harmadik negyedben

2023.12.19, 09:46 Kosárlabda
Zsinórban a harmadik győzelmünket szereztük meg.

ú

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – XII. Forduló
Atomerőmű SE – MVM-OSE Lions
95 – 82
(24-21, 23-22, 26-14, 22-25)

A hangulatra nem volt panasz szombat este a Gesztenyés úton, mindkét szurkolótábor kitett magáért. Keith Wright Jr. szerezte az első pontokat a mérkőzésen, az OSE kontratámadása sikertelen volt, White triplája viszont csont nélkülire sikeredett. Jól kezdtük a találkozót, négy és fél perc alatt öt támadólepattanót, két szerzett labdát és három triplát jegyezhettünk a csapatunkhoz, 16-7-es állásnál a vendégek kértek időt. Három könnyű kosárral tért vissza az OSE, pillanatok alatt visszajöttek egy triplányira, időt kért Krasovec mester. (16-13) Tovább folytatta a nyomást az oroszlányi gárda, Gholston kettese után már csak 1 pont volt az előnyünk. Kovács Ákos hosszú kihagyás után lépett újra a pályára, egy gyönyörű horog dobással köszönte meg a lehetőséget, azonban sokáig nem örülhettünk ennek a megmozdulásnak, ugyanis a túloldalon Gholston zsákolása után állt be az első etap végeredménye. (24-21)

White kettesével indult a második 10 perc, majd Kovács Ákos triplázott, a túloldalon közben Szabadfi Márk volt eredményes a vonalon túlról. Ghoston és John Jr. gyors kettesei után Dorogi büntetői voltak pontosak, majd Ruják András is betalált, jó iramban haladt a találkozó. Nicholson és Wright pontjainak köszönhetően a negyed felére ismét sikerült kissé „meglógnunk”, ekkor 7 pont volt az előnyünk, időt kért Simon Petrov mester. Folyamatosan nyomult előre a vendég gárda, Thomas és John Jr. gyártották a pontokat, a mi oldalunkon viszont a negyed végén Ihring triplája nagyon fontos volt, így a félidőre 47-43-as állással mehettünk.

Thomas két büntetője után Ihring triplázott kétszer, a Szlovák játékos már négy hárompontosnál járt a találkozón. Nicholson is betalált, „elkezdett nyílni az olló”, ekkor azonban rengeteg hiba csúszott be mindkét oldalon, kihagyott dobások, rossz passzok, lejárt támadóidő, végül a rossz szériát Gholston törte meg egy triplával, így ismét nem sikerült 10 pont fölé kerülnünk. Rákapcsoltunk, két gyors paksi kosár következett, majd Nicholson értékesített két hármast, az előnyünk pillanatok alatt 15 pontra dúzzadt, időt kértek a vendégek. (65-50) Kucsora Csaba is megszerezte az első pontjait ASE mezben, a túloldalon Balsay büntetőzött, majd Mario Ihring vágott be egy irgalmatlanul nagy triplát, majd Géringer is eredményes volt kintről. (73-53) Végül Gholston pontjaival kezdett el felzárkózni az OSE, az utolsó negyedre 73-57-es állással fordulhattunk.

1-5-el indult az utolsó 10 perc, az OSE kisebb fellángolását White és Wright Jr. két gyors kosarainak köszönhetően hamar tudtuk kezelni. Ihring, Kucsora, Géringer, Kovács és White pontjaival újra 20 fölé kerültünk, tulajdonképpen innen már nem engedtük ki a mérkőzést a kezeink közül, megszereztük zsinórban a harmadik győzelmünket is. 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%