Megnyerte a Regionális Bajnokok döntőjét az U-16

2016.05.24, 07:42 Kosárlabda
A sikernek köszönhetően az ország 17. legjobb kadett csapata lettünk idén. Szép volt srácok!

"A Regionális bajnokság megnyerésével sikerült az ASE kadett csapatának a Regionális Bajnokok döntőjébe bejutnia, amely tornát Szerencsen rendeztek meg, ahol a Soproni Tigrisekkel, Óbudai Kaszásokkal és a hazai, Szerencsi csapattal találkoztunk.
Az első mérkőzést a Soproni Tigrisek ellen mondhatjuk simán megnyertük, minden játékos elég játékidőt kapott és élt is vele. Sok paksi szurkoló (nagy részben szülő) élvezhette a szép akciókat és az egyértelmű paksi győzelmet. A második meccsen az Óbudai Kaszásokkal találkoztunk és már meccs előtt lehetett tudni, hogy más kaliberű csapat a pesti. Jól, koncentráltan kezdtünk, viszont a második negyedben volt egy rossz periódusunk, aminek köszönhetően hátrányban fordultunk a félidőben. Szerencsénkre összeszedtük magunkat, a harmadik negyedben extra jó támadó játékkal rukkoltunk elő és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A vasárnapi Szerencs elleni meccs sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztünk, lassan lehet mondani, hogy a szerencsi csapat a mumusunk, mert az októberi selejtező tornán szinte azonos módon kaptunk ki tőlük. Védekezésben még valahogy megoldottuk a dolgunkat, támadásban viszont hiányzott az energia és agresszivitás, így sajnos nem sikerült legyőzni az ellenfelet.


  Az egész tornát pontkülönbségünknek köszönhetően így is megnyertük, ezzel a "Regionális Bajnokok Bajnokai" lettünk, országos szinten 17.helyen fejeztünk be a szezont.

    A 2015/16-os szezonban összesen 57 - 60 meccset játszottunk (Nemzeti bajnokság, Városi bajnokság, Prágai torna), aminek köszönhetően az egész csapat nagy fejlődésen ment keresztül.


Főként a szezon vége fele nagyon szép, agresszív és jó védekezéssel alátámasztott játékot produkáltunk. Bár a magyarországi U16-os legjobb csapatok még messze vannak tőlünk, de további kemény munkával nyomukba érhetünk! A csapatunk kétfelé lesz osztva a következő szezonra, fele az U18-as csapat tagjai lesznek, fele pedig az U16-os csapatban marad. Remélem, hogy mindenki a megszerzett tudást és tapasztalatot tovább tudja majd fejleszteni, csapatunkban vannak tehetséges játékosok, akik megfelelő munkával messzire vihetik a kosárlabdában. Minden játékost lehetne dicsérni, mindenki a saját maga módján hozzátette az eredményekhez a legtöbbet, mindenkire büszke vagyok!

2015/16 ASE U16 - Kadett csapat tagjai : Kalmár Viktor, Pupp Bence, Krasznai Iván, Dorogi Gergő, Pajor Dávid, Menyhei Márk, Tell Balázs, Jakab Márton, Mukli Balázs, Berger Patrik, Bérces Bálint, Veisz Erik, Simon Balázs, Tóth Csanád.

ASE : Soproni Tigrisek 96:59

ASE : Jakab 10, Menyhei, Pajor 6, Mukli 7, Bérces 10, Dorogi 9, Pupp 12, Krasznai 10, Kalmár 23, Berger 4, Tell 4

ASE : Óbudai Kaszások 85:69

ASE : Jakab 2, Menyhei, Pajor 10, Mukli, Bérces 4, Dorogi 8, Pupp 24, Krasznai 5, Kalmár 32, Berger, Tell
Szerencs : ASE 61:58, ASE : Jakab 2, Menyhei 2, Pajor 2, Mukli 3, Bérces, Dorogi 8, Pupp 10, Krasznai 9, Kalmár 20, Berger, Tell 2

Gratulálok minden játékosnak még egyszer, HAJRÁ 2015/16 ASE U16 KADETT CSAPAT!"   

Jan Pavlík


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%